17 Mayıs 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

Deprem sonrası yeni “gölet” oluÅŸtu

Hatay'ın Payas ilçesi sınırlarından geçen Akçay Deresi'nin önünün "asrın felaketi" olarak nitelendirilen depremlerde kopan kaya ve toprak parçalarıyla kesilmesi sonucu bölgede gölet oluştu.

KahramanmaraÅŸ merkezli 6 Åžubat’ta meydana gelen depremler, daÄŸlık bölgelerde heyelana neden oldu.

Payas ilçesine baÄŸlı Sincan Mahallesi sınırlarındaki daÄŸlık bölgede yüksek rakımlı bir dağın zirvesinden kopan büyük kütle, Amanos DaÄŸları’ndan doÄŸan ve Payas Vadisi boyunca uzanan Akçay Deresi’nin önünde set oluÅŸturdu.

Depremlerin meydana geldiÄŸi 6 Åžubat’tan bu yana biriken su, burada aÄŸaçların arasında turkuaz mavisi bir gölete dönüştü.

Sincan Mahallesi’nde yaÅŸayan Resul Kara, AA muhabirine, depremler sonrası gördükleri manzara karşısında ÅŸaşırdıklarını belirtti.

Akçay Deresi’nin önünde heyelanın set oluÅŸturduÄŸunu anlatan Kara, “DaÄŸdan çok büyük bir parça kopmuÅŸ. Orası, derin bir çaydı. DaÄŸdan devrilenler dereyi kapatmış. Bundan dolayı da su birikmiÅŸ. Gördüğümüzde ÅŸaşırdık.” ifadelerini kullandı.

Kara, göletin derinliÄŸinin 20, uzunluÄŸunun ise 300 metreyi bulduÄŸunu ifade ederek, “Depremin ne kadar büyük olduÄŸunu çok daha iyi anladık. Buraya artık ‘Akçay Göleti’ ya da ‘Deprem Göleti’ diyebiliriz.” diye konuÅŸtu.

AA

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Bakan Nebati duyurdu; ‘Kiralık Konut Ãœreticisi’ geliyor

HIZLI YORUM YAP