20 Eylül 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

“Gazze’deki kardeÅŸlerimizi sahipsiz bırakmayacağız”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Filistinli kardeşlerimizin İsrail zulmünden kurtarılması, Gazze'de dünyanın gözleri önünde işlenen katliamların durdurulması da bizim boynumuzun borcudur." dedi.

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, Cumhuriyet Caddesi Kentsel Dönüşüm Alanı’nda düzenlenen, Rize Merkez Kentsel Dönüşümü, Isırlık Tabiat Parkı, Müyesser Kart Huzurevi ve yapımı tamamlanan diÄŸer projelerin toplu açılış törenine katıldı.

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, yaklaşık 6 aylık aranın ardından bir kez daha Rize’de bulunmanın, gönülleri kucaklaÅŸtırmanın memnuniyeti içinde olduÄŸunu belirtti.

Rize’nin baharının ayrı, sonbaharının ayrı güzel olduÄŸunu ifade eden ErdoÄŸan, en güzelinin de Rizelilerin her an, her yerde hissettikleri vefası, kadirÅŸinaslığı, aÅŸkı ve sevdası olduÄŸunu söyledi.

“Allah’tan baÅŸka güvenecek dal, milletimden baÅŸka yaslanacak gövde aramadım”

Erdoğan, ömrünü, davasına, ülkesine, milletine ve hemşehrilerine hizmet uğruna adadığını kaydetti.

Yirmili yaÅŸlarda millete siyaset yoluyla hizmet etmek için gençlik kollarında görev üstlendiÄŸini, 30 yaşında partisinin BeyoÄŸlu Ä°lçe BaÅŸkanı ve belediye baÅŸkanı olarak Ä°stanbul’da hizmete talip olduÄŸunu anımsatan ErdoÄŸan, 40 yaşında Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı olarak Ä°stanbul’un makus talihini yenip eser ve hizmetleri ÅŸehre kazandırma fırsatı bulduÄŸunu dile getirdi.

Çöp, çukur, çamur içindeki Ä°stanbul’u çöpten, çukurdan, çamurdan kurtararak bugünkü temellerini attıklarını vurgulayan ErdoÄŸan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Elli yaşımda BaÅŸbakan olarak ülkeme hizmet ediyordum, 60 yaşında milletimin takdiriyle seçimle göreve gelen ilk CumhurbaÅŸkanı olma ÅŸerefine eriÅŸtim. Åžu anda 70 yaşıma merdiven dayadığım bugün mayasını Rize’den aldığım deruni bir aÅŸkla, ÅŸevkle, azimle, tecrübeyle ülkeme ve milletime hizmet mücadelemi sürdürüyorum. Neredeyse, yarım asrı bulan yolculuÄŸumun her safhasında Allah’tan baÅŸka güvenecek dal, milletimden baÅŸka yaslanacak gövde aramadım. Hamdolsun, girdiÄŸim her mücadelede Rabb’imin yardımını da milletimin desteÄŸini de yanımda buldum. Bu sayede yolumu kesmek için kurulan her tuzağın bozulduÄŸunu, her engelin kalktığını, her zorluÄŸun kolaylığa dönüştüğünü gördüm. Elde ettiÄŸimiz her baÅŸarının gerisinde milletimin hayır duasının olduÄŸunu bilerek bir sonraki safhaya geçtik.”

ErdoÄŸan, Rize’de baÅŸlayıp Ä°stanbul’da dal budak salan, ardından Türkiye’nin 81 vilayetine uzanan, oradan Balkanlar’dan Kafkaslar’a, dost ve kardeÅŸ coÄŸrafyalara yayılan, nihayetinde tüm dünyayı kucaklayan bir serencamın hikayesini hep beraber yazdıklarını belirtti.

Aldığı rakama göre tören alanında 40 bin kiÅŸi olduÄŸunu bildiren ErdoÄŸan, “Halkımla, hemÅŸehrilerimle beraber Rize merkezde kentsel dönüşümü yaptığımız ÅŸu güzellik ayrı bir gurur veriyor bana. Dün neydi buralar, bugün ne oldu? Dükkanlar, maÄŸazalar, ofisler çalışmaya baÅŸladığında, herkes konutlarına yerleÅŸtiÄŸinde buraların ne anlama geleceÄŸini, ne kadar güzel olacağını herhalde takdir ediyorsunuz.” diye konuÅŸtu.

ErdoÄŸan, AK Parti’yi, kuruluÅŸunun üzerinden daha 15 ay geçmeden iktidara getiren millete bir söz verdiklerini, “artık bu ülkede hiçbir ÅŸey eskisi gibi olmayacak” dediklerini anımsattı.

“Bu ülkede çalışmak, üretmek isteyen herkesin yolu açık”

Aradan geçen 21 yılın ardından dönüp baktıklarında, artık bu ülkede hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığını görmenin kıvancı içinde olduklarını vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

“Åžimdi soruyorum sizlere, beÅŸ, on sene önce buralar neydi? Åžu anda ne olduÄŸunu görüyorsunuz deÄŸil mi? Artık bu ülkede darbecilerin borusu ötmüyor, cuntacıların sesi çıkmıyor, vesayetçilerin tekeri dönmüyor. Artık bu ülkede kimse öz yurdunda garip muamelesi görmüyor. Artık bu ülkede doÄŸmamış çocuÄŸundan pirifani mertebesindeki yaÅŸlısına kadar hiç kimse ‘ne olacak halim’ endiÅŸesi taşımıyor. Artık bu ülkede kendini kimsesiz hisseden herkesin yanında olduÄŸunu bildiÄŸi bir devleti, bir hükümeti var. Artık bu ülkede çalışmak, üretmek, kendini geliÅŸtirmek isteyen herkesin yolu açık. Çünkü artık Türkiye Cumhuriyeti devleti tek parti faÅŸistlerinin, kendilerini imtiyazlı gören bir avuç siyasi ve ekonomik seçkinin deÄŸil, bizatihi milletin devletidir. KardeÅŸlerim, biz tüm bu geliÅŸmeleri, cumhuriyeti cumhurla, devleti milletle, ülkenin imkanlarını halkla buluÅŸturarak saÄŸladık. Rize’den Düzce’ye, Hatay’dan Balıkesir’e uzanan tüm sahillerimiz, bir tarafına denizi bir tarafına Anadolu’yu alan her vatandaşımız bu hissiyatla güne baÅŸlıyor. AÄŸrı Dağı’nın haÅŸmetli gölgesinden, İç Anadolu’nun bozkırlarına, Ege’nin bereketli ovalarından GüneydoÄŸu Anadolu’nun kadim topraklarına kadar her yerde insanımız aynı duyguyla hayatına sarılıyor. Tek başına bu baÅŸarının gururu bile bize yeter.”

“Gazze’de iÅŸlenen katliamların durdurulması da bizim boynumuzun borcudur”

KonuÅŸmasında, Türkiye Yüzyılı vizyonuyla çıtayı en tepeye çıkardıklarını belirten ErdoÄŸan, “GeçtiÄŸimiz 21 yılda ülkemizde hayata geçirdiÄŸimiz demokrasi ve kalkınma atılımlarının her biri iÅŸte bugünler içindi. Asırlar sonra milletimiz yeniden dünyada hak ettiÄŸi yeri alabileceÄŸini hissediyor, görüyor, biliyor. Bu bakımdan eskisinden daha çok çalışmamız, daha çok üretmemiz, daha çok mücadele etmemiz gereken bir döneme giriyoruz.” diye konuÅŸtu.

ErdoÄŸan, Türkiye’nin de içinde bulunduÄŸu çevre baÅŸta olmak üzere dünyada yaÅŸananlara dikkati çekerek, “Adeta bir ateÅŸ çemberinin ortasındayız. Hamdolsun bu ateÅŸin ülkemize zarar vermesini önleyecek güce de imkana da dirayete de tecrübeye de sahibiz.” ifadelerini kullandı.

“Karadeniz’e barış gelecekse emin olun bizimle gelecek.” diyen ErdoÄŸan, Suriye ve Irak sınırlarının, bu ülkelerde yaÅŸayanların istikrarını ve güvende kalmalarını saÄŸlayacaklarını, Balkanlar’da, Kafkaslar’da huzur ve güvenin kalıcı ÅŸekilde tesisini temin edeceklerini vurguladı. ErdoÄŸan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kuzey Afrika’dan Güney Asya’ya dost ve kardeÅŸlerimizin yaÅŸadığı her yerde kalplerin ve gözlerin aradığı o beklenen biz olacağız. Filistinli kardeÅŸlerimizin Ä°srail zulmünden kurtarılması, Gazze’de tüm dünyanın gözleri önünde iÅŸlenen katliamların durdurulması da bizim boynumuzun borcudur. Filistin topraklarının dört bir yanında çocukları, anneleri, masumları öldüren katillerin; mazlumların malını çalan hırsızların yakasından yapışmak bizim insani vazifemizdir. Bu ahlaksız, vicdansız, alçakça katliamı yapanları destekleyenlerin yüzlerine gördüğümüz her yerde suçlarını haykırmak da tarihe karşı sorumluluÄŸumuzun bir gereÄŸidir. Ä°lk kıblemiz Mescid-i Aksa’yı içinde barındıran Kudüs-ü Åžerif’in diÄŸer inançların mensuplarının da haklarını gözetecek ÅŸekilde mahremiyetini korumak manevi görevlerimiz arasındadır.”

“Gazze’deki kardeÅŸlerimizi asla sahipsiz, çaresiz bırakmadık”

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, Filistin meselesinde, Gazze’de yaÅŸananlar konusunda görünenden çok daha fazlasını yaptıklarına, yapmayı da sürdüreceklerine iÅŸaret ederek, “Gazze’deki kardeÅŸlerimizi asla sahipsiz, çaresiz ve tek baÅŸlarına bırakmadık ve bırakmayacağız. İçimizdeki kimi gafiller bilmese de Gazzeli ve Filistinli kardeÅŸlerimiz bunu çok iyi biliyor. Elbette üzerimize düşenleri yaparken ayaklarımızı yerden kesmiyoruz.” diye konuÅŸtu

Türkiye’nin, 21 yılda hem kendinin hem dost ve kardeÅŸlerinin hem de dünyadaki tüm mazlumların haklarını koruyacak inisiyatifler geliÅŸtirme konusunda çok önemli mesafe kat ettiÄŸine dikkati çeken ErdoÄŸan, siyasi, ekonomik, askeri olarak henüz sonuçlandırılamayan çalışmaların olduÄŸunu söyledi. ErdoÄŸan, şöyle devam etti:

“Kimi alanlarda 3-5 yıllık, kimi alanlarda 5-10 yıllık vakit gerektiren projelerimizi tamamladığımızda Allah’ın izniyle Türkiye bambaÅŸka bir seviyeye yükselecek. Terör örgütlerinin üzerimize salınmasından darbe giriÅŸimlerine, ekonomik sabotajlardan siyasi çelmelere kadar yaÅŸadığımız badirelerin gerisinde iÅŸte bu tablonun önünü kesme çabası var. Ama baÅŸaramayacaklar. Milletimiz 14, 28 Mayıs seçimlerinde bir kez daha bu kararlılığını haykırdı. Millet, her iki seçimde de kazanımlarına sahip çıkma noktasında çok güçlü bir irade gösterdi. Terör örgütlerinden medet umanlara, emperyalist güçlere selam çakarak iktidar hayali görenlere milletimiz sandıkta çok esaslı bir ders verdi.”

“Al birini vur diÄŸerine”

Cumhuriyet Halk Partisinin, 38. OlaÄŸan Kurultayı’na deÄŸinen ErdoÄŸan, ÅŸunları kaydetti:

“Bay bay Kemal kime ‘bay bay’ dedi? Edirne’deki terörist başı DemirtaÅŸ’a ‘bay bay’ dedi. Kavala’ya ‘bay bay’ dedi. Peki kongreyi kazanan zat, o kime selam verdi? O da aynen Selahattin DemirtaÅŸ’a selam verdi, Kavala’ya selam verdi. Al birini vur diÄŸerine. Bunların birbirinden farkı var mı? Yok. Bunlar terör örgütleriyle beraber omuz omuza yürüdüler. Zannettiler ki terör örgütlerini yanımıza alırsak biz bu ülkede seçim kazanırız. 12, 13 seçim kaybettin, hep onlarla beraberdin. Kazanan, sen de onlarla beraberdin.”

“Laf deÄŸil, hizmet”

ErdoÄŸan, 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlerde Rize’den tüm ilçeleriyle beraber çok güçlü bir ses beklediÄŸini belirterek, ÅŸu ifadeleri kullandı:

“Rize Havalimanı’nı bizler yaptık mı? Rize’de, Recep Tayyip ErdoÄŸan Ãœniversitesi’ni yaptık mı? Hastanemizi yaptık. Åžimdi de inÅŸallah ÅŸehir hastanemizin ihalesini yapıyoruz. Böylece Rizeli ÅŸehir hastanesinde bütün sorunlarını çözmüş olacak. Okullarımız, fen lisesinden Anadolu lisesine, imam hatiplere kadar hepsini artık burada görüyor mu? Burada eÄŸitim, öğretim ihtiyacını karşılıyor mu? Daha idealine daha iyisine… Bugüne kadar biz hep eserlerimiz ve hizmetlerimizle karşınıza çıktık. Hükümetlerimiz döneminde Rize’ye getirdiÄŸimiz yatırımların ÅŸahidi bizatihi sizlersiniz. Åžimdi Derepazarı’nda lojistik merkezini inÅŸa ediyoruz. Lojistik merkezimiz bittiÄŸi zaman Rize, bütün ihtiyaçların yurt içinden yurt dışına, yurt dışından yurt içine bunların karşılanmasını da orada saÄŸlayacak.”

GeçtiÄŸimiz 21 yılda Rize’ye 66 milyar lira tutarında kamu yatırımı yaptıklarını anlatan ErdoÄŸan, “Laf deÄŸil, hizmet. Bu ana muhalefetin, yavrularının burada herhangi bir hizmeti var mı? Öyleyse bunlara gereken dersi benim hemÅŸehrilerim inÅŸallah sandıkta en güzel ÅŸekliyle verecektir.” dedi.

Rize’deki yatırımlar

Rize’deki yatırımlara iliÅŸkin bilgi veren ErdoÄŸan, eÄŸitimde yaklaşık 2 binden fazla yeni derslik inÅŸa ettiklerini, üniversite kurduklarını, yaklaşık 6 bin kapasiteli yükseköğrenim yurt binaları açtıklarını, 110 spor tesisi kazandırdıklarını, bütün öğretim üyelerinin lojmanlarını Salarha Deresi’nin boyuna yaptıklarını belirtti.

ErdoÄŸan, 29 saÄŸlık tesisini tamamlayarak hizmete sunduklarını dile getirerek, “Åžehir hastanemiz ile Güneysu ve Çayeli Devlet Hastanelerimizin ihale süreci ÅŸu anda devam ediyor. Çevre ve ÅŸehircilikte TOKÄ° eliyle Rize’de toplam 3 bin 742 konutu tamamlayıp hak sahiplerine teslim ettik, 1157 konutun yapımına devam ediyoruz.” dedi.

ErdoÄŸan, Güneysu Millet Bahçesi’nin tamamlandığını, Ä°yidere Millet Bahçesi’nin yapımı ile Rize, Çayeli ve Pazar millet bahçelerinin projelendirme çalışmalarının devam ettiÄŸini söyleyerek, şöyle konuÅŸtu:

“UlaÅŸtırmada 20 kilometreden devraldığımız bölünmüş yol uzunluÄŸunu toplam 191 kilometreye çıkardık. Ovit Tüneli’ni, Ä°yidere-Ä°kizdere yolu ve Hurmalık Tünelleri ve Salarha Tüneli’ni tamamlayıp trafiÄŸe açtık. Denizin üzerine inÅŸa ettiÄŸimiz yıllık 3 milyon yolcu kapasiteli Rize Artvin Havalimanımızı ÅŸehrimize kazandırdık.” diye konuÅŸtu.

“Rize’ye 98 tesis inÅŸa ettik”

ErdoÄŸan, Karadeniz’in lojistik üssü Ä°yidere Lojistik Limanı’nın yapımının sürdüğünü ve 2 yıl içinde bitirileceÄŸini belirtti.

“Tarım ve ormanda Rize’ye 3 içme suyu tesisi, 78 taÅŸkın koruma tesisi ve 17 hidroelektrik santrali olmak üzere toplam 98 tesis inÅŸa ettik.” diyen ErdoÄŸan, şöyle devam etti:

“Çiftçilerimize 9 milyar lira tutarında tarımsal destek verdik. Sanayi ve teknolojide ÅŸehrimize yeni bir organize sanayi bölgesi ve Teknokent kurduk. Enerjide Rize’ye, Güneysu’ya, ArdeÅŸen’e, Çayeli’ne, Fındıklı’ya, Pazar’a, Kalkandere’ye, Derepazarı’na, Ä°yidere’ye, Kendirli’ye ve Salarha’ya doÄŸal gaz arzını saÄŸladık. Yıl sonuna kadar Ä°kizdere’ye, seneye de Muradiye’ye doÄŸal gaz arzı saÄŸlamayı planlıyoruz.”

“404 ofis ve 133 iÅŸ yeri, altyapısı ve çevre düzenlemesiyle tamamlandı”

Bugün tamamlanan yatırımların hizmete gireceÄŸini söyleyen ErdoÄŸan, “EÄŸitimde 3 anaokulu, bir imam hatip ortaokulu, üniversitemizin çeÅŸitli yatırımlarının resmi açılışını inÅŸallah buradan yapıyoruz. Rize merkezindeki Çarşı Mahallesi’nde yapılan kentsel dönüşümle 404 ofis ve 133 iÅŸ yeri, altyapısı ve çevre düzenlemesiyle tamamlandı.” dedi.

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, Salarha’da 465 konut ve 12 dükkanın, Fener Mahallesi’nde 22 hakim ve savcı konutunun, Ayder’de yenileme ve koruma projesi kapsamındaki termal tesis ve konaklama birimlerinin çevre düzenlemesiyle bitirildiÄŸini kaydetti.

Geçen günlerde ihalesi yapılan toplam 36,7 kilometre uzunluÄŸundaki Ayder Yolu Projesi’nin de en kısa sürede hayata geçirileceÄŸini ifade eden ErdoÄŸan, ÅŸunları söyledi:

“Ä°hale bedeli 3,5 milyar lira olan bu önemli yatırımın temel atmasını biraz sonra canlı baÄŸlantıyla gerçekleÅŸtireceÄŸiz. Ayrıca bugün Rize Pehlivantaşı Kalkandere Yolu’nun 3 kilometrelik kesiminin resmi açılışını yapıyoruz. Müyesser Kart Huzurevi, Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığımızın çeÅŸitli cami ve Kuran kursu inÅŸaatları, Gençlik ve Spor Bakanlığımızın güreÅŸ salonu ve kamp eÄŸitim merkezi, 16 semt sahası, Çayeli Spor Salonu tamamlandı. Bu yatırımların resmi açılışını da buradan icra ediyoruz.

Devlet Su Ä°ÅŸlerimiz çeÅŸitli ilçelerimizde dere ıslahları, çevre düzenlemeleri inÅŸa etti. Çay Ä°ÅŸletmeleri Genel Müdürlüğümüz ÇamlıhemÅŸin ve Ä°kizdere’de çay fabrikaları kurdu. Ä°ller Bankamız tabiat parkı, içme suyu, yol yapımı ve bakımı gibi çeÅŸitli altyapı ve üstyapı projelerini gerçekleÅŸtirdi. DoÄŸa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğümüz Ä°kizdere, Güneysu, ArdeÅŸen, ÇamlıhemÅŸin ilçelerimizde pek çok çalışmayı bitirdi. Tüm bu yatırımları da resmen buradan hizmete alıyoruz. Rize, Güneysu, ArdeÅŸen, HemÅŸin, Tunca belediyelerimizin yatırımlarıyla birlikte toplam 2 milyar 886 milyon liralık bir yatırımı bugün Rizemize kazandırıyoruz.”

Erdoğan, resmi açılışını yapacakları eser ve hizmetlerin hayırlı olmasını dileyerek, yatırımlarda emeği geçenleri tebrik etti.

AA

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Zeytin Dalı Harekat bölgesinde bir asker şehit oldu

HIZLI YORUM YAP