17 Mayıs 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

Evlenecek çiftlere faizsiz kredi başvuruları başlıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "İlk defa deprem bölgesinde uygulayacağımız Aile ve Gençlik Fonu'na başvuruları 15 Şubat'ta almaya başlayacağız." dedi.

Adıyaman ValiliÄŸini ziyaret eden GöktaÅŸ, Åžeref Defteri’ni imzaladı, Vali Osman Varol’dan kentteki çalışmalara iliÅŸkin bilgi aldı.

Bakan GöktaÅŸ, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, dün gece Hatay’dan Gaziantep’e gitmek için havalanan polis helikopterinin düşmesi sonucu ÅŸehit olan 2 pilota Allah’tan rahmet diledi.

6 Åžubat’ta yaÅŸanan KahramanmaraÅŸ merkezli depremlerin üzerinden yaklaşık 1 yıl geçtiÄŸini dile getiren GöktaÅŸ, afette hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dileÄŸinde bulundu.

Ãœlkenin bir daha böyle acılar yaÅŸamamasını temenni eden GöktaÅŸ, “Asrın felaketini asrın birlikteliÄŸi ile aşıyoruz. Yaraları sarmak için var gücümüzle çalıştık, çalışmaya da devam ediyoruz. 11 ili etkileyen bu sarsıcı depremlerde devlet olarak ilk andan itibaren tüm imkanlarımızı seferber ettik. Bakanlık olarak biz de merkez ve taÅŸra teÅŸkilatımızla depremden etkilenen vatandaÅŸlarımızın yardımına koÅŸtuk. Sosyal yardımlar ve psikososyal desteklerimizle vatandaÅŸlarımızı yalnız bırakmadık. Devlet-millet el ele vererek yönettiÄŸimiz bu süreçte güçlü ve büyük Türkiye’nin kimseyi geride bırakmadığını bir kez daha görmüş olduk.” diye konuÅŸtu.

Bakan Göktaş, 4,1 milyon kişiye psikososyal destek verdiklerini, ayni yardımların koordinasyonunu sağladıklarını, ulusal ve uluslararası 88 ayni bağış deposu kurduklarını aktararak, şöyle devam etti:

“VatandaÅŸlarımızın acil ihtiyaçları için Sosyal YardımlaÅŸma ve Dayanışma Vakıflarına 1,85 milyar Türk Lirası aktardık. Deprem bölgesinde 206, deprem bölgesi dışındaki illerde 94 olmak üzere toplamda 300 sosyal market kurduk. Bölgede 14 Mobil Sosyal Market Tırı’nı faaliyete geçirdik. Kadınlar ve bebekler için 27 giyim ve bebek bakım ünitesi kurduk. Ayni bağışlar için hava araçlarıyla 487 sefer tertip ettik. 39 binden fazla yardım tırını ayni yardım depolarına yönlendirdik. Depremden etkilenen kadınların hayatlarını yeniden kurmaları, ailelerinin ihtiyaçlarını karşılamaları ve bir yandan da rehabilitasyonlarına destek olmak amacıyla Kadın Kooperatifleri Ä°ÅŸ Atölyesi adı altında sosyal alanlar oluÅŸturduk. Deprem sonrasında profesyonel bakıma ihtiyacı olduÄŸunu tespit ettiÄŸimiz 312 yaÅŸlı ve 978 engelli olmak üzere 1290 vatandaşımızı farklı illerdeki yatılı bakım kuruluÅŸlarımıza yerleÅŸtirdik. Depremden etkilenen engelli bireylerin deprem sonrası günlük rutine dönüşlerini kolaylaÅŸtırmak için 6 Mola Evi’ni hizmete açtık.”

Aile ve Gençlik Fonu’na baÅŸvurular 15 Åžubat’ta baÅŸlıyor

Bakan Mahinur Özdemir GöktaÅŸ, bir müjdeyi de gençlerle paylaÅŸmak istediÄŸini belirterek, “Bir süredir üzerinde yoÄŸun bir ÅŸekilde çalıştığımız Aile ve Gençlik Fonu’nda hazırlıkları tamamladık. Ä°lk defa deprem bölgesinde uygulayacağımız Aile ve Gençlik Fonu’na baÅŸvuruları 15 Åžubat’ta almaya baÅŸlayacağız. BaÅŸvuruları 15 Åžubat itibarıyla Bakanlığımızın web sitesi olan ‘aile.gov.tr’ üzerinden e-devlet aracılığıyla alacağız. Deprem bölgesinde aile kurma yolunda ilk adımı atacak gençlerimize faizsiz kredi imkanı sunacağız. Gençlerimiz bu destek ile aynı zamanda kendi projelerini de hayata geçirebilecek.” ifadelerini kullandı.

Adıyaman için Ä°l Müdürlüğü, Sosyal Hizmet Merkezi ve Kadın Konukevi olmak üzere 3 hizmet binasının temelini 2024’de atmayı planladıklarını dile getiren GöktaÅŸ, “KahramanmaraÅŸ depreminden etkilenen tüm illerimizde gerekli tüm çalışmaları aralıksız sürdüreceÄŸimizi, büyük ve güçlü Türkiye hedeflerimize kararlı adımlarla ilerlemeye devam edeceÄŸimizi belirtmek istiyorum.” dedi.

AA

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

MÄ°T’ten DEAÅž’ın sözde Horasan yapılanmasına darbe

HIZLI YORUM YAP