06 Ekim 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

Kapıkule’de yoÄŸun mesai

Yıllık tatillerini yapmak için yaşadıkları ülkelerden yola çıkan gurbetçiler, yoğun olarak yurda gelmeye devam ediyor.

Kapıkule Sınır Kapısı’nda zaman zaman yoÄŸunluk yaÅŸansa da polis ve gümrük personeli, gurbetçilerin iÅŸlemleri sırasında çok beklememesi için yoÄŸun mesai harcıyor.

Sınır kapısı girişindeki 12 peronda İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri görev yapıyor. Her bir peronda 2 polis memuru işlemlerin hızlı gerçekleşmesi için çalışıyor. Gümrük personelleri de gümrük muayene işlemlerini gerçekleştiriyor.

Edirne Emniyet Müdürü Onur Karaburun da sınır kapısında incelemelerde bulundu.

Gurbetçilerle sohbet edip trafikte dikkatli olmaları tavsiyesinde bulunan Karaburun, yurda giriÅŸ yapan gurbetçilere hayırlı yolculuklar diledi. Gurbetçiler de Karaburun’a teÅŸekkür etti.

Almanya’dan gelen Mustafa Turgut, yıllık iznini Türkiye’de geçireceÄŸini söyledi.

Türkiye’ye geldiÄŸi için çok mutlu olduÄŸunu belirten Turgut, “Vatanımıza, toprağımıza kavuÅŸtuk. Yolculuk çok zor geçti. Sırbistan’da 6-7 saat güneÅŸin altında çok bekledik. Vatanımıza geldiÄŸimiz için çok mutluyuz.” dedi.

Belçika’dan gelen Adalet BitiÅŸ de Sırbistan, Macaristan ve Bulgaristan’daki sınır kapılarının yavaÅŸ çalıştığını, 13 saat beklediklerini anlattı.

Tatilini memleketi Giresun’da geçireceÄŸini dile getiren BitiÅŸ, “Vatana kavuÅŸtuk çok sevinçliyiz, heyecanlıyız, gururluyuz. Bu zahmeti vatanımız için çekiyoruz.” diye konuÅŸtu.

BitiÅŸ, Kapıkule’de iÅŸlemlerin kısa sürede tamamlandığı için teÅŸekkür etti.

Almanya’da yaÅŸayan Abdullah Çalışkan ise yol yorgunluÄŸunun sınırda Türk bayrağını görünce bittiÄŸini dile getirdi.

Kapıkule’de iÅŸlemlerin hızlı ÅŸekilde gerçekleÅŸtiÄŸini ifade eden Çalışkan, “Buradan akraba ziyareti için memleketime gideceÄŸim daha sonra da tatilimize Fethiye’de devam edeceÄŸiz.” ifadelerini kullandı.

AA

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Çin’den Türkiye’ye ek vergi tepkisi

HIZLI YORUM YAP