21 Eylül 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

Sinan Ateş davasında mütalaa açıklandı

Ülkü Ocakları eski Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin davada mütalaa açıklandı. Dava 30 Eylül'e ertelendi.

Eski Ãœlkü Ocakları EÄŸitim ve Kültür Vakfı BaÅŸkanı ve Hacettepe Ãœniversitesi Öğretim Ãœyesi Doç. Dr. Sinan AteÅŸ’in öldürülmesine iliÅŸkin 22 şüpheli hakkında görülen davada savcı esasa iliÅŸkin mütalaasını açıkladı, duruÅŸma 30 Eylül’e ertelendi.

Savcı üç sanığın tahliyesini istedi, beraat talepleri reddedildi.

Savcı, sanıklar Eray Özyağcı, Vedat Balkaya ve Suat Kurt’un ‘müşterek fail’ olarak yer aldığını belirterek bu kişilerin Ateş’i ‘tasarlayarak öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet, müşteki Selman Bozkurt’a yönelik ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan 13’er yıldan 20’şer yıla kadar hapsini istedi. Özyağcı’nın ayrıca ‘ruhsatsız tabanca bulundurmak ve taşımak’ 1 yıldan 3 yıla kadar hapsi talep edildi.

Doğukan Çep ve Tolgahan Demirbaş hakkında ‘suça azmettiren’ olarak ‘kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

AYÅžE ATEÅž’TEN AÇIKLAMA

10 dakika süre duruÅŸmanın ardından açıklama yapan Sinan AteÅŸ’in eÅŸi AyÅŸe AteÅŸ, siyasi cinayetin adi bir cinayet gibi gösterilmek istendiÄŸini iÅŸaret etti. AteÅŸ “Dosyalar birleÅŸtirilsin, bütün sanıklar adalet karşısına çıkarılsın” dedi.

AteÅŸ “Büyük bir karanlık güce karşı savaşıyoruz. Bu yargılamadan paçayı sıyırırlarsa olacaklar gün gibi ortada deÄŸil mi?” ifadelerini kullandı.

Vekillere çaÄŸrı yapan AteÅŸ, Meclis araÅŸtırma komisyonu kurulmasını istedi. AteÅŸ ‘yargının üzerindeki siyasi baskının kaldırılmasını’ talep etti.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Sokak hayvanları tasarısında ilk 3 madde kabul edildi

HIZLI YORUM YAP