16 Ekim 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

Instagram erişime açıldı

Sosyal medya platformu Instagram, saat 21.30 itibarıyla Türkiye'de erişime açıldı.

UlaÅŸtırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Bakan UraloÄŸlu, konuya iliÅŸkin sosyal medya hesabı X’ten paylaşım yaptı.

“Instagram’a eriÅŸim engeli kaldırılmıştır” deÄŸerlendirmesinde bulunan UraloÄŸlu, Bilgi Teknolojileri ve Ä°letiÅŸim Kurumunun konuya iliÅŸkin “site bilgileri sorgu sayfasını” da paylaÅŸtı.

 

Sosyal medya platformu Instagram’a, katalog suçları çerçevesinde uyguladığı politikalar nedeniyle 2 AÄŸustos’ta eriÅŸim engeli getirilmiÅŸti.

Bu süreçte platform yetkilileriyle görüşmeler gerçekleştirilmişti.

UlaÅŸtırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir UraloÄŸlu, bir süre önce sosyal medya hesabı X’ten Instagramın eriÅŸime açılacağına iliÅŸkin paylaşım yaparak, ÅŸunları kaydetmiÅŸti:

“Sosyal medya platformlarının Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına saygı duymalarını istedik. Instagram yetkilileriyle yürüttüğümüz görüşmeler neticesinde özellikle katalog suçlar çerçevesindeki taleplerimizin karşılanacağı, kullanıcılara getirilen sansür konusunda ortak bir çalışma yapma sözü vermeleri üzerine saat 21.30 itibarıyla eriÅŸim engelini kaldıracağız.”

 

 

“Silinen hesaplarla ilgili vatandaÅŸlarımızın hakları gözetilecek”

Uraloğlu, paylaştığı video mesajda ise bu erişime engel getirmenin belli gerekçeleri olduğunu ifade etti.

Katalog suçlar baÅŸta olmak üzere birçok konuda bazı hassasiyetleri olduÄŸunun altını çizen UraloÄŸlu, “Bu hassasiyetlerin giderilmesi noktasında Bilgi Teknolojileri ve Ä°letiÅŸim Kurumunun, BaÅŸkanlığımızın ve Meta platform yetkililerinin gerek Türkiye temsilcisi gerekse daha üst düzey yetkililerle yapılan görüşmeler sonunda belli kararları aldık. Belli noktaya vardık.” dedi.

Öncelikle yasal uyum ve içerik kaldırma noktasında Türkiye Cumhuriyeti yasaları kapsamında katalog suçlar arasında yer alan içeriklerin ve paylaşımın kaldırılması için yapılacak çalışmanın akabinde derhal kaldırılmasının sağlanacağını bildiren Uraloğlu, şöyle devam etti:

“Bu kapsamda Türkiye hukuk sistemine uygunluk saÄŸlanacak ve yasaların ihlali söz konusu olduÄŸunda hızlı ve etkili bir müdahale gerçekleÅŸtirilecektir. Kullanıcı hakları ve hesap güvencesi noktasında ise Türkiye Cumhuriyeti vatandaÅŸlarına ait sosyal medya hesaplarının kullanıcı hakları tam olarak korunacaktır. Hesaplar herhangi bir uyarı yapılmadan kapatılmayacaktır.

Bununla birlikte uyarı yapılmaksızın kapatılan ya da kilitlenen hesaplar tekrar eriÅŸime açılacak. Silinen hesaplarla ilgili vatandaÅŸlarımızın hakları gözetilerek adil bir uygulama süreci yönetilecektir.”

“Terörle iliÅŸkili hesapların kaldırılması için gereken hassasiyet gösterilecek”

UraloÄŸlu, Türkiye’nin çok hassas olduÄŸu terörle mücadele noktasında yapılacaklara iliÅŸkin de ÅŸunları kaydetti:

“PKK, PYD ve FETÖ gibi terör örgütlerine ait hesaplar ve bu örgütler lehine propaganda içeren tüm içeriklerin Meta platform tarafından kaldırılması için gerekli hassasiyet gösterilecektir. Bununla birlikte terör propagandası ve yasa dışı içeriklerle mücadele noktasında etkin bir yaklaşım benimsenerek güvenlik ve kamu düzeni de bu vesileyle korunmuÅŸ olacaktır.

Bu düzenlemeler çerçevesinde Türkiye’deki dijital ortamda güvenliÄŸin artırılması, yasal uyum, kullanıcı haklarının korunması ve adil bir denetim mekanizmasının geliÅŸtirilmesine yönelik de önemli kazanımlar, önemli mesafeler katedilmiÅŸtir ve yakın zamanda da Meta platform yetkililerinin Türkiye’ye daha geniÅŸ katılımlı ve üst düzey bir ziyaretinin olacağını da bu vesileyle bildirmek isterim. Meta platformuna bildirilen katalog suçlar ile ilgili gerekli iÅŸlemler tamamlanmıştır. Bundan sonra da dikkatle uygulamaya devam edilecektir.”

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

İsrail okulu vurdu: En az 100 can kaybı

HIZLI YORUM YAP