23 Eylül 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

Sinan AteÅŸ cinayetinde yeni rapor

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin olay anını gösteren kamera görüntülerinin analizini içeren bilirkişi raporu dava dosyasına eklendi.

Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesince 22 sanığın “tasarlayarak kasten öldürme”, “tasarlayarak kasten öldürmeye teÅŸebbüs”, “tasarlayarak kasten öldürmeye yardım” ve “ruhsatsız tabanca bulundurmak ve taşımak” suçlarından yargılandığı davaya iliÅŸkin bilirkiÅŸi raporu dava dosyasına girdi.

Raporda, cinayetin gerçekleştiği Kızılırmak Mahallesi 1156. Sokak üzerindeki iş yerinin güvenlik kamerası görüntülerinin, silahlı saldırı anının öncesini ve sonrasını gösterdiği belirtildi.

Silahlı saldırı öncesi tetikçi Eray ÖzyaÄŸcı’nın yaklaşık 35 dakika olay yerindeki kaldırımda beklediÄŸi, AteÅŸ ve iki arkadaşının geldiÄŸi yönün tersine doÄŸru bakıp etrafı gözetlediÄŸi aktarılan raporda, saat 13.34’de Ahmet Keçik’in ve Selman Bozkurt birlikte geldikleri sırada ÖzyaÄŸcı’nın ateÅŸ ettiÄŸi ve AteÅŸ’in yere doÄŸru yüzüstü düştüğü kaydedildi.

ÖzyaÄŸcı’nın, AteÅŸ’in solunda bulunan Bozkurt’a da ateÅŸ ederek yaraladığı Keçik’in de kendini korumak amacıyla sokaktaki hafif ticari aracın arkasına saklandığı anlatılan raporda, ÅŸu deÄŸerlendirmelere yer verildi:

“ÖzyaÄŸcı’nın AteÅŸ’e defaten ateÅŸ ettiÄŸi ve ÖzyaÄŸcı dışında AteÅŸ’e ateÅŸ eden olmadığı görülmektedir. ÖzyaÄŸcı’nın Bozkurt’a ateÅŸ ettiÄŸi ve sol tarafından yaraladığı görülmektedir. ÖzyaÄŸcı’nın Keçik’e doÄŸru ateÅŸ ettiÄŸi görülmektedir. Keçik’in, yerde yatan AteÅŸ’in üzerinden tabanca alarak ÖzyaÄŸcı’nın kaçtığı tarafa doÄŸru ateÅŸ ettiÄŸi görülmektedir. Bozkurt’un, AteÅŸ’in yattığı yerde eÄŸilir vaziyette Keçik’e bir ÅŸey verdiÄŸi ancak görüntülerden verilen maddenin tabanca olup olmadığı anlaşılamamıştır.”

Olay

AteÅŸ, Çankaya ilçesi Çukurambar semtindeki Kızılırmak Mahallesi’nde 30 Aralık 2022’de uÄŸradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetmiÅŸ, cinayetle ilgili 22 kiÅŸi hakkında açılan davada, savcı esas hakkındaki mütalaasını sundu. DuruÅŸmaya 30 Eylül’de devam edilecek.

 

AA

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Yaz geri dönüyor

HIZLI YORUM YAP