16 Ekim 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

Mısır ithalatına yüzde 5 gümrük vergili kota

Cumhurbaşkanı kararıyla mısır ithalatına yıl sonuna kadar geçerli olmak üzere 1 milyon ton yüzde 5 gümrük vergili tarife kontenjanı (kota) tanımlandı.

Mısır ithalatına tanımlanan tarife kontenjanının dağıtımına iliÅŸkin esasları belirleyen tebliÄŸ de söz konusu karar ile birlikte Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Mısır ithalatında tarife kontenjanı uygulanmasına ilişkin tebliğe göre, tarife kontenjanının dağıtımı beyanname sırasına göre tahsis yöntemi ile yapılacak. Gümrük beyannamesinin tescili esnasında ilgili muafiyet kodunun seçilmesi suretiyle tarife kontenjanından yararlanılacağının beyan edilmesi başvuru niteliğinde olacak. Bir gümrük belgesi kapsamında en fazla 10,000 ton kota kullanılabilecek.

Ticaret Bakanlığı karara iliÅŸkin, “Anılan düzenleme ile mısır üreticisi çiftçimizin zarar görmeyeceÄŸi, mısırda arz-talep dengesini saÄŸlayacak ve gıda sektöründe oluÅŸabilecek spekülatif fiyat hareketlerine karşı tüketiciyi koruyacak ÅŸekilde, mısırda yerli üretimin tüketimi karşılamada yetersiz kaldığı miktarın sadece 1 milyon tonluk kısmı için 31 Aralık 2024 tarihine kadar kullanılmak üzere %5 oranında gümrük vergili tarife kontenjanı açılmıştır” dedi.

Bakanlık açıklamasına göre ilgili dönemde 1 milyon tonun üzerinde ithalatta gümrük vergisi %130 oranında uygulanmaya devam edilecek.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Sınır kapılarında gurbetçi yoğunluğu

HIZLI YORUM YAP