22 Ekim 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

MÄ°T’ten Süleymaniye’de nokta operasyon

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü PKK/KCK için bölge halkından haraç toplayan, örgütün sözde toplumsal alan sorumluları olarak faaliyet gösteren Caize Selber ile Emine Ulaş'ı, Irak'ın kuzeyindeki Süleymaniye'de etkisiz hale getirdi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, MÄ°T tarafından yürütülen hassas çalışmalarla, PKK/KCK’lı “Berfin Roj” kod adlı Caize Selber ile “TekoÅŸin DilgeÅŸ” kod adlı Emine UlaÅŸ’ın, örgüt üst düzey yöneticileriyle yakın iliÅŸkide olduÄŸu belirlendi.

İki teröristin, aldıkları talimatlar doğrultusunda, bölge halkını vergilendirme adı altında haraca bağladıkları, toplanan meblağı Türk güvenlik güçlerine yönelik saldırı gerçekleştirecek kadro temini çalışmalarında kullandıkları, örgüte lojistik destek sağladıkları tespit edildi.

Selber ve UlaÅŸ’ın ayrıca, terör örgütüne katılım yapacak gençleri tespit ve teÅŸvik ettiÄŸi, Türkiye’deki gençlik yapılanması mensuplarına eylem amaçlı talimatlar ilettiÄŸi öğrenildi.

Haklarında arama kaydı bulunan ve MÄ°T’in hedef listesinde yer alan Caize Selber ve Emine UlaÅŸ, Irak’ın kuzeyindeki Süleymaniye kırsalındaki operasyonla etkisiz hale getirildi.

Teröristlerin, 1999’da katıldıkları örgütte, sözde sorumlu seviyede faaliyet gösterdikleri belirlendi.

 

AA

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Hakurk ve Metina’da PKK’lı 11 terörist etkisiz hale getirildi

HIZLI YORUM YAP