04 Haziran 2026 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Avrupa BirliÄŸi (AB) Dış İliÅŸkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, İtalya, Fransa, İngiltere ve Almanya’nın dışiÅŸleri bakanları ile Brüksel’deki görüÅŸmenin ardından basın toplantısı düzenledi.
Söz konusu bakanlarla Libya’ya yapmayı planladıkları ziyareti iptal ederek Brüksel’de görüÅŸmeye karar verdiklerini aktaran Borrell, Libya ve İran’daki geliÅŸmelerden endiÅŸe duyduklarını belirtti.
Borrell, cuma günü olaÄŸanüstü toplanacak AB dışiÅŸleri bakanları ile Libya’daki geliÅŸmeleri etraflıca ele alacaklarını kaydederek, bu ülkeye dış müdahalenin durumu kötüleÅŸtireceÄŸi deÄŸerlendirmesinde bulundu.
Almanya’da düzenlenecek Libya konferansının çözüme katkı sunacağına deÄŸinen Borrell, BirleÅŸmiÅŸ Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) tarafından 2011’de alınan Libya’ya silah ambargosu kararının tam olarak uygulanması çaÄŸrısında bulundu.
Borrell, Libya’daki taraflarla iletiÅŸim kurmak istediklerini ve soruna diplomatik çözüm bulma arayışında olduklarını ifade etti.
Bir gazetecinin, Türkiye’nin bugünkü görüÅŸmede gündeme gelip gelmediÄŸini sorması üzerine, Borrell, Libya’daki geliÅŸmelere iliÅŸkin Türk yetkililerle iletiÅŸim halinde olduklarını belirterek, “Son zamanlarda ‘artan dış müdahale’ derken, Türkiye’nin Libya’ya asker göndermesine iÅŸaret ettiÄŸim çok açık. Bunu kabul etmiyoruz ve Libya’ya iliÅŸkin endiÅŸelerimizi artırıyor.” deÄŸerlendirmesinde bulundu.
Bildiri yayımlandı
Borrell ile İtalya, Fransa, İngiltere ve Almanya’nın dışiÅŸleri bakanlarının görüÅŸmesinin ardından ortak bildiri yayımlandı.
Bildiride, “Libya sorunu askeri yollardan çözülemez ve çatışmaların uzaması, sivillere daha fazla acı getirecek, ayrılıkları derinleÅŸtirecek, bölünme riskini artıracak, bölgede istikrarsızlığı yayacak ve terör tehlikesini alevlendirecektir. Bu nedenle düÅŸmanlıkların sona erdirilmesi hayati önemdedir.” ifadelerine yer verildi.
Libya’ya dış müdahalelerin krizi tetiklediÄŸine iÅŸaret edilen açıklamada, savaÅŸan tarafların dış askeri desteÄŸe dayandıkça, egemen Libya’nın kararlarının da dış aktörler tarafından etki altında kalacağı deÄŸerlendirmesinde bulunuldu.
Bildiride, “Çatışmaları artırabilecek anlaÅŸma imzalamak gibi tek taraflı adımlardan ya da Libya halkının ve Avrupa çıkarlarının aleyhinde dış müdahaleye yol açabilecek eylemlerden kaçınılmasının gerekliliÄŸine deÄŸindik.” ifadesi kullanıldı.
Libya’da taraflara, BM öncülüÄŸündeki çabalara destek olmaları ve yeniden müzakereye baÅŸlamaları çaÄŸrısında bulunularak; AB’nin BM arabuluculuÄŸunu desteklemeye devam edeceÄŸi kaydedildi.
AA
NASA’nın Tess uydusu yaÅŸama elveriÅŸli ‘öte Dünya’ keÅŸfetti
KılıçdaroÄŸlu’ndan “grup toplantısı” açıklaması
BGM A.Åž Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Özenalp: “Gümrük Müşavirleri iÅŸin ehli olmak zorunda!”
Anayasa Mahkemesi süresiz nafakayı iptal etti
İşsizlik oranında sınırlı artış
Dış ticaret açığı 9 ayın en düşük seviyesinde
Muhittin Böcek yeni bir ifade daha verdi
Tanju Özcan’a 263 yıl 6 aya kadar hapis istemi
LGS giriş bilgileri yayımlandı
OECD’den Türkiye için büyüme tahmini
Özel, “KılıçdaroÄŸlu’nun MYK’sı çaresizliÄŸi çaÄŸrıştırıyor”
KılıçdaroÄŸlu’ndan “grup toplantısı” açıklaması
BGM A.Åž Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Özenalp: “Gümrük Müşavirleri iÅŸin ehli olmak zorunda!”
Anayasa Mahkemesi süresiz nafakayı iptal etti
İşsizlik oranında sınırlı artış
Dış ticaret açığı 9 ayın en düşük seviyesinde
Muhittin Böcek yeni bir ifade daha verdi
Tanju Özcan’a 263 yıl 6 aya kadar hapis istemi
LGS giriş bilgileri yayımlandı
OECD’den Türkiye için büyüme tahmini
Özel, “KılıçdaroÄŸlu’nun MYK’sı çaresizliÄŸi çaÄŸrıştırıyor”
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan