27 Nisan 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

AB Komisyonundan 11 Türk kuruluşuna 4,4 milyon avroluk hibe

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, "nanoteknoloji, ileri malzemeler, biyoteknoloji, ileri imalat ve işleme teknolojileri" alanında proje üreten 11 Türk kuruluşuna 4,4 milyon avroluk hibe desteği verecek.

TÜBÄ°TAK’tan yapılan açıklamaya göre, Ufuk2020 Programı’nın Endüstriyel Liderlik ve Rekabetçilik bileÅŸeni altında bulunan “nanoteknoloji, ileri malzemeler, biyoteknoloji, ileri imalat ve iÅŸleme teknolojileri” alanı kapsamında yapılan baÅŸvurulardan 11 Türk kuruluÅŸunun yer aldığı 8  farklı proje AB Komisyonu tarafından desteklendi. 

AB Komisyonu, “Nanoteknoloji, ileri malzemeler, biyoteknoloji, ileri imalat ve iÅŸleme teknolojileri” alanında proje üreten 11 Türk kuruluÅŸuna 4,4 milyon avroluk hibe desteÄŸi saÄŸlayacak.

Destek alan projelerden Konya Teknik Üniversitesinin koordinatör olarak yer aldığı Waste2Fresh, tekstil üretimi endüstriyel proseslerinde atık su geri dönüÅŸümü ve kapalı döngüler oluÅŸturmak için akıllı yenilikçi sistem geliÅŸtirmeyi amaçlıyor.

Erak Giyim Sanayi ve UludaÄŸ Çevre Teknolojileri Ar-Ge Merkezinin de yer aldığı projede toplamda 11 farklı ülkeden 17 ortak bulunuyor.

Kaynak verimliliÄŸi konusunda farkındalığın artırılması amaçlanıyor

TÜPRAÅž ve Ä°stanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri Ä°hracatçıları BirliÄŸi’nin (Ä°KMÄ°B) ortak olarak yer aldığı “CORALIS Projesi” de endüstriyel simbiyoz çözümlerinin yayılması ve bu alandaki giriÅŸimlerin karşılaÅŸtığı engellerin aşılması konusunda gerçek deneyimlerin üretilmesi için bir demonstrasyon projesi olarak tasarlandı. Ä°spanya tarafından koordine edilecek projede, toplamda 7 farklı ülkeden 29 ortak yer alıyor.

TÜPRAÅž’ın ortak olarak yer aldığı “AquaSPICE Projesi” Avrupa proses endüstrilerinde döngüsel su kullanımını gerçekleÅŸtirmeyi, kaynak verimliliÄŸi konusunda farkındalığı artırmayı ve endüstriyel uygulamalar için kompakt çözümler sunmayı amaçlıyor. Almanya tarafından koordine edilecek projede toplamda 12 farklı ülkeden 28 ortak bulunuyor.

Yüksek verimli yoÄŸun enerji prosesleri için yenilikçi yüksek performanslı alaşımlar ve kaplamaların geliÅŸtirilmesini amaçlayan ve TÜPRAÅž’ın ortağı olduÄŸu “ACHIEF Projesi” de Fransa tarafından koordine edilecek ve toplamda 7 farklı ülkeden 11 ortak yer alıyor.

Yeni ve uygun maliyetli kaplamalar geliÅŸtirilecek

ÇÄ°MSA ve ASAÅž Alüminyum’un ortak olarak yer aldığı “FORGE Projesi” yüksek enerjili proses uygulamaları için yeni ve uygun maliyetli kaplamaların geliÅŸtirilmesini amaçlıyor. Ä°talya tarafından koordine edilecek projede toplamda 8 farklı ülkeden 13 ortak bulunyor.

Kastamonu Entegre’nin ortak olarak yer aldığı “E2COMATION Projesi”, bir üretim sürecinin çoklu hiyerarÅŸik katmanlarında enerji kullanımının optimizasyonunu ele almanın yanı sıra deÄŸer zinciri boyunca yaÅŸam döngüsü perspektifini göz önünde bulundurmayı amaçlıyor. Ä°talya tarafından koordine edilecek projede toplamda 9 farklı ülkeden 18 ortak yer alıyor.

Arçelik ve TofaÅŸ’ın ortak olarak yer aldığı “ECOFACT Projesi” de  imalat sanayilerinin üretim sistemlerinin enerji performansını ilgili üretim kısıtlamalarına uygun olarak optimize etmelerini saÄŸlamayı hedefliyor. Ä°spanya tarafından koordine edilecek projede toplamda 7 ülkeden 20 ortak bulunuyor.

Farplas Otomotiv’in ortak olarak yer aldığı “i4Q Projesi” de akıllı üretimde kalite kontrolü için endüstriyel veri hizmetleri saÄŸlamayı amaçlanırken, Yunanistan tarafından koordine edilecek projede toplamda 11 farklı ülkeden 24 ortak yer alıyor.

AA

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

“Ekonomik krizin dip noktasını muhtemelen geçtik”

HIZLI YORUM YAP



Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.