15 Aralık 2025 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
ABD Başkanı Donald Trump ile Çin Devlet Başkan Yardımcısı Liu He, Beyaz Saray’da düzenlenen törenle ABD-Çin birinci faz ticaret anlaşmasına imza attı.
Trump, Beyaz Saray’da canlı yayında düzenlenen törendeki konuşmasında, anlaşmanın dönüm noktası olduğunu ifade etti.
“Bugün Çin ile daha önce atılmamış çok önemli bir adımı atarak birinci faz ticaret anlaşmasını imzalıyoruz. Bu daha önceki herhangi bir anlaşmadan çok daha büyük.” açıklamasını yapan Trump, yakın gelecekte Çin’e gideceğini de aktardı.
Trump, ikinci faz anlaşma için çalışmalara başladıklarını ancak üçüncü faz gibi bir sürecin söz konusu olmadığını vurguladı.
Çin Devlet Başkan Yardımcısı Liu, anlaşmanın önemine vurgu yaparak iki ülke arasındaki bu ticaret anlaşmasının yeni bir dönemin işareti olduğunu ve bu iş birliğinin devam edeceğine inandıklarını ifade etti.
Liu, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping’in Trump’a hitaben kaleme aldığı bir mektubu da katılımcıların önünde okudu.
ABD ve Çin ticaret savaşı
ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşı, ABD Başkanı Trump’ın Mart 2018’de Çin’den ithal edilen bazı ürünlere yaptığı ilave tarifelerle başlamıştı.
Ticaret savaşı, soya fasulyesinden otomotiv parçalarına, teknoloji şirketlerinden Çin’in teknolojide yerlileşme programı “Made in China 2025” ve kilit öneme sahip teknolojilerin üretilmesinde rol alan nadir elementlerin koz olarak taraflar arasında kullanılmasına kadar genişlemişti.
Çin Başbakan Yardımcısı Liu Hı’nın “başmüzakereci” sıfatıyla katıldığı toplantılarda, iki taraftan heyetin Washington-Pekin-Şanghay hattında adeta mekik dokuması ve 13 tur toplantı yapmasına karşın sonuç alınamamıştı.
Çin Ticaret Bakanlığı, ay başında ABD ile ticaret savaşı kapsamında gelen ilave vergilerin kademeli indirilmesi için anlaştıklarını duyurmuştu.
AA
Kapıkule’de nefes kesen operasyon
1
Dış ticaret açığı 100 milyar dolar sınırında
295852 kez okundu
2
Dış ticaret açığı, ağustosta yüzde 168 arttı
109400 kez okundu
3
MENŞEİ BELGESİNDEKİ BÜYÜK YANLIŞ; FİRMALAR YİNE CEZADA
29309 kez okundu
4
MENŞEDE YAPILAN HATA AĞIR CEZAYLA SON BULABİLİR
24310 kez okundu
5
Türk iklimlendirme sektöründen ihracat rekoru
23063 kez okundu
“Jasmine” hakkında inceleme başlatıldı
Manisa Gülşah Durbay’ı son yolculuğuna uğurluyor
OSD: Otomotivde üretim yüzde 4, ihracat yüzde 5 büyüdü
Bütçe 11 ayda 1,3 trilyon lira açık verdi
REDRESE Düzenlemesiyle İhracat Süreçleri Hızlanacak
TSE’den Makine Ürünleri İthalat Denetimine Yeni Talimat: Ambalajların Tamamı Açılacak
“Gümrük uyumu siparişten önce başlamalı”
TÜRK-İŞ asgari ücret masasına oturmadı
Hangi Çiçek Soğanlarının İhracatı Yasaklandı?
Yeşilova Otomotiv’e Karsan’dan “Kalite Ödülü”
“Jasmine” hakkında inceleme başlatıldı
Manisa Gülşah Durbay’ı son yolculuğuna uğurluyor
OSD: Otomotivde üretim yüzde 4, ihracat yüzde 5 büyüdü
Bütçe 11 ayda 1,3 trilyon lira açık verdi
REDRESE Düzenlemesiyle İhracat Süreçleri Hızlanacak
TSE’den Makine Ürünleri İthalat Denetimine Yeni Talimat: Ambalajların Tamamı Açılacak
“Gümrük uyumu siparişten önce başlamalı”
TÜRK-İŞ asgari ücret masasına oturmadı
Hangi Çiçek Soğanlarının İhracatı Yasaklandı?
Yeşilova Otomotiv’e Karsan’dan “Kalite Ödülü”
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan