19 Nisan 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

Adliyelere ve istinaf mahkemelerine giriÅŸte ‘HES kodu’ ÅŸartı getirildi

Adalet Bakanlığınca, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele tedbirleri kapsamında adliyelere ve istinaf mahkemelerine HES koduyla giriş yapılması şartı getirildi, uygulama bugün itibarıyla başladı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Adalet Bakanlığı, SaÄŸlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun tavsiyeleri doÄŸrultusunda adliyelerde ve yargı teÅŸkilatlarında uyguladığı Kovid-19 önlemlerine yenisini ekledi.

Adalet Bakanlığınca Cumhuriyet baÅŸsavcılıklarına, bölge adliye ve bölge idare mahkemelerine gönderilen yazıda, adliyelere ve istinaf mahkemelerine HES koduyla giriÅŸ yapılmasının kararlaÅŸtırıldığı belirtildi. Yazı çerçevesinde, HES koduyla giriÅŸ uygulaması bugün itibarıyla baÅŸlatıldı.

Uygulama doÄŸrultusunda adliye ve istinaf mahkemelerine giriÅŸte HES kodu sorgulaması yapılacak. Ayrıca adliye ve istinaf mahkemelerinde yeni uygulama için ek personel görevlendirilecek, HES kodu olmayan vatandaÅŸlara görevliler yardımcı olacak.

Bakanlığın bugüne kadar aldığı tedbirler

Öte yandan Bakanlık, Adalet Hizmetlerinde Yeni Çalışma Esasları Kılavuzunu hazırlayarak tüm mahkemelere, baÅŸsavcılıklara ve icra müdürlüklerine göndermiÅŸti.

Kılavuz kapsamında, adliyelere maskesi olmayanların alınmaması, herhangi bir iÅŸlemi olduÄŸunu ispat etmeyenlerin giriÅŸine izin verilmemesi, giriÅŸ kapılarında ateÅŸ ölçümü yapılarak, ateÅŸi 38 dereceyi geçenlerin içeri alınmayıp saÄŸlık kurumuna yönlendirilmesi saÄŸlanmıştı.

Adliyedeki insan sirkülasyonunu kontrol altında tutmak için aynı anda 10 metrekareye bir kiÅŸi bulunacak ÅŸekilde giriÅŸ izni verilmesi, güvenlik personeli ve ön büro çalışanlarının tıbbi maske ve koruyucu gözlük kullanması, hakimler, savcılar, avukatlar ve personelin maske kullanması, ön büroların mümkün olduÄŸu ölçüde dış mekanlarda konumlandırılması, mahkeme ve Cumhuriyet savcılığı kalemleri, ön bürolar ve icra dairelerinin cam veya ÅŸeffaf bölmelerle kapatılması ve bu alanların temizliklerinin her gün yapılması kararlaÅŸtırılmıştı.

DuruÅŸma salonları, kalem odaları ile icra dairelerinde çalışma düzeninin 4 metrekareye bir personel düÅŸecek ÅŸekilde planlanması, duruÅŸmaların haftanın her gününe ve gün içine yayılmasını saÄŸlayacak düzenlemelerin yapılması, Cumhuriyet savcılıklarına müracaatta sanık, tanık, müÅŸteki gibi kiÅŸilerin sıra beklememesi için aralarında yeterli zaman aralığı bulundurulması ve bu iÅŸlemlerde sosyal mesafeye uyulması, gerekli zemin iÅŸaretlerinin yapılması uygulamaları hayata geçirilmiÅŸti. 

Ortak alanlarda gerekli düzenlemelerin yapılması, adliye içinde ve otopsi, olay yeri inceleme, keÅŸif ve icra gibi iÅŸ ve iÅŸlemlerde hakim, Cumhuriyet savcıları ve personel için önlük, maske, koruyucu gözlük, eldiven gibi malzemelerin hazır bulundurulması, adliyelerde merkezi havalandırma sistemleri kullanılmaması, duruÅŸma salonlarının havalandırılması, mahkeme ve icra iÅŸlemlerinde harç masrafı ve diÄŸer ödemelerin EFT, havale gibi yöntemlerle yaptırılması, UYAP ve SEGBÄ°S kullanımının yaygınlaÅŸtırılması istenmiÅŸti.

AA

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Siirt’te deprem

HIZLI YORUM YAP



Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.