“TEK BİR VAKA BİLE ACİL EYLEM ÇAĞRISIDIR”
DSÖ Avrupa Bölge Direktörü Dr. Hans Henri P. Kluge, “Tek bir kızamık vakası bile acil bir eylem çağrısı olmalıdır” dedi. Kluge, “2023’te rapor edilen vakaların neredeyse yarısı beş yaşın altındaki çocuklar arasında meydana geldi; bu durum, COVID-19 salgını sırasında kızamık ve diğer aşıyla önlenebilir hastalıklara karşı rutin aşıları kaçıran çocukların birikimini ve 2021’de aşı kapsamındaki yavaş iyileşmeyi yansıtıyor” ifadelerini kullandı.
Kızamık vakalarının dünya genelinde arttığının vurgulandığı raporda, 2024’te şimdiye kadar bildirilen rakamların, yılın toplamının 2023’teki toplamla eşleşeceğini veya aşacağını gösterdiği belirtildi. Görülen kızamık vakalarında genel olarak aşılanmamanın büyük bir risk taşıdığının altı çizilerek, “Virüs, aşılanmamış veya yetersiz aşılanmış kişilerin bulunduğu yerlerde bulaşıcı hastalık ortaya çıkacaktır.
Şu anda kızamık vakası veya salgını olmayan ülkeler, virüsün ülke içinde ve dışına yayılmasını önlemek için bu tür bir ithalatı planlamak ve hazırlamak konusunda proaktif olmalıdır. Halihazırda salgın yaşayan ülkelerin, tüm duyarlı bireyleri aşılama çabalarını sürdürmeleri, vaka tespitini ve temaslı takibini yoğunlaştırmaları ve programların etkilenen toplulukların korunmasını ve gelecekteki salgınların önlenebilmesini sağlamak amacıyla aşılama kapsamındaki boşlukları belirlemek için epidemiyolojik verileri kullanması gerekmektedir. UNICEF ve DSÖ, diğer bölgesel ve küresel ortaklarla birlikte ülkelerin bu çabalarını desteklemeye devam edecek” ifadelerine yer verildi.




Sağlık
Sağlık
Sağlık
Sağlık
Sağlık
Sağlık
TÜRK-İŞ asgari ücret masasına oturmadı
Yeşilova Otomotiv’e Karsan’dan “Kalite Ödülü”
TCMB Başkanı Fatih Karahan: Ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz
AJet’ten yurt dışı seyahatlerde yüzde 40 indirimli bilet
İşte dünyanın en güçlü kadınları
Yan Yana’ 2025’in en çok izlenen filmi oldu
DEM Parti bugün Bahçeli’yi ziyaret edecek
Asgari ücret maratonu bugün başlıyor
Rekabet Kurumu idari para cezası alt sınırını belirledi
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Balıkesir’de korkutan deprem: Bursa’da da hissedildi
Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akif Ersoy tutuklandı
Sahte dolar krizi yeniden alevlendi!
Meclis’te stajyere taciz iddiası. Bir aşçı görevden uzaklaştırıldı