16 Nisan 2026 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay, “Bu sene dünyada 10 bin tane fuar ertelenmiÅŸ ya da iptal edilmiÅŸ durumda ve bunun toplam kaybı 134 milyar avro civarında. Bu dönemi Türkiye olarak en iyi ÅŸekilde deÄŸerlendirmeliyiz, bugünkü fuar bu açıdan çok önemli, bunlar çok önemli adımlar.” ifadelerini kullandı.
Ticaret Bakanlığı’nın koordinasyonu ve desteÄŸiyle Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları BirliÄŸi öncülüÄŸünde İZFAÅž’ın iÅŸ birliÄŸi, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin katkısıyla Türkiye’nin ve dünyanın ayakkabı ve saraciye sektörlerine yönelik ilk sanal fuar organizasyonu “Shoedex”in açılışı online toplantı ile gerçekleÅŸtirildi.
Toplantının açılışında konuÅŸan Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay, online sanal organziasyonu ile tarihi bir güne imza atıldığına iÅŸaret ederek, katkısı olan herkese teÅŸekkür etti.
Salgın nedeniyle önemli bir süreçten geçildiÄŸini belirten Kovid-19’un dünyada çok sayıda insanı etkilediÄŸini, bunun yanı sıra bir normalleÅŸme sürecinin de baÅŸladığını bildirdi.
Turagay, böyle bir dönemde ihracatçılar için dijital platformların ve e-ticaretin öneminin bir kez daha anlaşıldığına dikkati çekerek, ÅŸunları kaydetti:
“Bu sene dünyada 10 bin tane fuar ertelenmiÅŸ ya da iptal edilmiÅŸ durumda ve bunun toplam kaybı 134 milyar avro civarında. Bu dönemi Türkiye olarak en iyi ÅŸekilde deÄŸerlendirmeliyiz, bugünkü fuar bu açıdan çok önemli, bunlar çok önemli adımlar. Türkiye’nin bu konuda önde giden ülke olmasını göstermesi açısından da çok büyük avantaj. Küresel tedarik zincirlerinin deÄŸiÅŸimi söz konusu. Ülkeler tek bir pazara bağımlı yapının getirdiÄŸi sıkıntıları birebir yaÅŸadılar. Bu çeÅŸitlendirmede, küresel tedarik zincirlerine katılımda, Türk firmalarımız için çok büyük fırsat doÄŸuyor, bunu en iyi ÅŸekilde deÄŸerlendirmeliyiz.”
1 Haziran itibarıyla Türkiye’de normalleÅŸme adımları atıldığını, Avrupa’da toparlanmaların baÅŸladığını belirten Turagay, ihracatçıları desteklemek için ellerinden gelen her ÅŸeyi yapmaya devam edeceklerini söyledi.
“İster fiziki ortamda, ister sanal ortamda ticaretimizi sürdürmemiz gerekiyor”
TİM BaÅŸkanı İsmail Gülle açılıştaki konuÅŸmasında, 2020’nin unutulmaz olayların olduÄŸu bir yıl olduÄŸuna dikkati çekerek, 1 Haziran itibarıyla normalleÅŸme çalışmalarının herkes için önemli olduÄŸunu dile getirdi.
Sanal fuarın gerçekleÅŸmesinden dolayı duydukları heyecanı dile getiren Gülle, ÅŸunları söyledi:
“Farklı ÅŸeyler yaÅŸadık, farklı ÅŸeyler yaptık yapmaya da devam ediyoruz. Ticaretin tıkandığı bu dönemde ihracatçılar olarak olayları seyretmek yerine, bundan sonraki süreçte de ihracatın ve üretimin durmayacağını öngörerek, bu konuda aksiyon almaya karar verdik. Bugün de ilk sanal fuarımızı gerçekleÅŸtiriyoruz. Örnek olması, faydalı olması en büyük dileÄŸimiz.
Bununla birlikte dünyanın normalleÅŸme sürecinin çok kısa sürede olmayacağını, seyahat ve bu gibi organizasyonların bundan en çok etkilendiÄŸini de biliyoruz. O nedenle bu yüzden tüm sektörleri, sanal dünyada müÅŸteriyle alıcıyla buluÅŸturmak getirmek son derece önemli.”
Ayakkabı sektörünün dinamizmine atıfta bulunan Gülle, son 10 yılda ihracatını 2,5 katı artıran sektörde devamlılığın saÄŸlanması gerektiÄŸini aktardı.
Gülle, “İster fiziki ortamda, ister sanal ortamda ticaretimizi sürdürmemiz gerekiyor. Nisan ayı bizim için en çok etkilendiÄŸimiz ay olacak, ondan sonraki süreç yavaÅŸ yavaÅŸ ayaÄŸa kalktığımız dönem olacak. Bir kaç ay içinde eski noktalarımıza gelme azim ve kararlılığı içindeyiz. Mayıs ayında ihracat rakamlarımız, Nisan’a göre daha toparlanmış olacak.” diye konuÅŸtu.
Ticaret heyet leri ile baÅŸladıkları çalışmaların verimli neticelerini almaya devam edeceklerini aktaran Gülle, bu hafta Hindistan ile devam edecek çalışma kapsamında arka arkaya 28 ülkede ticari heyet gerçekleÅŸtireceklerini bildirdi.
AA
“Sayısal oyunlar” internetten de oynanabilecek
1
İş dünyası 2020’ye umutla bakıyor
429759 kez okundu
2
Sanayi Bakanı Müjdeyi verdi!
295745 kez okundu
3
Dış ticaret açığı, ağustosta yüzde 168 arttı
111533 kez okundu
4
Gümrük alacaklarını yapılandırmaya ilişkin usul ve esaslar belli oldu
90022 kez okundu
5
“Ekonomi Bilim Kurulu kurulsun”
89453 kez okundu
Saldırı gerçekleÅŸtiren İsa Aras Mersinli’nin babası tutuklandı
Okulları hedef gösteren 67 kişi gözaltına alındı
NOSAB müteşebbisle devam edecek
Saldırıyı 11 Nisan’da planlamış
Kahramanmaraş’taki okul saldırısında can kaybı 10’a yükseldi
İçiÅŸleri Bakanlığı: ‘Okullardaki güvenlik tedbirleri artırıldı’
Saldırgan hakkında kan donduran ‘Elliot Rodger’ detayı
Ankara’da okul güvenliÄŸi zirvesi
KahramanmaraÅŸ’ta ortaokulda silahlı saldırı: 4 can kaybı var
IMF, Türkiye için büyüme tahminini düşürdü
Saldırı gerçekleÅŸtiren İsa Aras Mersinli’nin babası tutuklandı
Okulları hedef gösteren 67 kişi gözaltına alındı
NOSAB müteşebbisle devam edecek
Saldırıyı 11 Nisan’da planlamış
Kahramanmaraş’taki okul saldırısında can kaybı 10’a yükseldi
İçiÅŸleri Bakanlığı: ‘Okullardaki güvenlik tedbirleri artırıldı’
Saldırgan hakkında kan donduran ‘Elliot Rodger’ detayı
Ankara’da okul güvenliÄŸi zirvesi
KahramanmaraÅŸ’ta ortaokulda silahlı saldırı: 4 can kaybı var
IMF, Türkiye için büyüme tahminini düşürdü
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan