16 Mart 2025 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Türkiye DoÄŸalgaz Dağıtıcıları BirliÄŸi BaÅŸkanı YaÅŸar Arslan, 20 Nisan’da CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan tarafından açıklanan doÄŸalgaz destek paketinin ayrıntılarının netleÅŸtiÄŸini söyledi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu ve doğalgaz dağıtım şirketlerinin koordinasyonunda yürütülen hazırlıkların son aşamaya geldiğini ifade eden Arslan, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi kapsamında konutlar, ibadethaneler ve cemevlerinden doğalgaz bedeli alınmaması uygulamasının 24 Nisan 2023 tarihi ile 31 Mayıs 2023 tarihi arasında tahakkuk edecek geçmişe dönük 1 aylık tüketime karşılık gelen doğalgaz faturaları için geçerli olacağını dile getirdi.
Arslan, haziran ayından itibaren 11 ay boyunca da aylık 25 metreküpe kadar doğalgazın ücretsiz olarak vatandaşların kullanımına sunulması uygulamasının başlatılacağını, böylece yaz aylarında pek çok abonenin doğalgaz giderinin neredeyse olmayacağını ifade etti.
Hanelerin, geçmiş dönem tüketimleri göz önünde bulundurulduğunda bu destek kapsamında nisan, mayıs aylarında yaklaşık 50 ila 60 metreküp doğalgazı ücretsiz olarak kullanacağına işaret eden Arslan, şöyle konuştu:
“1 ay boyunca konutlar, ibadethaneler ve cemevlerinden doÄŸalgaz bedeli alınmaması ve sonraki 11 ayda 25 metreküp doÄŸalgazın ücretsiz olarak vatandaşın kullanımına sunulmasıyla hane başı ortalama 2 bin lira tutarındaki doÄŸalgaz faturası ücretsiz olacak. Hanelerde yıllık doÄŸalgaz giderinin ortalama 6 bin lira olduÄŸu düşünüldüğünde, CumhurbaÅŸkanlığı Kararnamesi kapsamında yıllık doÄŸalgaz giderlerine yaklaşık yüzde 35 destek saÄŸlanmış olacaktır. Her iki desteÄŸin toplam maliyetinin yaklaşık 37 milyar lira olacağını tahmin ediyoruz.”
“DÄ°ÄžER YAKITLARA GÖRE EN AZ Ä°KÄ° KAT UCUZ”
Arslan, 2022 yılında ısınma, pişirme ve sıcak su amaçlı doğalgaz kullanan hanelerin yaklaşık 6 bin lira fatura ödediğini, ancak ısınma amaçlı yerli kömür, sıcak su ve pişirme için LPG kullanan hanelerin ödediği faturanın 12 bin lirayı, yüksek kalorifik değere sahip ithal kömür kullanan hanelerin ödediği faturanın ise 18 bin lirayı aştığını belirtti.
DoÄŸalgazı tercih eden hanelerin diÄŸer yakıtlara kıyasla en az 2 kat daha ucuza ısınma, piÅŸirme ve sıcak su ihtiyacını karşılayabildiÄŸini vurgulayan Arslan, “Fatura desteÄŸiyle bu oran çok daha fazla hale gelecektir.” dedi.
Yüksek enflasyon sürecek mi?
Türk Yıldızları, Çanakkale’de selamlama uçuÅŸu yaptı
Gümrükte 8,1 milyar lira ile rekor yakalama
ABD Yemen’i vurdu; 31 ölü 101 yaralı
İnternette sponsorlu-reklamlı dolandırıcılık uyarısı
“PKK ve uzantıları bir an önce fesih kararını almalı”
Soğuk ve yağışlı hava geri dönüyor
Patent ve marka ücret tarifesinde değişiklik
Otomobil ve ticari araç satışları geriledi
Yaşlı kadınların sayısı erkekleri geçti
Firari FETÖ’cü yakalandı
Türk Yıldızları, Çanakkale’de selamlama uçuÅŸu yaptı
Gümrükte 8,1 milyar lira ile rekor yakalama
ABD Yemen’i vurdu; 31 ölü 101 yaralı
İnternette sponsorlu-reklamlı dolandırıcılık uyarısı
“PKK ve uzantıları bir an önce fesih kararını almalı”
Soğuk ve yağışlı hava geri dönüyor
Patent ve marka ücret tarifesinde değişiklik
Otomobil ve ticari araç satışları geriledi
Yaşlı kadınların sayısı erkekleri geçti
Firari FETÖ’cü yakalandı
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.