22 Nisan 2026 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Bursa sanayisine yön veren isimlerin oluşturduğu BEST grubu, her ay düzenlendikleri toplantılarına bir yenisi daha ekledi. Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi (DOSAB)’nde gerçekleştirilen Kasım ayı buluşmasının ev sahipliğini Viskam Görüntü Analiz ve Otomasyon Sistemleri Genel Müdürü Tuğrul Karasarlıoğlu üstlendi.
GÜNDEM EKONOMİ
Türkiye’nin ekonomik yönden içinde bulunduğu negatif durumun masaya yatırıldığı toplantıda, kurlardaki artışın sanayi ve üretime yansımaları ele alındı. Belirsiz ve öngörülemeyen ortamda üretimin de kötü etkilendiğini vurgulayan grup, kurlardaki dalgalanmanın iç/ dış ticaretle birlikte rekabeti de olumsuz yönde etkilediğini vurguladı.
ÖZENALP’DEN “URTEB” TEKLİFİ
Toplantıya katılan URTEB (Uluslararası Rekabet ve Teknoloji Birliği) Başkanı Özenalp ise ekonomik dengesizlikten Türkiye’nin rekabet edebilirliğinin de olumsuz yönde etkileneceğini kaydetti. Bu kötü gidişten kurtulmak için herkese görev düştüğünü belirten Özenalp, BEST grubunun URTEB’in rekabet üzerinde yapmış olduğu faydalı çalışmalara daha çok katkı vermesini istedi.
Bu kapsamda, Özenalp, BEST grubu üyelerinin URTEB yönetiminde ve “URTEB Danışma Kurul”unda da yer alabileceğini ifade etti. Tüzüğün en kısa zamanda bu konuya uygun hale getirileceğini belirten Özenalp katkıları için BEST gurubuna teşekkür etti. Alınan kararla birlikte BEST gurubu artık URTEB’in gerek yönetiminde gerekse de danışma kurulunda bulunacak.
BURSA SANAYİSİNE YÖN VERENLER
Toplantıya, Prof. Dr. Ali Ceylan, Evinoks Şirketler Grubu Başkanı N. Coşkun İrfan, Turizmci Işık Uğurtuğ, İş insanı Nuri Tike, Sinta Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü İlker Oral, Seger Korna Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Baykal, Viskam Görüntü Analiz ve Otomasyon Sistemleri Genel Müdürü Tuğrul Karasarlıoğlu, Ekohaber Gazetesi İmtiyaz Sahibi/gazeteci Tahsin Ardıç, Gümrük Müşaviri/URTEB (Uluslararası Rekabet ve Teknoloji Birliği) Genel Başkanı Ahmet Özenalp ve misafirler katıldı.
Rekabet.net
ÜLKEV’DEN ÖZENALP’E TEŞEKKÜR PLAKETİ
1
TSE Başkanı Şahin, Uluslararası Standardizasyon Teşkilatı Konseyi üyesi oldu
5232 kez okundu
2
ATSO Başkanı Ali Bahar yaşamını yitirdi
5116 kez okundu
3
Zorlu Enerji, yine yanıltmadı
4698 kez okundu
Trump: Ateşkesi uzatmak istemiyorum
Bakan Bolat: Türkiye-ABD ticaret hacmini 100 milyar dolara taşıyacağız
Borsaya ’23 Nisan’ düzenlemesi
Faili meçhul dosyalar raftan iniyor
Altın ve gümüş baskı altında
Eski Tunceli Valisi Tuncay Sonel adliyeye sevk edildi
Japonya’da 7.5 büyüklüğünde deprem
2026 İhracat Verileri Açıklandı: Bursa kaçıncı sırada?
Altın haftaya düşüşle başladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursaspor’u tebrik etti
Trump: Ateşkesi uzatmak istemiyorum
Bakan Bolat: Türkiye-ABD ticaret hacmini 100 milyar dolara taşıyacağız
Borsaya ’23 Nisan’ düzenlemesi
Faili meçhul dosyalar raftan iniyor
Altın ve gümüş baskı altında
Eski Tunceli Valisi Tuncay Sonel adliyeye sevk edildi
Japonya’da 7.5 büyüklüğünde deprem
2026 İhracat Verileri Açıklandı: Bursa kaçıncı sırada?
Altın haftaya düşüşle başladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursaspor’u tebrik etti
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan