22 Şubat 2026 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Türkiye’de orman yangınlarıyla mücadele sürüyor.
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yeni bir açıklama yaptı.
Pakdemirli, Isparta Sütçüler’de yangın çıktığını söyledi. Buradaki yangına da havadan ve karadan müdahale baÅŸlatıldı.
Ülke genelindeki yangınlara ilişkin bilgi veren Pakdemirli, 125 noktadaki yangının kontrol altına alındığını 7 noktada müdahalenin sürdüğünü söyledi.
Pakdemirli şu anda yangınlara müdahale eden 16 uçak ve 51 helikopter olduğunu kaydetti.
Milas’taki Yeniköy Termik Santraline alevlerin yaklaÅŸtığı iddialarına deÄŸinen Bakan Pakdemirli, “Åžimdilik orada bir problem görünmüyor. Rüzgar da o yönde esmiyor, bir problem yok” diye konuÅŸtu.
SABOTAJ İDDİALARI
İçiÅŸleri Bakanı Süleyman Soylu 8 yerleÅŸim yeri tamamen olmak üzere 13 mahallenin boÅŸaltıldığını söyledi. Sobataj iddiaları için Soylu, “300’e yakın ihbar geldi, her biriyle ilgileniyoruz. Yangınlarla ilgili özel bir ekip çalışıyor” dedi. Soylu, MuÄŸla’da 10 bin vatandaşın tahliye edildiÄŸini söyledi.
“YAPILAÅžMAYA İZİN VERİLMEYECEK”
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ise yanan alanların turizm imarına açılacağı iddialarını yalanladı. Ersoy, “Yanan orman arazilerinin herhangi bir sebeple yapılaÅŸmaya veya baÅŸka amaçla tahsisi mümkün deÄŸildir” diye konuÅŸtu.
ANTALYA
GündoÄŸmuÅŸ OrtakonuÅŸ Mahallesi’ndeki ormanlık alanda 29 Temmuz’da çıkan yangın rüzgarın etkisiyle yayıldı. Sarp bölgede yer aldığı için alevlere müdahale güçlükle yürütülüyor.
Yüksek sıcaklık ve düşük nem nedeniyle yayılan alevler, OrtakonuÅŸ’un yanı sıra rüzgarın da etkisiyle Çarızözü, Senir, NaraÄŸacı, Balkaya ve Ümütlü mahallerine sıçradı.
Kuvvetli rüzgar nedeniyle alevler sürekli yön değiştirdiği için müdahale güçlükle yürütülüyor.
Antalya/SeydikemerMUÄžLA
Bodrum’da alevler Mumcular-Mazı Köyü arasında etkili oluyor. Rüzgarın aniden yön deÄŸiÅŸtirmesi ekiplerin müdahalesini güçleÅŸtiriyor. Müdahale sürerken Mumcular-Mazı Köyü yolu da kapatıldı.
MuÄŸla’nın Marmaris ile KöyceÄŸiz ilçelerindeki orman yangınlarına havadan ve karadan müdahale ediliyor.
Armutalan Mahallesi Şirinyer mevkisindeki ormanlık alanda 5 gün önce çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle yayılarak İçmeler, Turunç, Osmaniye, Bayır, Çiftlik, Turgut, Hisarönü ve Orhaniye mahallelerinde de etkili oldu.
Ekipler, yangını kontrol altında tutmak için gece boyunca karadan çalışmasını sürdürdü. Sabahın ilk ışıklarıyla 2 ilçede de hava araçları çalışmalara yeniden başladı. Bölgeye sevk edilen helikopterler ile uçaklar yangınlara havadan müdahale ediyor.
Azerbaycan OlaÄŸanüstü Haller Bakanlığına baÄŸlı 100 kiÅŸilik grup da Marmaris’te söndürme çalışmasına katılıyor. BüyükÅŸehirler, çevre illerden gelen itfaiye, ve arama kurtarma ekipleri ile vatandaÅŸlar da yangın söndürme çalışmalarına destek veriyor.
KöyceÄŸiz ilçesi AÄŸla Mahallesi’ndeki ormanlık alanda baÅŸlayan ve geniÅŸ bir alana yayılan yangının da kontrol altına alınması için havadan ve karadan müdahale sürdürülüyor.
Dolarda düşüş devam edecek mi?
1
İş dünyası 2020’ye umutla bakıyor
412560 kez okundu
2
Sanayi Bakanı Müjdeyi verdi!
294853 kez okundu
3
Dış ticaret açığı, ağustosta yüzde 168 arttı
110545 kez okundu
4
Gümrük alacaklarını yapılandırmaya ilişkin usul ve esaslar belli oldu
72883 kez okundu
5
“Ekonomi Bilim Kurulu kurulsun”
72258 kez okundu
KVKK’dan, sosyal medya platformlarına inceleme
Gazeteci Alican Uludağ tutuklandı
Kadına dayak “kemik kırılmadığı sürece” serbest bırakıldı
Kapasite kullanımı şubatta gerilemeye devam etti
Eski İngiltere Prensi Andrew gözaltına alındı
Bir mobilya piyasadan toplatılıyor
Tüketici güveni 11 ayın en yükseğinde
Ünlülere yönelik uyuşturucu operasyonu: 21 kişi adliye sevk edildi
Ücretsiz HPV aşısı Bilim Kurulu’na takıldı
Ramazan ayı başlıyor
KVKK’dan, sosyal medya platformlarına inceleme
Gazeteci Alican Uludağ tutuklandı
Kadına dayak “kemik kırılmadığı sürece” serbest bırakıldı
Kapasite kullanımı şubatta gerilemeye devam etti
Eski İngiltere Prensi Andrew gözaltına alındı
Bir mobilya piyasadan toplatılıyor
Tüketici güveni 11 ayın en yükseğinde
Ünlülere yönelik uyuşturucu operasyonu: 21 kişi adliye sevk edildi
Ücretsiz HPV aşısı Bilim Kurulu’na takıldı
Ramazan ayı başlıyor
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan