22 Nisan 2026 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Bursa BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Mustafa Bozbey, Halk TV’de İsmail Küçükkaya ile Yeni Bir Sabah programında açıklamalarda bulunuyor.
BaÅŸkan Bozbey ilk kez açıkladığını duyurarak, “Emeklilerimize sürprizimiz olacak” ifadesinde bulundu.
Bursa BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Mustafa Bozbey, “Öncelikle biz dokuz aydır hem vergi hem SGK olarak günü gününe ödüyoruz. Bakın var olan borçlar tamamen önceki dönemin borçları. Belediyeyi AK Parti’den devraldık. Önceki dönemin borçları.
Bu konuyla ilgili hem SGK’ya hem de vergi dairesine biz bunları ödedik. Devlette devamlılık esastır. Neticede bu borç yapılmıştır. Ancak bunlarla ilgili biz bir ödeme planı yapalım. Size peyderpey ödeyelim. Bir plan çıkarın dememize raÄŸmen size önceki ay yaklaşık beÅŸyüz milyon civarında bir kesinti yapıldı. BeÅŸ yüz milyon toplam Bursa’dan. Bütçeden belki Türkiye’de en fazla olanı. Söyledik bunları ama demek ki duyuramamışız.
Ayda iki yüz otuz milyon ilave olarak evet yine. Iki yedi yüz elli milyon yedi yüz ben size söyleyeyim. Evet kesildi. Ama biz bunlarla tabii kesinti yapılmasına raÄŸmen yani niye kesildi? Neden kesildiÄŸinden ziyade biz kesildiÄŸini elbette ki paylaÅŸacağız. Çünkü bizim borcumuz deÄŸil. Geçen dönemi partilerin borcu, AK Parti’nin. Onlar o zaman evet ama ÅŸu anda iÅŸte diÄŸer belediyelerimize yine duyuyoruz ki hacizler var diye.
Ya bunların doÄŸru olmadığını düşünüyoruz. Çünkü ben aynı zamanda Marmara Belediyeler BirliÄŸi BaÅŸkanıyım. Belediyeler BirliÄŸi’nin bir de encümeni var. Encümen de bir karar aldı. Belediye baÅŸkanlarımız da var bizim. Hep birlikte dedik ki hükümete, bakanlığa bir yazı yaz. Emeklilerimize durumları yapacak. Hakikaten gelirlerinin durumları iyi deÄŸil. Yani bunları bir yapılandırma çıksın”
İsmail Küçükkaya’nın 9 aylık süreçte sosyal belediyecilik anlamında neler yapıldığına dair sorusunu yanıtlayan BaÅŸkan Bozbey, “Ekonominin çok kötü olduÄŸu bir süreçten geçiyoruz. Özellikle pandemiden itibaren iÅŸsizlik oranlarının yükselmesi ve bunları baz aldığımızda ihtiyaç sahibi olan kesim daha da artmış durumda.
Biz öncelikle ihtiyaç sahibi diyoruz. Yani yasaya göre yönetmeliklere göre ihtiyaç sahibi olanlara eşit ve adil davranacağız diye yola çıktık.
Emeklilere gelir gelmez Kurban Bayramı’nda destek verdik. Sonrasında Semt Lokantası, Kent lokantaları adı altında 60 TL’ye 4 çeÅŸit yemek imkanı sunuyoruz. İnanılmaz talep var.”
Bursa Adliyesi’ndeki silahlı saldırıda yaralanan uzman erbaÅŸ ÅŸehit oldu
1
Ocakta en çok onun fiyatı arttı
42469 kez okundu
2
Bursa ValiliÄŸi açıkladı… Kafe ve restoranlar…
16703 kez okundu
3
İşte Hanlar Bölgesi Projesi
16070 kez okundu
4
Nilüfer Belediyesporlu voleybolcu Lopez ölü bulundu
15246 kez okundu
5
AB ekonomisi 2020’de yüzde 6,4 küçüldü
14939 kez okundu
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
ABD Türkiye BüyükelçiliÄŸi’nden vize uyarısı
ÖTV Tebliğinde Önemli Değişiklik: Engelli Araç Alımında Kapsam Genişletildi
Sosyal medyaya 15 yaş sınırlaması
Ateşkes uzadı: Altın yükselişte
Trump: AteÅŸkesi uzatmak istemiyorum
Bakan Bolat: Türkiye-ABD ticaret hacmini 100 milyar dolara taşıyacağız
Borsaya ’23 Nisan’ düzenlemesi
Faili meçhul dosyalar raftan iniyor
Altın ve gümüş baskı altında
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
ABD Türkiye BüyükelçiliÄŸi’nden vize uyarısı
ÖTV Tebliğinde Önemli Değişiklik: Engelli Araç Alımında Kapsam Genişletildi
Sosyal medyaya 15 yaş sınırlaması
Ateşkes uzadı: Altın yükselişte
Trump: AteÅŸkesi uzatmak istemiyorum
Bakan Bolat: Türkiye-ABD ticaret hacmini 100 milyar dolara taşıyacağız
Borsaya ’23 Nisan’ düzenlemesi
Faili meçhul dosyalar raftan iniyor
Altın ve gümüş baskı altında
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan