04 Aralık 2023 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Dün 56,59 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 55,10 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varili, bugün saat 09.46 itibarıyla kapanışa göre yüzde 0,05 artışla 55,13 dolardan iÅŸlem gördü. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 52,20 dolardan alıcı buldu.
Petrol fiyatları, Kovid-19 Güney Afrika’da ortaya çıkan mutasyonuna ABD’de rastlanması, aşı tedarikinde yaÅŸanan aksamalar, Suudi Arabistan’ın ÅŸubatta uygulamaya koyacağı ek üretim kesintisi ve ABD’nin ham petrol stoklarındaki düÅŸüÅŸün de etkisiyle denge bulmaya çalışıyor.
Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ile OPEC dışı bazı üretici ülkelerden oluÅŸan OPEC+ grubunun, Suudi Arabistan’ın gönüllü olarak uygulayacağı günlük 1 milyon varillik ek kesintiyle ÅŸubatta üretimlerinde toplam 8 milyon 125 bin varil kesintisiye ulaÅŸacak olması, petrol piyasalarındaki arz fazlalığına iliÅŸkin endiÅŸeleri baskılıyor.
ABD’nin ticari ham petrol stoklarında geçen hafta yaÅŸanan 9,9 milyon varillik düÅŸüÅŸ ve ÅŸubatta ülkenin petrol üretiminde de kısmi düÅŸüÅŸ yaÅŸanacağı öngörüleri de fiyatların yükseliÅŸini destekliyor.
Öte yandan, dünya genelinde Kovid-19 vaka sayısı 101 milyona aÅŸtı. Kovid-19’un Güney Afrika’da ortaya çıkan mutasyonuna ADB’de de rastlanması, İsrail’de karantina ve aşılamaya raÄŸmen günlük vaka sayılarının yüksek seyretmesi ve Avrupa ülkeleri baÅŸta olmak üzere birçok ülkede aşı tedarikine iliÅŸkin aksamaların yaÅŸanması petrol talebinin zayıf kalmaya devam edeceÄŸi endiÅŸelerini güçlendirerek fiyatları baskılıyor.
Brent petrolde teknik olarak 55,34 ile 55,75 dolar aralığının direnç, 54,93 ile 54,52 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceÄŸi belirtiliyor.
AA
Borsa güne düşüşle başladı
Yalova’da deprem nedeniyle eÄŸitime ara verildi
Bakan Şimşek’ten enflasyonla mücadele mesajı
Bursa’da artçı sarsıntılar devam ediyor
Naci Görür’den Gemlik uyarısı
İçişleri Bakanı Yerlikaya’dan Bursa depremi açıklaması
Bursa’da deprem
Dolar ve Euro’da son durum
Altın Kelebek Ödülleri’nde ‘Atatürk’ çıkışı
Kasım enflasyonu belli oldu
Altın fiyatlarında rekor
Yalova’da deprem nedeniyle eÄŸitime ara verildi
Bakan Şimşek’ten enflasyonla mücadele mesajı
Bursa’da artçı sarsıntılar devam ediyor
Naci Görür’den Gemlik uyarısı
İçişleri Bakanı Yerlikaya’dan Bursa depremi açıklaması
Bursa’da deprem
Dolar ve Euro’da son durum
Altın Kelebek Ödülleri’nde ‘Atatürk’ çıkışı
Kasım enflasyonu belli oldu
Altın fiyatlarında rekor
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.