22 Eylül 2023 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Valilikten yapılan açıklama ÅŸu ÅŸekilde;
“Koronavirüs (Covid19) salgınının toplum saÄŸlığı ve kamu düzeni açısından oluÅŸturduÄŸu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla SaÄŸlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun önerileri, Sayın CumhurbaÅŸkanımızın talimatları doÄŸrultusunda birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirilmiÅŸtir.
İçerisinde bulunduÄŸumuz kontrollü sosyal hayat döneminin temel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra salginin seyri ve olası riskler göz önünde bulundurularak hayatın her alanına yönelik uyulması gereken kurallar ve önlemler belirlenmektedir.
Bu çerçevede 17.11.2020 tarihinde Sayın CumhurbaÅŸkanımızın baÅŸkanlığında toplanan CumhurbaÅŸkanlığı Kabinesinde alınan kararlar doÄŸrultusunda; İçiÅŸleri Bakanlığının 18.11.2020 tarih ve 19161 sayılı Genelgesi ve 18.11.2020 tarih 140 sayılı İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararı ile bir takım yeni tedbirler belirlenerek alınmıştır.
Ayrıca Milli EÄŸitim Bakanlığı tarafından resmi/özel örgün ve yaygın tüm eÄŸitim faaliyetlerinin 31 Aralık 2020 tarihine kadar uzaktan eÄŸitim yoluyla devam edeceÄŸi hususu kamuoyu ile paylaşılmıştır.
Öte yandan kamu ve özel sektörde çalışan anne ve babaların kreÅŸ çağındaki çocuklarının çalışma saatleri içerisinde bakımlarında maÄŸduriyet yaÅŸanmaması amacıyla SaÄŸlık Bakanlığı ve Milli EÄŸitim Bakanlığı ile yapılan görüÅŸmeler sonucunda;
1.Milli EÄŸitim Bakanlığına baÄŸlı kreÅŸler ile birlikte diÄŸer kamu kurum ve kuruluÅŸları ve özel eÄŸitim kurumları bünyesindeki kreÅŸlerde ve gündüz bakım evlerinde yüz yüze eÄŸitim faaliyetlerinin devamının saÄŸlanmasına,
2.Yüz yüze eÄŸitim faaliyetlerine müsaade edilen kreÅŸ ve gündüz bakım evlerinin, SaÄŸlık Bakanlığı Salgin Yönetimi ve Çalışma Rehberinde belirlenen kural ve tedbirlere uygun ÅŸekilde çalışmalarını temin etmek amacıyla Kaymakamlıklar ile baÄŸlı oldukları taÅŸra birimlerince etkin bir ÅŸekilde denetlenmesine,
Yukarıda belirtilen esaslar doÄŸrultusunda Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27 nci ve 72 nci maddeleri uyarınca İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulları kararlarının alınmasına, uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi ve maÄŸduriyete neden olunmamasına karar verilmiÅŸtir.”
AA
Yeni kısıtlamalar başladı
Kanser tedavisinde yarasa dönemi
Bursluluk sınavı sonuçları açıklandı
EK MTV’de kritik tarih belli oldu
Bursa’da TIR devrildi: 25 ton enerji içeceÄŸi yola saçıldı
Atatürk’e hakaretten tutuklanan öğrencinin ifadesi ortaya çıktı!
Filenin Sultanları Paris Olimpiyatlarını garantiledi
BGM A.Ş RİSKLERİ ORTADAN KALDIRIR
Dünya Bankası ile 895,7 milyon euroluk kredi anlaşması
İzmir’deki orman yangınında 260 hektar alan zarar gördü
Saldırı hazırlığındaki 12 PKK’lı etkisiz hale getirildi
Kanser tedavisinde yarasa dönemi
Bursluluk sınavı sonuçları açıklandı
EK MTV’de kritik tarih belli oldu
Bursa’da TIR devrildi: 25 ton enerji içeceÄŸi yola saçıldı
Atatürk’e hakaretten tutuklanan öğrencinin ifadesi ortaya çıktı!
Filenin Sultanları Paris Olimpiyatlarını garantiledi
BGM A.Ş RİSKLERİ ORTADAN KALDIRIR
Dünya Bankası ile 895,7 milyon euroluk kredi anlaşması
İzmir’deki orman yangınında 260 hektar alan zarar gördü
Saldırı hazırlığındaki 12 PKK’lı etkisiz hale getirildi
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.