01 Haziran 2026 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Orhaneli ilçesine baÄŸlı Yakuplar Mahallesi yakınlarında 26 Temmuz’da çıkan ve Harmancık tarafına sıçradıktan 5 gün sonra kontrol altına alınan yangında zarar gören 4 bin 253 hektarın yeniden yeÅŸermesi için Bursa Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmalarda 1119 hektarlık alana 1 milyon 880 bin fidan dikilecek.
Bölgenin 905 hektarlık alanı tabii tensil (kozalakların kendiliğinden çimlenmesiyle doğal gençleştirme), 2 bin 130 hektarı suni tensil ve 99 hektarlık alanı ise iyileştirme çalışmalarıyla yeniden ayağa kaldırılacak.
Yangından bu yana çalışmaların aralıksız sürdürüldüğü bölgede 2026 sonuna kadar işlemlerin tamamlanması hedefleniyor.

Gürsu İpekyolu Mahallesi’ndeki Gürsu TOKİ Konutları ile Kestel ilçesi AÄŸlaÅŸan Mahallesi arasında 26 Temmuz’da çıkan ve 4 gün sonra söndürülen yangında zarar gören 953 hektar alanın 175 hektarlık kısmına Mart 2026’ya kadar 300 bin fidan dikilecek. Geri kalan 778 hektarlık alanda ise tabii tensil, suni tensil ve iyileÅŸtirme çalışmaları gerçekleÅŸtirilecek.
Gürsu ve Harmancık yangınlarının dışında bu yaz diğer ilçelerde çıkan orman yangınlarında zarar gören alanlara da 1 milyon adedin üzerinde fidan dikilecek.
Bursa genelinde toplam 3 milyon 250 bin fidanın 2026 sonuna kadar toprakla buluşturulması amaçlanıyor.
Bu arada 11 Kasım Milli AÄŸaçlandırma Günü’nde Bursa’nın 17 farklı bölgesinde 96 bin fidan toprakla buluÅŸturulacak. AÄŸaçlandırılan alanlar ekosistemin tekrar canlandırılması için 5 yıl boyunca kontrol altında tutulacak.

Bursa Orman Bölge Müdürü Erdal Åžahan, AA muhabirine, yanan alanlarda Anayasa’nın 169. maddesine göre yeniden orman kurulması için çalışmalara hızlıca baÅŸladıklarını söyledi.
Yangın sonrası zararın tespit edildiÄŸini, etüt-proje hazırlandığını ve temizleme çalışmalarının ardından toprağın dikime uygun hale getirildiÄŸini vurgulayan Åžahan, “Hazırlanan projeyle sahanın bir an önce kendini onarması, olası yangınlara dirençli hale getirilmesi ve orman ekosisteminin saÄŸlıklı oluÅŸmasını kolaylaÅŸtıracak kombine yöntemler belirlendi.” dedi.
Yeni aÄŸaçların bölgenin toprak yapısına uygun olarak seçildiÄŸini vurgulayan Åžahan, “Gürsu’ya dikilecek fidanların seçiminde asli aÄŸaç türü kızılçam esas olmak üzere Bursa ile özdeÅŸleÅŸen çınar, ıhlamur ve kestane gibi yapraklı aÄŸaç türlerine yer vereceÄŸiz. Milli AÄŸaçlandırma Günü’nde buraya 30 bin adet fidan dikmeyi planlıyoruz.” ifadesini kullandı.

Åžahan, 11 Kasım Milli AÄŸaçlandırma Günü’nde Bursa’nın 17 farklı bölgesinde dikilecek 96 bin fidanın 5 yıl boyunca takibini yapacaklarını vurgulayarak, sözlerini şöyle tamamladı:
“DeÄŸiÅŸen iklim koÅŸullarına karşı en önemli mücadele yöntemimiz, aÄŸaçlandırma çalışmalarımız. Bu önemli çalışmalara halkımızı da dahil etmek istiyoruz. 2019 yılından bu yana CumhurbaÅŸkanımızın önderliÄŸinde Milli AÄŸaçlandırma Günü’müzü 7’den 70’e vatandaÅŸlarımızla sahalarda fidan dikim törenleriyle kutluyoruz. Ayrıca bu konuya dikkati çekmek ve farkındalık oluÅŸturmak amacıyla ‘geleceÄŸenefes.com’ adresi üzerinden ücretsiz fidan da sahiplenebilirler. Uygulamaya telefon, tablet ve bilgisayar üzerinde kolayca eriÅŸilebildiÄŸi gibi vatandaÅŸlarımıza yardımcı olmak için Bursa’da Kent Meydanı, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı ve Bursa Åžehir Hastanesi’nde kurduÄŸumuz bilgilendirme stantlarımıza da baÅŸvurabilirler. Bursalı vatandaÅŸlarımızı, Bursa’ya yakışır yeÅŸiline kavuÅŸturmak için 11 Kasım Milli AÄŸaçlandırma Günü’nde tören alanlarımıza davet ediyoruz.”
Bursa’da hayat o an için durdu
1
Ocakta en çok onun fiyatı arttı
43140 kez okundu
2
Bursa ValiliÄŸi açıkladı… Kafe ve restoranlar…
16748 kez okundu
3
İşte Hanlar Bölgesi Projesi
16115 kez okundu
4
Nilüfer Belediyesporlu voleybolcu Lopez ölü bulundu
15293 kez okundu
5
AB ekonomisi 2020’de yüzde 6,4 küçüldü
14986 kez okundu
Türkiye’nin günlük ihracatı 2,4 milyar doları aştı
Özgür Özel, yeniden CHP TBMM Grup Başkanı seçildi
İcra memurları CHP Genel Merkez’de
KılıçdaroÄŸlu’ndan ilk adım: Üç avukatı azletti
CHP, ‘mutlak butlan’ kararının ardından YSK’ya baÅŸvurdu
YÖK’ten kapatılan Bilgi Üniversitesi ile ilgili açıklama
Dış ticaret açığı nisanda 8,5 milyar dolar
CHP’de mutlak butlan kararı; KılıçdaroÄŸlu göreve iade edilecek
Ünlülere yönelik uyuşturucu operasyonu: Onur Tuna, Feyza Civelek ve Mabel Matiz gözaltında
Mehmet Akif Ersoy hakkında 286 yıla kadar hapis talebi
Türkiye’nin günlük ihracatı 2,4 milyar doları aştı
Özgür Özel, yeniden CHP TBMM Grup Başkanı seçildi
İcra memurları CHP Genel Merkez’de
KılıçdaroÄŸlu’ndan ilk adım: Üç avukatı azletti
CHP, ‘mutlak butlan’ kararının ardından YSK’ya baÅŸvurdu
YÖK’ten kapatılan Bilgi Üniversitesi ile ilgili açıklama
Dış ticaret açığı nisanda 8,5 milyar dolar
CHP’de mutlak butlan kararı; KılıçdaroÄŸlu göreve iade edilecek
Ünlülere yönelik uyuşturucu operasyonu: Onur Tuna, Feyza Civelek ve Mabel Matiz gözaltında
Mehmet Akif Ersoy hakkında 286 yıla kadar hapis talebi
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan