22 Nisan 2026 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
BUMATECH Bursa Makine Teknolojileri Fuarı için açılış töreni TÜYAP Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlendi.

TÜYAP Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi ev sahipliğinde gerçekleştirilen açılışa Bursa Vali Yardımcısı Kürşat Güleryüz, Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yıldız, BALKANTÜRKSİAD Başkanı Fatih Şakır, TÜYAP Genel Müdürü  İlhan Ersozlü katıldı.
Robotik sistemlerden 3 boyutlu yazıcı ve tarayıcılara, fiber lazer optik kesim makinelerinden CNC tezgâhlara kadar son teknoloji inovasyon ürünlerinin sergileneceği fuara 70 ülkeden 45 bine yakın ziyaretçi bekleniyor.
Fuar’ın açılış konuÅŸmalarını gerçekleÅŸtiren TÜYAP Genel Müdürü  İlhan Ersozlü, makine sektöründe son fuarın yapılacağını söyledi. Ersözlü, fuara 15 ülkeden katılımcı olduÄŸunu söyleyerek geçen yıla oranla yüzde 15 büyüyerek 40 bin metre kare büyüdüğünü söyledi. Ayrıca Ersözlü, fuarda Bin’in üzerinde iÅŸ insanın olduÄŸunu dile getirdi.  Ersözlü, son olarak fuara katılanların yüzde 60’ının katılımcı ve ihracatçı olduÄŸunu söylerken yüzde 40’ının ise ithalatçı olduÄŸunu kaydetti.
Bursa BüyükÅŸehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yıldız, ” Bugün makine sektörünün yanı sıra otomotiv, tekstil, teknolojide dahil olmak üzere birçok önemli firmayı da ülkemizin sanayi vizyonunu, eÅŸsiz katılımcılardan oluÅŸturuyoruz. Bursa’mız Türkiye’nin bu anlamda lokomotif kentlerden biri olarak makine sektöründe gerek ülke çapında gerekse küresel arenada ciddi baÅŸarılara imza attığını biliyoruz. Göğsümüzü  kabartan, bu baÅŸarılarda iÅŸ insanları, giriÅŸimciler ve emekçilerin olduÄŸunun hepimiz farkındayız” dedi.

Bursa Vali Yardımcısı KürÅŸat Güleryüz, kısa bir konuÅŸma yaptı. Güleryüz, Bursa’nın Türkiye’de onemli bir yere sahip olduÄŸunu dile getirdi. Son olarak Güleryüz Bursa’da önemli çalışmaların olmasının kente önemli bir katlı saÄŸladığının altını çizdi.
Konuşmaların ardından kurdele kesimi ile BUMATECH Bursa Makine Teknolojileri Fuarı kapılarını ziyaretçilere açtı.
BUSİAD “DoÄŸan Ersöz” Ödülleri sahiplerini buldu
1
Ocakta en çok onun fiyatı arttı
42465 kez okundu
2
Bursa ValiliÄŸi açıkladı… Kafe ve restoranlar…
16702 kez okundu
3
İşte Hanlar Bölgesi Projesi
16070 kez okundu
4
Nilüfer Belediyesporlu voleybolcu Lopez ölü bulundu
15246 kez okundu
5
AB ekonomisi 2020’de yüzde 6,4 küçüldü
14939 kez okundu
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
ABD Türkiye BüyükelçiliÄŸi’nden vize uyarısı
ÖTV Tebliğinde Önemli Değişiklik: Engelli Araç Alımında Kapsam Genişletildi
Sosyal medyaya 15 yaş sınırlaması
Ateşkes uzadı: Altın yükselişte
Trump: AteÅŸkesi uzatmak istemiyorum
Bakan Bolat: Türkiye-ABD ticaret hacmini 100 milyar dolara taşıyacağız
Borsaya ’23 Nisan’ düzenlemesi
Faili meçhul dosyalar raftan iniyor
Altın ve gümüş baskı altında
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
ABD Türkiye BüyükelçiliÄŸi’nden vize uyarısı
ÖTV Tebliğinde Önemli Değişiklik: Engelli Araç Alımında Kapsam Genişletildi
Sosyal medyaya 15 yaş sınırlaması
Ateşkes uzadı: Altın yükselişte
Trump: AteÅŸkesi uzatmak istemiyorum
Bakan Bolat: Türkiye-ABD ticaret hacmini 100 milyar dolara taşıyacağız
Borsaya ’23 Nisan’ düzenlemesi
Faili meçhul dosyalar raftan iniyor
Altın ve gümüş baskı altında
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan