08 Ağustos 2025 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Van’dan gelen haberler yürekleri yakmaya devam ediyor. Van‘ın Bahçesaray ilçesinde önceki gün 5 kişinin yaşamını yitirdiği çığ felaketinin ardından bölgede arama kurtarma çalışmaları yapan ekibin üzerine de çığ düştü. İkinci çığ felaketinde 33 kişi yaşamını yitirdi. İki gün üst üste yaşanan faciada hayatını kaybedenlerin sayısı 38’e yükseldi. Yeni gelen bilgilere de göre çığ altında kalan bir cansız bedene daha ulaşıldı. Yaralananlar arasında Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan ve Van AFAD İl Müdürü Osman Uçar’ın da bulunduğu bildirildi.
Bölgede kurtarma çalışması yürüten AFAD, UMKE, JAK, Van Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin yanı sıra köy korucuları ve vatandaşlarında aralarında olduğu kalabalık bir ekip çığ altında kaldı.
Kar altında kalanlardan bir kısmı kendi imkanları ile kurtulurken, bölgede bulunan ve çığdan etkilenmeyen ekipler bu kez ikinci facianın kurbanları için kurtarma çalışmalarına girişti.
39 Şehit
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “İki çığ hadisesi hepimizi üzdü, acı kayıplarımız oldu. Adli Tıp’a giden vefat eden sayımız 33.” dedi.
Üst üste iki çığ hadisesinden dolayı acı kayıplarının olduğunu belirten Soylu, şunları söyledi: “Bugün adli tıpa giden vefat eden sayısı 33 oldu. Sabahtan itibaren adli tıpa giden sayısını sürekli vermeye çalışıyoruz. Dün de 5 kaybımız olmuştu. Dün iki vatandaşımız hem şoför hem de bir belediye görevlisi çığ altında kalmıştı.Bugün onlar için bir kurtarma söz konusuydu. Bugün de biz iki kişi olduğunu değerlendiriyoruz ama arkadaşlarımız 3 olduğunu görmüşler”
CUMHURBAŞKANI BAŞDANIŞMANI GÜLŞEN ORHAN ÇIĞ ALTINDA KURTARILDI
Bölgede incelemelerde bulunan ve Bahçesaraylı olan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve AK Parti Van eski Milletvekili Gülşen Orhan’ın da çığ altından yaralı olarak kurtarıldığı belirtildi. Hemen Çatan Devlet Hastanesine kaldırılan Gülşen Orhan’a ilk müdahalenin yapıldığı bildirildi.
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BİLGİ ALDI
Cumhurbaşkanı Erdoğan, telefonla görüştüğü İçişleri Bakanı Soylu’dan Bahçesaray’daki çığ düşmesi ve arama kurtarma çalışmalarına ilişkin bilgi aldı.
SP İLÇE BAŞKANI DA ÖLDÜ
Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Van’daki çığ faciasında SP İpekyolu İlçe Başkanı Mehmet Emin Kurt’un hayatını kaybettiğini ifade etti.
AA
Çin’den Türkiye’ye…
Terörsüz Türkiye sürecinde gözler ikinci toplantıda
Marketlere gizli müfettiş dönemi
21 özel okulun ruhsatı iptal edildi
Doğrudan satışa 10 milyon sermaye zorunluluğu
YouTube kanalına erişim engeli getirildi
İş insanı Halit Yukay’ı arama çalışmaları Erdek’te yapılıyor
Pazarlarda kredi kartı dönemi
“Eyyam-ı Bahur” sıcaklıklarının ikinci dalgası yolda
Elektronik imzanız hala çalınabilir mi?
Türk vatandaşlığına geçmesi Rusya’yı kızdırdı
Terörsüz Türkiye sürecinde gözler ikinci toplantıda
Marketlere gizli müfettiş dönemi
21 özel okulun ruhsatı iptal edildi
Doğrudan satışa 10 milyon sermaye zorunluluğu
YouTube kanalına erişim engeli getirildi
İş insanı Halit Yukay’ı arama çalışmaları Erdek’te yapılıyor
Pazarlarda kredi kartı dönemi
“Eyyam-ı Bahur” sıcaklıklarının ikinci dalgası yolda
Elektronik imzanız hala çalınabilir mi?
Türk vatandaşlığına geçmesi Rusya’yı kızdırdı