25 Nisan 2025 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 82’nci yılında Anıtkabir‘de düzenlenen devlet töreniyle anıldı.
Anıtkabir’deki tören, saat 08.45’te devlet erkanının Aslanlı Yol’da yürüyüÅŸüyle baÅŸladı.
CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan baÅŸkanlığındaki kortejde, TBMM BaÅŸkanı Mustafa Åžentop, CumhurbaÅŸkanı Yardımcısı Fuat Oktay, CumhurbaÅŸkanlığı Kabinesi üyeleri, CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu, MHP Genel BaÅŸkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel BaÅŸkanı Meral AkÅŸener, yüksek yargı organlarının baÅŸkanları, kuvvet komutanları, siyasi parti temsilcileri, bürokratlar ve diÄŸer devlet erkanı yer aldı.
ErdoÄŸan, kırmızı beyaz karanfillerden oluÅŸan ay yıldızlı çelengi, Atatürk’ün mozolesine bıraktı. Atatürk’ün 82 yıl önce vefat ettiÄŸi saat olan 09.05’te saygı duruÅŸunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı okundu.
Saygı duruÅŸu sırasında gönderdeki Türk bayrağı yarıya indirildi.
CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan ve protokolde yer alan devlet erkanı, daha sonra Misak-ı Milli Kulesi’ne geçti.
Burada Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalayan ErdoÄŸan, deftere ÅŸunları yazdı:
“Vefatının 82’nci seneidevriyesinde İstiklal Harbimizin BaÅŸkomutanı, Cumhuriyetimizin banisi, ilk CumhurbaÅŸkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle anıyoruz. Milletimizin varlık yokluk mücadelesini zaferle taçlandıran, bizlere bağımsız ve özgür bir ülke bırakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaÅŸları, milletimizce hayırla yad edilecektir. Åžehitlerimizin fedakarlıkları üzerine kurulan Cumhuriyetimizi ilelebet yaÅŸatarak, gelecek kuÅŸaklara daha müreffeh, güçlü, itibarlı bir ülke bırakmak için çalışmaya devam edeceÄŸiz. Ruhun ÅŸad olsun.”
Tören dolayısıyla Anıtkabir çevresinde yoÄŸun güvenlik önlemi alındı. Anıtkabir, tören öncesinde dezenfekte edildi.
Törene, CumhurbaÅŸkanı Kararı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine atanan Lütfi Elvan da katıldı.
Devlet töreninin ardından Anıtkabir, halkın ziyaretine açıldı.
Anıtkabir, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında 16.00’ya kadar ziyaret edilebilecek.
AA
İşsizlik rakamları açıklandı
Beymen’in kurucusu insanı Osman Boyner vefat etti
“Bir mucizenin peÅŸine düştük gidiyoruz”
Türk ve Rus heyetleri İstanbul’da görüşmeye baÅŸladı
Deprem sonrası fahiş fiyata 14,5 milyon TL ceza
MASAK’tan kara para iddialarına yanıt!
ABD, 15 ülkeyle özel ticaret görüşmeleri planlıyor
Ekrem İmamoÄŸlu’ndan bayrak çaÄŸrısı
57. Alay Vefa Yürüyüşü başladı
Kütahya’da peÅŸ peÅŸe depremler
Çanakkale Kara SavaÅŸları’nın 110. yılı
Beymen’in kurucusu insanı Osman Boyner vefat etti
“Bir mucizenin peÅŸine düştük gidiyoruz”
Türk ve Rus heyetleri İstanbul’da görüşmeye baÅŸladı
Deprem sonrası fahiş fiyata 14,5 milyon TL ceza
MASAK’tan kara para iddialarına yanıt!
ABD, 15 ülkeyle özel ticaret görüşmeleri planlıyor
Ekrem İmamoÄŸlu’ndan bayrak çaÄŸrısı
57. Alay Vefa Yürüyüşü başladı
Kütahya’da peÅŸ peÅŸe depremler
Çanakkale Kara SavaÅŸları’nın 110. yılı
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.