19 Temmuz 2025 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, gümrük ve dış ticaret mevzuatına uyum sağlanması için yürütülen inceleme ve denetim faaliyetleri kapsamında firma işlemlerinin sonradan kontrolü ile eşyanın tesliminden sonra yapılan ikincil kontrol çalışmalarının bu yıl da etkin şekilde sürdürüldüğü belirtildi.
Cari dış ticaret işlemleri esnasında gerçekleştirilen kontroller yanında, yeni nesil teknolojilerin de kullanıldığı veri analizine dayanan daha kapsamlı denetim ve incelemelerin yapıldığına işaret edilen açıklamada, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü tarafından yapılan analizler sonucunda belirlenen firmaların, ticaret müfettişleri tarafından sonradan kontrol denetimine tabi tutulduğu ifade edildi.
“Bu kapsamda 2025 yılının ilk 6 ayında geçen yılın aynı dönemine göre sonradan kontrol denetimleri neticesinde yüzde 31 artışla yaklaşık 1,1 milyar lira, ikincil kontrol incelemeleri sonucunda yüzde 244 artışla yaklaşık 4,8 milyar lira ek tahakkuk ve ceza kararı alındı. Böylece, sonradan ve ikincil kontrol denetimleri sonucunda yılın ilk 6 ayında geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 162 artışla 5,9 milyar liralık ek tahakkuk ve ceza kararı düzenlendi. Hem devletimizin gelir kaybına neden olan hem de gümrük ve dış ticaret iÅŸlemlerine yönelik piyasa bozucu etkileriyle haksız rekabete yol açan usulsüzlüklere karşı sonradan ve ikincil kontrol çalışmalarına kararlılıkla devam edilecektir.”
Bakan Bolat: En yüksek ihracat artışı Haziran’da gerçekleÅŸti
Piyasalarda gözler ECB’nin faiz kararında
Ankara Valiliğinden sağanak uyarısı
72 ilde uyuÅŸturucu operasyonu
Adli tatil yarın başlıyor
Orman Genel Müdürlüğünden uyarı!
2025-YKS sonuçları açıklandı
Gazeteci-yazar Altan Öymen entübe edildi
Mastercard ve Visa hakkında soruşturma başlatıldı
Tunç Soyer’e 45 yıl hapis istemi
2025-2026 eğitim öğretim yılı takvimi belli oldu
Piyasalarda gözler ECB’nin faiz kararında
Ankara Valiliğinden sağanak uyarısı
72 ilde uyuÅŸturucu operasyonu
Adli tatil yarın başlıyor
Orman Genel Müdürlüğünden uyarı!
2025-YKS sonuçları açıklandı
Gazeteci-yazar Altan Öymen entübe edildi
Mastercard ve Visa hakkında soruşturma başlatıldı
Tunç Soyer’e 45 yıl hapis istemi
2025-2026 eğitim öğretim yılı takvimi belli oldu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.