23 Mart 2023 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Genelgesi’ne göre, dünya ticareti, ekonomik bütünleşme süreçlerinin derinleştiği küresel ölçekte pazara giriş stratejilerinin yoğun şekilde uygulandığı ve ihracat pazarlarında rakip ülkelerin aktif stratejiler geliştirerek uluslararası ticarette pazar paylarını artırmaya çalıştığı bir dönemden geçiyor.
Bu dönemin özellikleri ve Türkiye’nin 2023 vizyonu, ekonomi ve dış ticaret politikalarının yeni bir anlayış ve yapıyla yürütülmesini zorunlu kılıyor.
Bu doğrultuda, uluslararası ekonomik ve ticari ilişkilerin geliştirilmesi, kamu kurumları, sektörel örgütler ve meslek kuruluşları arasında iş birliği ve uyumun sağlanarak mükerrerliğin önüne geçilmesi, kaynak israfının önlenmesi ve çalışmaların tek elden yürütülerek en yüksek ekonomik verimliliğin elde edilmesi amacıyla yabancı ülkelerden Türkiye’ye, Türkiye’den de yurt dışına gerçekleştirilecek ticaret konseyi, ticaret heyeti, alım heyeti, iş forumu, iş insanı heyeti gibi ziyaretler ile benzeri organizasyonlar Ticaret Bakanlığının koordinasyonunda gerçekleştirilecek.
Bu çerçevede, ticaret ve sanayi odaları, ticaret odaları, sanayi odaları, deniz ticaret odaları, ticaret borsaları, ihracatçı birlikleri, esnaf ve sanatkarlar odaları ve bunların üst kuruluşları, kalkınma ajansları, sivil toplum kuruluşları, dernekler, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığınca yapılacak organizasyonlar, gerçekleştirilmeden makul bir süre önce Ticaret Bakanlığına bilgi verilecek ve bunlar bakanlığın koordinasyonunda yapılacak.
AA
Kamu hizmeti verilecek demir yolu hatları belirlendi
Gümrük vergi ve cezalarında yeni karar
Bazı elektrikli ev aletlerinin ithalatında gözetim uygulaması
FAİZ KARARI AÇIKLANACAK
Batman-Dörtyol petrol boru hattında sızıntı
Fed Başkanı Powell’dan toplantı sonrası mesajlar
Karayoluna düşen dev kaya tehlike saçtı
Malatya’da 4,4 büyüklüğünde deprem
“En düşük emekli maaşı 7 bin 500 lira olacak”
İlk teravih kılındı
Fed faiz kararını açıkladı
Gümrük vergi ve cezalarında yeni karar
Bazı elektrikli ev aletlerinin ithalatında gözetim uygulaması
FAİZ KARARI AÇIKLANACAK
Batman-Dörtyol petrol boru hattında sızıntı
Fed Başkanı Powell’dan toplantı sonrası mesajlar
Karayoluna düşen dev kaya tehlike saçtı
Malatya’da 4,4 büyüklüğünde deprem
“En düşük emekli maaşı 7 bin 500 lira olacak”
İlk teravih kılındı
Fed faiz kararını açıkladı
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.