16 Kasım 2025 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
DoÄŸu Anadolu İhracatçılar BirliÄŸi (DAİB) üyesi firmalarca, 17 ilden bu yılın ocak-kasım döneminde 190 ülkeye 1 milyar 677 bin dolar ihracat gerçekleÅŸtirildi.
AA muhabirinin Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve DAİB verilerinden yaptığı derlemeye göre, yılın 11 ayında birliÄŸin faaliyet bölgesindeki AÄŸrı, Ardahan, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Erzurum, Erzincan, Elazığ, IÄŸdır, Hakkari, MuÅŸ, Şırnak, Tunceli, Van, Kars ve Siirt’ten 190 ülkeye ihracat yapıldı.
BirliÄŸin 11 aylık ihracatı, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 3,44 artışla 1 milyar 677 bin dolar olarak kayıtlara geçti.
Geçen yılın 11 aylık döneminde tarım ürünlerinden 269 milyon 208 bin dolar, madencilik sektöründen 76 milyon 855 bin dolar ihracat yapan DAİB üyesi firmalar, bu yılın aynı döneminde tarımda yüzde 8,60 artışla 292 milyon 367 bin, madencilik sektöründe yüzde 16,44 artışla 89 milyon 488 bin dolarlık dış satıma imza attı.
İhracatın çoÄŸu sanayi ürünü
Geçen yılın ocak-kasım döneminde 1 milyar 275 milyon dolarlık sanayi ürünü ihracatı yapan DAİB üyesi firmalar, bu yılın aynı döneminde sanayide geçen yıla oranla yüzde 1,57’lik artışla 1 milyar 295 milyon dolarlık ürün satışı gerçekleÅŸtirdi.
DAİB’in sanayi sektörü ihracatında ilk sırayı 221 milyon dolar ile makine sektörü aldı. Bu sektörü 210 milyon dolar ile kimyevi madde, 200 milyon dolar ile de hazır giyim ve konfeksiyon izledi.
Birlik, söz konusu dönemde tarım ürünleri ihracatında hububat, bakliyat, yaÄŸlı tohumlar ve mamullerinden 34 milyon 779 bin dolar, yaÅŸ meyve ve sebzeden 51 milyon 228 bin dolar, meyve sebze mamullerinden ise 31 milyon 424 bin dolarlık gelir elde etti.
Mobilya, kağıt ve orman ürünlerinden de geçen yılın 11 ayına göre yüzde 7,58’lik artışla 142 milyon 155 bin dolarlık ihracat gerçekleÅŸtirildi.
Irak’ı Azerbaycan izledi
DAİB üyesi firmalarca, bu yılın ocak-kasım döneminde 190 ülkeye yapılan ihracatta, ilk sırayı 397 milyon 322 bin dolarlık ürün satılan Irak aldı.
En çok ihracat yapılan ülkeler sıralamasında Irak’ı 110 milyon 387 bin dolarla Azerbaycan-Nahçıvan, 97 milyon 177 bin dolar ile Almanya, 85 milyon 533 bin dolar ile İran takip etti.
AA
Denizaltındaki ‘ilk mühendislik ihracatı’ suyla buluÅŸuyor
1
Dış ticaret açığı 100 milyar dolar sınırında
287019 kez okundu
2
Dış ticaret açığı, ağustosta yüzde 168 arttı
108991 kez okundu
3
MENŞEİ BELGESİNDEKİ BÜYÜK YANLIŞ; FİRMALAR YİNE CEZADA
28893 kez okundu
4
MENŞEDE YAPILAN HATA AĞIR CEZAYLA SON BULABİLİR
23891 kez okundu
5
Türk iklimlendirme sektöründen ihracat rekoru
22644 kez okundu
Metro tünelleri olağanüstü durumlarda sığınak olarak kullanılacak
10 suçlu Türkiye’ye getirildi
İstanbul’da metro inÅŸaatında iskele çöktü
KKTC’nin 42. kuruluÅŸ yıl dönümü kutlandı
Zorunlu kış lastiği uygulaması başladı
Ege Denizi’nde 4 büyüklüğünde deprem
A Milli Takımımız play-off’u garantiledi
2026’nın ilkbaharında “İlk Göktürk” izleyici ile buluÅŸacak
Ticaret Bakanlığına 65 sözleşmeli ve 30 kadrolu personel alınacak
YKS 20-21 Haziran 2026’da yapılacak
Metro tünelleri olağanüstü durumlarda sığınak olarak kullanılacak
10 suçlu Türkiye’ye getirildi
İstanbul’da metro inÅŸaatında iskele çöktü
KKTC’nin 42. kuruluÅŸ yıl dönümü kutlandı
Zorunlu kış lastiği uygulaması başladı
Ege Denizi’nde 4 büyüklüğünde deprem
A Milli Takımımız play-off’u garantiledi
2026’nın ilkbaharında “İlk Göktürk” izleyici ile buluÅŸacak
Ticaret Bakanlığına 65 sözleşmeli ve 30 kadrolu personel alınacak
YKS 20-21 Haziran 2026’da yapılacak
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan