21 Mayıs 2026 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Türkiye​, stratejik konumu, geliÅŸmiÅŸ lojistik altyapısı ve dinamik ticaret kapasitesiyle global e-ticaretin cazibe merkezlerinden biri haline geliyor. Ancak son yıllarda, UzakdoÄŸu merkezli e-ticaret​ devlerinin Türkiye pazarına giriÅŸi, Türkiye’de yerleÅŸik oyuncular için haksız rekabet ortamı yarattı. Bu duruma çözüm üretmek amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşınan yeni bir yasa​ tasarısı, Türkiye’de yerleÅŸik e-ticaret platformlarına yönelik önemli düzenlemeler içeriyor.

TBMM‘de yasalaÅŸan E-Ticaret Kanunu‘nda yapılan deÄŸiÅŸiklikler, Türkiye’de yerleÅŸik e-ticaret oyuncularının uluslararası pazarlarda rekabet gücünü artırmayı hedefliyor. Türkiye’de yerleÅŸik platformlar, vergi ve düzenleyici yükümlülükler altında faaliyet gösterirken, diÄŸer oyuncular bu yükümlülüklerden muaf tutuluyordu. Yeni düzenleme, bu dengesizliÄŸi ortadan kaldırmayı amaçlıyor.

Kanun teklifi, Türkiye’de yerleÅŸik olmayan e-ticaret devlerine karşı Türkiye’de yerleÅŸik platformların küresel rekabet gücünü artırmayı, aynı zamanda ihracat​ hacmini büyütmeyi amaçlıyor. Yasa kapsamında firmalara, ihracata saÄŸladıkları katkıya oranla belirli iyileÅŸtirmeler saÄŸlanacak. Bu adımın, Türk giriÅŸimcilerin yurtdışına açılmasını kolaylaÅŸtıracağı ve KOBİ’lerin uluslararası pazarlara eriÅŸimini artıracağı belirtiliyor.
2028 yılı itibarıyla Türkiye’nin 375 milyar dolarlık ihracat hedefi doÄŸrultusunda, e-ihracatın 37,5 milyar dolara ulaÅŸacağı öngörülüyor. Kanun deÄŸiÅŸikliÄŸi ile ihracat yapan tüm KOBİ​ ve esnafın olumlu yönde etkileneceÄŸi, e-ticaret sektöründe milyarlarca dolarlık bir hacim artışı bekleniyor. Tgrthaber’de yer alan habere göre; Uzmanlar, pazar yerlerine saÄŸlanacak olan ihracat muafiyetinin, Türkiye’nin küresel ticaret pastasından aldığı payı artıracağını ve yerli e-ticaret oyuncularının güçlenmesini saÄŸlayacağını vurguluyor.
İlaçlarınızı bugün alın çünkü yarın zam var
Ünlülere yönelik uyuşturucu operasyonu: Onur Tuna, Feyza Civelek ve Mabel Matiz gözaltında
Mehmet Akif Ersoy hakkında 286 yıla kadar hapis talebi
Usta sanatçı Haluk Levent yoğun bakıma alındı
Toyota testi geçemedi
BEST Grubu 172. Toplantısını Gerçekleştirdi
İhracatçı, ‘sistem kaydı’ maÄŸduru
Konut fiyatları yine enflasyonun gerisinde
Altında son 2 ayın en düşük rakamları görüldü
Tokat’ta taÅŸkına karşı mahalle ve köyler tahliye ediliyor
Malatya’da 5.6 büyüklüğünde deprem
Ünlülere yönelik uyuşturucu operasyonu: Onur Tuna, Feyza Civelek ve Mabel Matiz gözaltında
Mehmet Akif Ersoy hakkında 286 yıla kadar hapis talebi
Usta sanatçı Haluk Levent yoğun bakıma alındı
Toyota testi geçemedi
BEST Grubu 172. Toplantısını Gerçekleştirdi
İhracatçı, ‘sistem kaydı’ maÄŸduru
Konut fiyatları yine enflasyonun gerisinde
Altında son 2 ayın en düşük rakamları görüldü
Tokat’ta taÅŸkına karşı mahalle ve köyler tahliye ediliyor
Malatya’da 5.6 büyüklüğünde deprem
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan