27 Temmuz 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

“Enflasyonda kalıcı düşüş hedefliyoruz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ekonomi programımızın önceliği enflasyonu tek haneye indirerek milletimizin refahını artırmak. Geçici rahatlama değil enflasyonda kalıcı düşüş hedefliyoruz." dedi.

Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen Dış Ekonomik Ä°liÅŸkiler Kurulu (DEÄ°K) Genel Kurulu ve Ustalara Saygı Ödül Töreni’nde konuÅŸan ErdoÄŸan, programda bulunmaktan memnuniyet duyduÄŸunu belirterek, genel kurulda alınan kararların ülke, millet, iÅŸ insanları ve DEÄ°K üyeleri için hayırlı olmasını diledi.

DEÄ°K Yönetim Kuruluna seçilen kiÅŸileri tebrik eden ErdoÄŸan, “DEÄ°K, kurulduÄŸu 1985 yılından bu yana Türk özel sektörünün dış ticaret, uluslararası yatırımlar, hizmetler, lojistik baÅŸta olmak üzere dış ekonomik iliÅŸkilerini yürütme konusunda çok özel bir görev üstleniyor. Bu vesileyle kuruluÅŸundan itibaren DEÄ°K yönetiminde, iÅŸ konseylerinde, faaliyetlerinde görev alan iÅŸ dünyamızın temsilcilerini saygıyla anıyorum. Türkiye’nin geliÅŸmesine, ekonomisinin büyümesine, ihracatının artmasına katkı yapan, istihdam oluÅŸturarak insanımızın evine ekmek götürmesine vesile olan DEÄ°K üyelerine en kalbi şükranlarımı sunuyorum.” diye konuÅŸtu.

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, ebediyete irtihal eden DEÄ°K mensuplarını rahmetle yad ettiÄŸini dile getirerek, “Marifet iltifata tabidir.” anlayışıyla ödüle layık görülen ustalara tebriklerini ve teÅŸekkürlerini iletti.

DEÄ°K’in ticaret diplomasisinin çatı kuruluÅŸu olmasının yanı sıra ülkenin iÅŸ dünyasının önde gelen aktörlerini aynı zeminde buluÅŸturan temsil kabiliyeti en yüksek platform olduÄŸuna deÄŸinen ErdoÄŸan, DEÄ°K’in 152 iÅŸ konseyi ve 5 bin üyesiyle özel sektörün dünyaya açılan penceresi olduÄŸunu ifade etti.

ErdoÄŸan, DEÄ°K’in bu kapsayıcılığı ve kuÅŸatıcılığını ülke adına önemli bir imkan ve avantaj olarak gördüklerini, resmi ziyaretler ve uluslararası toplantılar vesilesiyle nereye gitse orada ticaret diplomasinin bayraktarları olan DEÄ°K’in bir etkinliÄŸine, iÅŸ forumuna veya farklı bir programına muhakkak rastladıklarını kaydetti.

Güney Afrika’dan Malezya’ya, Türk Cumhuriyetlerinden ABD’ye, yeryüzünün hemen her karışında DEÄ°K’in gönül elçileriyle karşılaÅŸtıklarını söyleyen ErdoÄŸan, Türkiye ile dünyanın geri kalanı arasında kurduÄŸu ticaret köprülerini, gönül köprüleriyle perçinleyen DEÄ°K camiasıyla iftihar ettiklerini vurguladı.

“Ä°ÅŸ dünyamızla iletiÅŸim kanallarımızı açık tutuyoruz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yılda 2 bin etkinliğin düzenlenmesinin azımsanmayacak bir başarı olduğunu, bunların bazılarına kendisinin de şahsen iştirak ettiğini belirtti.

DEÄ°K üyeleriyle farklı vesilelerle bir araya geldiklerini, istiÅŸarelerde bulunduklarını, sorunlara ortak akılla çözüm yolları aradıklarını aktaran ErdoÄŸan, “Türk ekonomisine ve dış ticaretine dair her konuda sizlerle yakın diyalog içinde olmanın gayretindeyiz. Gazze’de 36 bin masumu ÅŸehit eden Ä°srail’i ateÅŸkese zorlamak amacıyla aldığımız ticari iÅŸlemleri durdurma kararımızın uygulanma sürecinde de iÅŸ dünyamızla iletiÅŸim kanallarımızı açık tutuyoruz. Netanyahu yönetimi Gazze’deki katliamlarına son verinceye kadar ticaret ve diplomasi alanında Ä°srail üzerinde baskı kurmayı sürdüreceÄŸiz.” ifadelerini kullandı.

“Tüm farklılıklarımızı kucaklıyoruz”

DEİK ile meseleleri görüşmeye, konuşmaya ve sıkıntılara çare üretmeye devam edeceklerinin altını çizen Erdoğan, şöyle devam etti:

“Türkiye için çalışan, ihraç eden, Türk ekonomisine güvenerek yatırımlarını arttıran, ‘Türkiye Yüzyılı’nın inÅŸasına omuz veren herkesin yanındayız. Siyasi görüşlerimiz, düşünce dünyamız farklı olabilir, hayata bakışımız, olaylara, sorunlara yaklaşımımız farklılık arz edebilir. Bunların tamamı Türkiye’nin büyüklüğünü, beÅŸeri ve kültürel hazinesinin zenginliÄŸini gösteren birer iÅŸarettir. Tüm farklılıklarımızı kucaklıyoruz, herkesin fikrine, düşüncesine ve yapıcı eleÅŸtirisine saygıyla yaklaşıyoruz. Kalbi Türkiye için çarpan, Türkiye için hayal kuran, büyük ve güçlü Türkiye hayaliyle heyecanlanan, Türkiye’nin müreffeh ve mutlu yarınları için ter döken herkesin başımızın üstünde yeri var.”

“Türkiye Yüzyılı’nın inÅŸasına omuz veren herkesin yanındayız”

Dış Ekonomik Ä°liÅŸkiler Kurulu Genel Kurulu ve Ustalara Saygı Ödül Töreni’nde konuÅŸan ErdoÄŸan, Türkiye Yüzyılı vizyonunun gerçeÄŸe dönüşmesi için emek veren, taÅŸ üstüne taÅŸ koyan her bir insanla yol yürümekten ÅŸeref duyduÄŸunu söyledi.

ErdoÄŸan, “‘Ä°ÅŸimiz, gücümüzü dünyaya taşımaktır.’ misyonunun hakkını veren siz kardeÅŸlerimin, yol arkadaÅŸlığından memnunuz, bahtiyarız. Bugün bir kez daha altını çizerek vurgulamak isterim ki siz çalıştığınız, ürettiÄŸiniz, yatırım yaptığınız, ihraç ettiÄŸiniz, Türk ekonomisine katkıda bulunmak istediÄŸiniz müddetçe biz de sizlerin yanında olacağız.” ifadelerini kullandı.

Tüm kabine üyeleri dahil kendileriyle birlikte çalışan her bir arkadaşının kapısının DEİK üyelerine ve müteşebbislerine açık olduğunu belirten Erdoğan, iş dünyası söz konusu olunca hiçbir bahaneyi kabul etmediğini, bu konuda herhangi bir yerde eksiklik, ihmal ve yanlış görürse gerekeni yapmaktan asla ve asla imtina etmeyeceğini dile getirdi.

“Rabbim muhabbetimizi, dayanışmamızı ve yol arkadaÅŸlığımızı daim eylesin diyorum.” diyen ErdoÄŸan, küresel ekonominin son 4-5 yıldır oldukça fırtınalı sularda seyrettiÄŸini kaydetti.

Erdoğan, Kovid salgınının tetiklediği ekonomik sıkıntıların bölgedeki çatışmalarla birlikte daha da çetrefilleştiğine dikkati çekerek, şöyle devam etti:

“Navlun fiyatlarından ticaret kısıtlamalarına, enerji ve gıda fiyatlarındaki dalgalanmadan diÄŸer belirsizliklere birçok meydan okumayla karşı karşıya kaldık. Türkiye, tüm bu sınamalara ilave olarak büyük bir deprem felaketi yaÅŸadı. 6 Åžubat depremlerinde 53 binden fazla insanımız hayatını kaybetti. Toplam 11 ilimizin ve 14 milyon insanımızın olumsuz etkilendiÄŸi depremin ekonomimize maliyeti 104 milyar dolardır. Sadece konutlar yıkılmadı, üretim tesislerimiz zarar gördü, ticarethaneler yıkıldı, iÅŸletmeler kapandı, ÅŸehirlerimizin altyapısında ciddi tahribat oluÅŸtu. Deprem bölgesinde kullanılamaz hale gelen 850 bin bağımsız bölümün 170 bini iÅŸ yeridir. Avrupası ve Amerikası dahil, ne kadar geliÅŸmiÅŸ olursa olsun hiçbir ekonomi böyle bir badireyi kolayca atlatamaz.”

“Ä°hracatımız 255 milyar doları aÅŸarak Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdı”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremin yanı sıra son 1 yılda üst üste 3 seçime girdiklerini, seçim gündeminin bürokraside işleri yavaşlattığını, iş dünyasında yatırım planlarını ertelettiğini, ticari hayatta temkinliği arttırdığını, genel olarak ülke ekonomisini durağan hale getirdiğini herkesin çok iyi bildiğini anlattı.

Tüm bu olumsuzluklara rağmen ihracattan büyümeye, istihdamdan yatırımlara kadar hiçbir alanda hedeflerinden kopmadıklarını kaydeden Erdoğan, bazı rakamları paylaşmak istediğini belirtti.

DEÄ°K üyelerinin de çabalarıyla ihracatın 255 milyar doları aÅŸarak Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdığını vurgulayan ErdoÄŸan, “Nisan ayı itibariyle ise yıllık ihracat 257,6 milyar dolara ulaÅŸtı. 2024 yılının Ocak-Nisan döneminde ihracat bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 2,7 oranında artışla 82,9 milyar dolara yükseldi. 2002 yılında yüzde 0,55 olan toplam dünya ihracatı içindeki payımızı 2023 yılında yüzde 1,08’e çıkarttık. Geçen yıl mayıs ayında 57 milyar dolara ulaÅŸan yıllık cari açık mart ayında 31,2 milyar dolara kadar geriledi. Altın ve enerji hariç cari denge ise yıllık 36,1 milyar dolar fazla verdi. Cari açıktaki iyileÅŸmenin devam edeceÄŸine inanıyorum.” bilgisini aktardı.

Büyüme tarafında da sonuçların umut verici olduÄŸunu aktaran ErdoÄŸan, “Yüzde 4,5 büyüme oranıyla Avrupa’da birinci, OECD ülkelerinde ikinci, G-20’de ise dördüncü sıradayız. Milli gelirimiz tarihte ilk kez 1,1 trilyon doların üzerine çıktı. 2024 Mart ayı iÅŸsizlik oranı yüzde 8,6’ya geriledi.” dedi.

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, Türkiye’nin turizmden biliÅŸime, saÄŸlık turizminden lojistik ve müteahhitlik hizmetlerine pek çok baÅŸlıkta geçen seneyi güzel rakamlarla kapattığını, tüm dünya gibi Türkiye’nin de ana sıkıntı kaynağı olan enflasyon dışında hedeflerin üstünde baÅŸarı sergilediÄŸini bildirdi.

“Brüt rezervlerimiz 140 milyar dolara yükseldi”

Ekonomideki yol haritasının Orta Vadeli Program (OVP) ve 12. Kalkınma Planı olduÄŸunun altını çizen ErdoÄŸan, “Bölgemizdeki krizlere, Mahalli Ä°dareler Seçimleri’ne ve muhalefetin popülist söylemlerine raÄŸmen yol haritamıza sadık kalıyoruz. VatandaÅŸlarımızın vaat yaÄŸmuruna tutulduÄŸu 31 Mart öncesinde seçim ekonomisine tevessül etmedik. BaÅŸkaları gibi kendi siyasi ikbalimiz uÄŸruna ülkemizin ve milletimizin geleceÄŸini riske atmadık.” diye konuÅŸtu.

Düne kadar seçim meydanlarında bol keseden vaat dağıtanların, bugün borç üstüne borç aldıklarını, zam üstüne zam yaptıklarını dile getiren ErdoÄŸan, “Daha hısım, akraba piyangosuna çevirdikleri atamaları saymıyorum bile. Çok kritik bir dönemeçte hükümetimizin nasıl tarihi bir karar verdiÄŸini, önümüzdeki yıllarda çok daha iyi anlayacağız.” deÄŸerlendirmesini yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomi programının olumlu sonuçlarını almaya başladıklarını belirterek, şunları ifade etti:

“Geçen yıl mayıs ayında 97,1 milyar dolar olan brüt rezervlerimiz 42 milyar dolar artışla 140 milyar dolar seviyesine yükseldi. Swap hariç net uluslararası rezervlerde son 1,5 aydaki iyileÅŸme 50,7 milyar dolar oldu. Hatırlarsanız aralarında güya ekonomistlerin, gazetecilerin, siyasetçilerin, profesörlerin de olduÄŸu bir kesim 31 Mart öncesinde bir furya baÅŸlatmıştı. Her seçim öncesi yaptıkları gibi yine döviz kuru üzerinden millete korku saldılar. ‘1 Nisan sabahı döviz kuru şöyle uçacak, böyle fırlayacak.’ diye akla ziyan bir sürü senaryo yazdılar. Hatta insanları dolar, avro satın almaları için ahlaksızca kışkırttılar. Peki ne oldu? Çizdikleri karamsar senaryoların hiçbiri gerçekleÅŸmedi. Türk ekonomisi rayında ilerlemeye devam etti.”

“Geçici rahatlama deÄŸil, enflasyonda kalıcı düşüş hedefliyoruz”

“Ekonomi programımızın asli önceliÄŸi enflasyonu tek haneye indirmek suretiyle milletimizin refahını arttırmaktır. Geçici rahatlama deÄŸil, enflasyonda kalıcı düşüş hedefliyoruz.” diyen ErdoÄŸan, kararlı ve sabırlı olduklarını, asla kolaycı çözümler peÅŸinde olmadıklarını bildirdi.

Aylık enflasyonun hedefleri doÄŸrultusunda yavaÅŸlamaya devam ettiÄŸini, yıllık bazda ise enflasyonun mayıs ayında en yüksek seviyeye ulaÅŸmasını, ardından hızlı bir düşüşe geçmesini beklediklerini dile getiren ErdoÄŸan, “Böylece yılın ikinci yarısından itibaren dezenflasyon dönemine gireceÄŸiz. Piyasa beklentileri de bizim öngörülerimizi güçlü bir ÅŸekilde destekliyor. Maliye politikası üzerinden ilave enflasyon baskısına izin vermeyeceÄŸiz.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkeye yönelik yatırımcı güveninin de her geçen gün arttığını, uyguladıkları program sayesinde cari işlemler açığının düştüğünü söyledi.

Enflasyon beklentilerinin iyileÅŸmeye baÅŸladığına dikkati çeken ErdoÄŸan, “Ãœlke risk primimiz salgın öncesi seviyelere geriledi. Yerli ve yabancı yatırımcıların Türk lirası varlıklara ilgisi arttı. Bankacılık sektörü ve reel sektörümüzün dış borç çevirme oranları geliÅŸme gösterdi. Son 1,5 aylık dönemde geliÅŸmekte olan ülkelerden sermaye çıkışı olurken Türkiye’ye sermaye giriÅŸleri ivme kazandı.” dedi.

“Sanayide çarklar sorunsuz bir ÅŸekilde dönmeye devam ediyor”

Erdoğan, kredi derecelendirme kuruluşlarının teker teker not artırımına gittiğini, çok taraflı kalkınma bankalarının da Türkiye portföylerini genişlettiğini söyledi.

Enerjide Karadeniz ve Gabar’daki keÅŸiflerle kabuklarını kırmaya baÅŸladıklarını belirten ErdoÄŸan, “Sanayide çarklar sorunsuz bir ÅŸekilde dönmeye devam ediyor. Savunma sanayisinde, biliÅŸimde, inovasyonda gerçekten güzel geliÅŸmeler yaÅŸanıyor. Turizmcilerimiz yeni rekorlar kırmak için tüm hazırlıklarını yapıyor.” ifadelerini kullandı.

Jeopolitik risklerin azalmasıyla önlerini daha net görebileceklerini kaydeden Erdoğan, şöyle konuştu:

“2028 yılına kadar olan 4 yıllık seçimsiz dönemi ülkemizi gereksiz tartışmaların içine sokmadan en verimli ÅŸekilde deÄŸerlendireceÄŸiz. Åžuna yürekten inanıyorum, Allah’ın izniyle biraz sabır, gayret ve dirayetle çok daha güzel neticeler alacağız. Tüm dünyanın içinde olduÄŸu bu sancılı dönemi Türkiye ve Türk ekonomisi açısından inÅŸallah tarihi bir sıçrama tahtasına dönüştüreceÄŸiz. Yeter ki, hedeflerimiz doÄŸrultusunda ilerlemekten vazgeçmeyelim. Yeter ki, kendi kendi küçük çıkarları için milletin moralini bozmaya çalışan felaket tüccarlarına kulak asmayalım.”

“Mücadelenizde yardımcı olabilmek adına tüm gövdemizi taşın altına koyduk”

DEÄ°K ailesinin, Türkiye’nin ekonomide yazdığı baÅŸarı hikayesinde önemli bir payı olduÄŸuna dikkati çeken ErdoÄŸan, DEÄ°K üyelerinin emeÄŸi, çabası, giriÅŸimleri olmadan bunların hiçbirini yapamayacaklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, DEİK üyelerinin çalıştığını, koşturduğunu, ülke ülke, şehir şehir dolaştığını, ihracatta bir kapı kapanınca hemen yenisini bulmak için yollara koyulduğunu, uzak yakın demeden her türlü riski göze alarak Türk ürünlerini dünya pazarlarına ulaştırmak için ter döktüğünü, gayret gösterdiklerini ifade etti.

Hepsinden önemlisinin DEÄ°K ailesinin bu ülkenin ve milletin potansiyeline inanmaları olduÄŸunu belirten ErdoÄŸan, “Bu mücadelenizde sizlere yardımcı olabilmek adına biz de sadece elimizi deÄŸil tüm gövdemizi taşın altına koyduk.” dedi.

Erdoğan, ihracatın büyümeye katkısını artırmak, dengeli, kaliteli ve sürdürülebilir yüksek büyüme hedefine ulaşmak için gerekli adımları attıklarını belirterek, şöyle konuştu:

“Eximbank’ın sermayesini 21,9 milyar liradan 35,7 milyar liraya yükselterek güçlendirdik. 2023 yılında ihracatçılara 42 milyar dolar finansman desteÄŸi saÄŸlayan Eximbank’ın bu yıl ki hedefi 50 milyar dolardır. Günlük reeskont kredi limitini 10 kat artışla 3 milyar liraya yükselttik. Yurt dışına sunulan mimarlık, mühendislik, yazılım, tasarım, veri iÅŸleme, çaÄŸrı hizmetleri ile eÄŸitim ve saÄŸlık faaliyetlerinden elde edilen gelirler için saÄŸlanan yüzde 50 kazanç istisnasını, kazancın Türkiye’ye getirilmesi ÅŸartıyla yüzde 80’e çıkardık.”

“Ãœretimde avantajlarımızı koruyarak daha nitelikli, yenilikçi ve üst düzey ürünlere yönelmemiz zaruridir”

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, geçen yıl temmuz ayında ihracat bedellerinin en az yüzde 40’ının Merkez Bankasına satılması kuralına ek olarak uygulanan yüzde 30’luk döviz satışı zorunluluÄŸunu kaldırdıklarını hatırlattı.

Destekleri ve reel sektörün dinamizmi sayesinde kiÅŸi başı gelire oranla imalat sanayi katma deÄŸerinde önemli bir noktaya ulaÅŸtıklarını dile getiren ErdoÄŸan, “Ancak burada artık daha yeni hamleler yapmamız gerektiÄŸini görüyoruz. Ãœretimde avantajlarımızı koruyarak daha nitelikli, yenilikçi ve üst düzey ürünlere yönelmemiz zaruridir.” dedi.

Savunma sanayisinde yazılan özgün baÅŸarı hikayesini diÄŸer alanlara da teÅŸmil etmek istediklerini söyleyen ErdoÄŸan, “Bu vizyonla yeni bir sanayi politikasını devreye alıyoruz. Kamuda tasarruf ve verimlilik paketiyle yatırım ödeneklerinde yaptığımız kesintileri öncelikli alanlara yönlendireceÄŸiz. Sanayide yapısal dönüşümü saÄŸlamak için kritik sektörlerdeki teknoloji odaklı yatırımları kapsamlı teÅŸvik programlarıyla destekliyoruz.” diye konuÅŸtu.

Erdoğan, yatırım taahhütlü avans kredileri programını da yüksek teknolojili üretime yönelik finansmana erişimi artırmak amacıyla yeniden yapılandırdıklarını vurguladı.

YeÅŸil ve dijital dönüşümü baÅŸarıyla gerçekleÅŸtirmeyi önemsediklerini kaydeden ErdoÄŸan, “Bunun için küresel atmosfer daha önce hiç olmadığı kadar müsaittir. Bizim için avantajlıdır. Asya’ya alternatif olacak üretim merkezi arayışlarında Türkiye’nin adı giderek daha fazla zikrediliyor. Daha fazla ön plana çıkıyor. Bu artan ilginin kalıcı yatırımlara tahvil edilmesi noktasında DEÄ°K’in görev alması, geliÅŸtirdiÄŸi stratejilerle iÅŸ dünyasına yönlendirmesini bekliyoruz.” dedi.

DEİK mensuplarının şundan asla şüphe duymaması gerektiğini belirten Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

“Siz hedeflerinize yürümeye devam ettiÄŸiniz sürece biz de yelkenlerinizin ihtiyacı olan rüzgarın kesintisiz esmesi için gerekenleri yapacağız. Bölgedeki diÄŸer ülkelere göre üstünlüklerimizi korumakta, hatta ileriye taşımakta kararlı olduÄŸumuzu özellikle bilmenizi isterim. RekabetçiliÄŸi sadece döviz kuru üzerinden okuma yanlışına düşmeden, bu konuda atılabilecek ilave adımlar noktasında sizlerle iÅŸbirliÄŸi içinde olmayı sürdüreceÄŸiz.”

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, DEÄ°K 37. Genel Kurulu’nun Türkiye ve iÅŸ dünyası için hayırlara vesile olmasını diledi.

Ödüle layık görülen DEÄ°K’in ustalarını tekrar kutlayan ErdoÄŸan, vefat edenleri de rahmetle anarak alın terleri, emekleri, Türkiye’ye ve ekonomiye kazandırdıkları için teÅŸekkür etti.

KonuÅŸmalarının ardından CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’a günün anısına Ticaret Bakanı Ömer Bolat ve DEÄ°K BaÅŸkanı Nail Olpak tarafından hediye takdim edildi.

Ödüller takdim edildi

Programa, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İstanbul Valisi Davut Gül, DEİK Başkanı Nail Olpak ve DEİK üyeleri katıldı.

Törende, Merhum Ahmet Åžahap Ãœnlü’ye verilen ödülü oÄŸlu Selahattin Ãœnlü, Nail Olpak ve Bakan Osman AÅŸkın Bak’ın elinden aldı.

2014’te hayatını kaybeden Ali Osman Ulusoy’a verilen ödülü ise kızı Hülya Ulusoy’a AK Parti Genel BaÅŸkan Yardımcısı Nihat Zeybekci ve Olpak takdim etti.

Kacır ile Olpak, merhum Åžarık Tara’nın layık görüldüğü ödülü torunu Mehmet Tara’ya verdi.

Türkiye Odalar ve Borsalar BirliÄŸi (TOBB) BaÅŸkanı Rifat HisarcıklıoÄŸlu ise ödülünü Bakan Bolat ve Olpak’ın elinden aldı.

Ödüle hak kazanan kişileri anlatan videolar da katılımcılara izletildi.

AA

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Deprem bölgesindeki vergi borçları yeniden yapılandırıldı

HIZLI YORUM YAP



Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.