06 Mayıs 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

“Gıda, dayanıklı tüketim grubu ve temizlik ürünlerinde zam yok”

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin "fiyat sabitleme ve indirim" çağrısının ardından, Türkiye Perakendeciler Federasyonu, indirimlerin dışında, özellikle gıdada, dayanıklı tüketim grubu ürünlerinde zam yapmama kararı aldıklarını duyurdu.

Federasyondan yapılan yazılı açıklamada, 14 Perakende Derneği, 5 bin 500 şube ve 100 bini aşkın çalışanla vatandaşlara hizmet verdikleri; federasyon çatısı altında güçlerini birleştiren yerel işletmeciler olarak, büyük bir rekabet girdabında kürek çektikleri belirtildi.

Bakan Nebati’den iÅŸ dünyasına “fiyat sabitleme ve indirim” çaÄŸrısı
Açıklamada, “İçinde bulunduÄŸumuz ekonomik koÅŸullar malumunuz. Böylesine bir rekabet ortamında bizlerin fiyat artırma gibi bir lüksü olamaz. Bizler tek bir maÄŸazamızda 3-5 deÄŸil, 20-25 hemÅŸehrimize istihdam saÄŸlıyoruz. Discount marketlerde maÄŸaza başına minimum 600-700 kalem ürün varken bizim en küçük market maÄŸazamızda minimum 5 bin kalem ürün yer alıyor. Her üründen bir deÄŸil, birçok markanın üretimini maÄŸazalarımızda bulabilmek mümkün. Sebze-meyvenin birkaç çeÅŸidi, süt ve süt ürünlerinin, bakliyatın ve diÄŸer 5 bini aÅŸkın ürünü vatandaÅŸlarımız fiyat ve marka karşılaÅŸtırmalı alabiliyor.” ifadeleri kullanıldı.

Yerel zincirlerde fiyata paralel kalite uygulaması ve gramaja göre fiyat uygulamasının yapılmadığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Ãœründe kalite erozyonu yoktur. Yerel zincirler her gün yüzlerce deÄŸiÅŸik üründe dün olduÄŸu gibi bugün de indirim yapmaya devam ediyor, devam edecek. Åžu anki mevcut halde, biz yerel zincirler de sürekli yapmış olduÄŸumuz indirimlerin haricinde özellikle gıdada dayanıklı tüketim grubu ürünlerinde, temizlik ürünlerinde, mutfak araç ve gereçlerinde zam yapmama kararı aldık. Ãœrüne zam yapan, market gibi gösteriliyor, böyle bir algı mevcut. Fakat bizler vatandaÅŸlarımızla karşı karşıya kalmak istemiyoruz.”

Kendilerinin, tüketiciye ürünü en son sunan iÅŸletmeler ve zincirin son halkası oldukları vurgulanan açıklamada, “Bu yüzden tüketici fiyatı bizde görüyor, bizi zamlı sattığımızı sanıyor. Burada üretici, tedarikçi, lojistik, genel giderler hepsini bir arada deÄŸerlendirmek gerekiyor. Amacımız enflasyonun düşüşüne katkı saÄŸlamak ise bu zincirin her halkasının elini taşın altına koyması lazım. ÃœFE-TÃœFE arasındaki farka baktığımız zaman üreticilere bir çaÄŸrıda bulunmak istiyoruz. Lütfen, marketleri zor durumda bir süre bırakmayınız. Mümkünse, bizlere zamlı ürün ve liste göndermeyiniz. Bu, 81 ildeki tüm yerellerin ricasıdır. Ancak bu ÅŸekilde enflasyonun düşüşüne bir katkı sunabiliriz.” denildi.

Türkiye’de maÄŸaza enflasyonunun artık tekelleÅŸmeye doÄŸru kaydığına iÅŸaret edilen açıklamada, ÅŸu ifadeler de yer aldı:

“Büyük ÅŸehirlerden köylere kadar marketler alt alta, üst üste açılmaya hızla devam ediyor. Buna acilen herkesi kucaklayacak Perakende Yasamızla önlem alınması gerektiÄŸini tekrarlamak isteriz. Tabii ki enflasyonun düşüşü sadece market raflarındaki fiyatlara baÄŸlı deÄŸil. Gıda dışı tüm perakende sektörlerinin de buna katkı sunması gerekiyor. Türkiye’deki 81 ildeki yerel zincirler olarak, biz devletimizin, vatandaşımızın her daim yanındayız, her daim yanında olmaya devam edeceÄŸiz.”

AA

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Kur Korumalı Mevduatta sert düşüş

HIZLI YORUM YAP



Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.