01 Nisan 2026 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
ABD Başkanı Donald Trump’ın Çin’e yönelik gümrük vergilerini yükseltmesi ve Çin’in karşılık vermesi sonuçları havacılığa sıçradı. Boeing CEO’su Kelly Ortberg, Çin’in 3. Boeing jetini iade ettiğini doğrularken “Tarifeler nedeniyle Çin’deki müşterilerimizin birçoğu teslim almayacaklarını belirttiler” dedi.
ABD Başkanı Donald Trump’ın başta Çin olmak üzere başlattığı “gümrük vergileri” kısa zamanda gerginliğe yol açtı ve her yükseltilen gümrük vergisi Çin’den yanıt aldı. Gümrük savaşlarının son bölümünde Çin, üçüncü bir Boeing jetini gümrük vergileri sebebiyle iade etti.
Boeing CEO’su Kelly Ortberg, basına yaptığı açıklamada 3. bir Boeing jetinin iade edilerek ABD’ye dönmek üzere yola çıktığını Çinli müşterilerinin gümrük vergileri nedeniyle kendileri için üretilen yeni uçakları teslim etmeyi reddettiğini doğruladı.
CEO Kelly Ortberg, “Vergiler nedeniyle Çin’deki müşterilerimizin birçoğu teslim almayacaklarını belirttiler” dedi.
Ortberg, “Henüz üretim sisteminde olmayan dokuz uçak için, teslimat alma niyetlerini anlamak için müşterilerimizle görüşüyoruz ve gerekirse bu pozisyonları diğer müşterilere atayabiliriz” diyerek karşı hamle yaptı.
Trump’ın gümrük vergileri öncesinde ticari jetler, 1979 tarihli bir sivil havacılık anlaşması kapsamında dünya çapında gümrüksüz olarak alınıp satılıyordu.
Xiamen Havayolları’na teslim edilmek üzere Mart ayında Çin’e gönderilen iki 737 MAX 8 Boeing jeti, geçtiğimiz hafta Boeing’in Seattle’daki üretim merkezine geri döndü.
Uçuş takip web sitelerine göre 3. bir 737 MAX 8 bugün Boeing’in Şanghay yakınlarındaki Zhoushan merkezinden ABD’nin Guam bölgesine doğru yola çıktı.
Boeing, yılın geri kalanında Çin’e yaklaşık 50 yeni uçak teslim etmeyi planladığını ve halihazırda inşa edilmiş veya yapım aşamasında olan 41 uçağın yeniden pazarlanması için seçenekleri değerlendirdiğini söyledi.
“ABD’den yüzde 10 gümrük vergisinin kaldırılmasını bekliyoruz”
1
Gümrük alacaklarını yapılandırmaya ilişkin usul ve esaslar belli oldu
85055 kez okundu
3
Tır kuyruğu 20 kilometreyi aştı
9424 kez okundu
5
Gümrük muhafaza ekiplerine ödül geliyor
8961 kez okundu
Gözaltına alınan Mustafa Bozbey’den ilk açıklama: Çağırsalardı gelirdim
Dış ticaret açığı yüzde 15,9 arttı
Türk-İş’e göre açlık sınırı: “32 bin 792 TL”
Bozbey’le birlikte kimler gözaltına alındı?
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Bozbey gözaltında
Trump’tan İran’a yeni tehdit
İstanbul için kritik uyarı: Zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmayın
Форекс брокеры с лицензией НБ РБ: ТОП Беларуси Надёжность и безопасность
Ekonomik güven 8 ayın en düşüğünde
Altın fiyatları haftaya nasıl başladı?
Gözaltına alınan Mustafa Bozbey’den ilk açıklama: Çağırsalardı gelirdim
Dış ticaret açığı yüzde 15,9 arttı
Türk-İş’e göre açlık sınırı: “32 bin 792 TL”
Bozbey’le birlikte kimler gözaltına alındı?
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Bozbey gözaltında
Trump’tan İran’a yeni tehdit
İstanbul için kritik uyarı: Zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmayın
Форекс брокеры с лицензией НБ РБ: ТОП Беларуси Надёжность и безопасность
Ekonomik güven 8 ayın en düşüğünde
Altın fiyatları haftaya nasıl başladı?
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan