21 Nisan 2026 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Bakanlığın “5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu’na Göre Elkonulan EÅŸya ve Alıkonulan Taşıtlara İliÅŸkin Uygulama YönetmeliÄŸi’nde DeÄŸiÅŸiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik”i Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Yönetmelik, kanun uyarınca kaçak akaryakıt hariç el konulan her türlü eşya ve alıkonulan taşıtların muhafazası, depolanması, yüklenmesi, boşaltılması, nakliyesi ve imhası ile bu işlemlere ilişkin masrafların karşılanmasıyla ilgili usul ve esasları belirliyor.
Düzenlemeyle, döner sermaye, nükleer çift kullanımlı madde, malzeme ve ekipmanlar, nükleer ve radyoaktif maddeler, radyoaktif bulaşma bulunan maddeler ile nükleer veya radyoaktif atık niteliği taşıyan maddelere ilişkin tanımlar ile ilgili kurum ve mevzuat güncellendi.
El konulan ve ambalajlarında bandrol gibi işaretler bulunmayan veya yabancı bandrol bulunan tütün mamulleri, alkollü içkiler, makaron, elektronik sigara ve elektronik nargile gibi ürünlerden alınacak numune miktarları güncellendi ve numune alınabilecek eşya kapsamı genişletildi.
Değişiklikle, bandrollü tütün mamulleri ve alkollü içkilerin el konulmasını müteakip adli mercilerden imhası yapılmak üzere tasfiye kararı verilmesi talep edilecek. El koyma tarihinden itibaren 6 ay içinde adli mercilerce herhangi bir kararın bildirilmemiş olması halinde numune alınarak eşya derhal imha edilecek.
Kaçak zannıyla el konulan eşya ile alıkonulan taşıtların muhafaza ücretlerine ilişkin tarifede de güncellemeye gidildi.
691 kilogram uyuşturucu ele geçirildi
1
Gümrük alacaklarını yapılandırmaya ilişkin usul ve esaslar belli oldu
91528 kez okundu
3
Tır kuyruğu 20 kilometreyi aştı
9447 kez okundu
5
Gümrük muhafaza ekiplerine ödül geliyor
8991 kez okundu
Trump: AteÅŸkesi uzatmak istemiyorum
Bakan Bolat: Türkiye-ABD ticaret hacmini 100 milyar dolara taşıyacağız
Borsaya ’23 Nisan’ düzenlemesi
Faili meçhul dosyalar raftan iniyor
Altın ve gümüş baskı altında
Eski Tunceli Valisi Tuncay Sonel adliyeye sevk edildi
Japonya’da 7.5 büyüklüğünde deprem
2026 İhracat Verileri Açıklandı: Bursa kaçıncı sırada?
Altın haftaya düşüşle başladı
CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, Bursaspor’u tebrik etti
Trump: AteÅŸkesi uzatmak istemiyorum
Bakan Bolat: Türkiye-ABD ticaret hacmini 100 milyar dolara taşıyacağız
Borsaya ’23 Nisan’ düzenlemesi
Faili meçhul dosyalar raftan iniyor
Altın ve gümüş baskı altında
Eski Tunceli Valisi Tuncay Sonel adliyeye sevk edildi
Japonya’da 7.5 büyüklüğünde deprem
2026 İhracat Verileri Açıklandı: Bursa kaçıncı sırada?
Altın haftaya düşüşle başladı
CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, Bursaspor’u tebrik etti
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan