13 Kasım 2025 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Maden rezervi açısından ülkede önemli bir potansiyele sahip Hakkari’de, iş adamı İsmet Ölmez’in 2006’da kurduğu tesis, kentin dünyaya açılan penceresi oldu.
Olgunlar köyü yakınında birkaç iş makinesiyle üretime başlayan tesis, kısa sürede büyüyerek yüzlerce kişinin evine ekmek götürmesini sağladı.
İşçilerin yerin metrelerce altından çıkardığı kurşun ve çinkonun, son teknolojiyle donatılan fabrikada yapılan ayrıştırma işleminden sonra yurt dışına pazarlandığı tesis sayesinde kentin ihracatı da sürekli artan bir ivme yakaladı.
13 yılda 1 milyon 300 bin ton madenin İran ve Çin’e ihraç edildiği tesis hem Hakkari’nin ekonomisinin gelişmesine hem de istihdamın artmasına büyük katkı sundu.
İş adamı Ölmez, AA muhabirine, terör örgütü PKK’nın saldırıları nedeniyle iş adamlarının bölgede yatırım yapmaktan çekindiğini söyledi.
13 yıldır bu sektörde faaliyet gösterdiklerini belirten Ölmez, “Bir kepçeyle başlamıştık. Şu anda 120-130 makine var. Bölgede 600’e yakın işçi çalıştırıyoruz. Terörden en çok mağduriyetin yaşandığı Hakkari’de iyi bir iş yaptığımıza inanıyorum. Buradan kazandığımız parayı da bölgede değerlendiriyoruz.” dedi.
Bölge şartlarının zor olduğunu anlatan Ölmez, çıkardıkları madenin yüzde 80’ini İran’a, bir kısmını da Çin’e sattıklarını ifade etti.
Hakkari’de zengin maden yataklarının olduğunu dile getiren Ölmez, “Burada 12 kilometrelik bölgede çalışıyoruz. İzabe tesisinin kurulması için başvuru yaptık. Bu tesis ülkemizde kurulursa madeni dışarıda değil de ülkemizde külçe haline getirebiliriz. Bu da bizim ekonomimize olumlu katkı yapar.” diye konuştu.
Devletin verdiği desteklerin yatırımın gelişmesine önemli katkı sağladığını vurgulayan Ölmez, şunları kaydetti:
“Burada 1 milyon 300 bin ton üretimimiz oldu. Kimseye borçlu kalmıyoruz. Hakkari gibi terörden en fazla zarar gören bir ilde ülkemize, ekonomimize belirli miktarda döviz çekebiliyorsak, bu parayı da bölgede harcıyorsak, burada Hakkarili işçileri çalıştırabiliyorsak, ay başında maaşlarını verebiliyorsak iyi bir iş yaptığımıza inanıyorum. Modern bir tesisimiz var, üretimimiz başarılı şekilde devam ediyor.”
AA
ABD’nin tatil sezonunda 730 milyar dolarla rekor satış bekleniyor
1
İş dünyası 2020’ye umutla bakıyor
381532 kez okundu
2
Sanayi Bakanı Müjdeyi verdi!
293340 kez okundu
3
Dış ticaret açığı, ağustosta yüzde 168 arttı
108935 kez okundu
4
Pegasus’tan İsrail kararı
51336 kez okundu
5
Gümrük alacaklarını yapılandırmaya ilişkin usul ve esaslar belli oldu
41523 kez okundu
Yarım Asırlık Yolculuk: Yeşilova Holding 50 Yaşında
Uçağın enkazından ilk görüntü
Ahmet Özer tahliye edildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Rabbim şehitlerimize rahmet eylesin
Bu habere yürek dayanmaz; 20 askerimiz şehit oldu
MSB’ye ait kargo uçağını Azerbaycan’da düştü
İmamoğlu için 2352 yıla kadar hapis istemi!
Kasım indirimleri başladı, şikayetler patladı: “Fiyat grafiği zorunlu olmalı”
Gıda hariç, sanayide yeni siparişler geriliyor
Balıkesir beşik gibi sallanıyor: Bursa’da da hissediliyor
Yarım Asırlık Yolculuk: Yeşilova Holding 50 Yaşında
Uçağın enkazından ilk görüntü
Ahmet Özer tahliye edildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Rabbim şehitlerimize rahmet eylesin
Bu habere yürek dayanmaz; 20 askerimiz şehit oldu
MSB’ye ait kargo uçağını Azerbaycan’da düştü
İmamoğlu için 2352 yıla kadar hapis istemi!
Kasım indirimleri başladı, şikayetler patladı: “Fiyat grafiği zorunlu olmalı”
Gıda hariç, sanayide yeni siparişler geriliyor
Balıkesir beşik gibi sallanıyor: Bursa’da da hissediliyor
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan