30 Temmuz 2025 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Trabzon’da havaların uygun gitmesi ve bol miktarda avlanılması sonucu sezon başında tezgahlarda kilogramı 25 liradan satılan hamsi 5 liradan alıcı buluyor.
Moloz mevkinde tezgahta balık satışı yapan Mehmetcan Örseloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Karadeniz’in elması” hamsinin tezgahları süslediğini söyledi.
Örseloğlu, hamsinin fiyatının 5, 7,5 ve 10 lira arasında değiştiğini belirterek, “Maliyeti hesaplandığında şu anda hamsiyi fiyatının çok altında satıyoruz. Vatandaşların balığa yönelmelerini bekliyoruz. Hem sağlık hem de fiyat açısından şu günler bulunmaz bir fırsat. Palamut olmadığı için tamamen hamsiye yönelmiş durumdayız. Bundan sonrada istavrit avı başlar ve sezonu böylelikle tamamlarız.” dedi.
“Hamsinin 5 lira olması vatandaş için bulunmaz bir nimet”
Balık halinde komisyonculuk yapan İsmail Mazlum da balık fiyatlarının uygun olduğunu ve Trabzonlu vatandaşların özellikle hamsi yediğini ifade ederek, “Sezon başında palamut çıkmayınca stres yaptık ama hamsinin bol gelmesi vatandaşımızın ucuz balık yemesini sağladı. Tezgahlarda hamsinin 5 lira olması vatandaş için bulunmaz bir nimet. Balık, çocukların yiyebileceği en güzel yiyecek.” diye konuştu.
Hamsinin hava şartlarına göre bu aylarda çıkmasının normal olduğunu ifade eden Mazlum, havaların soğumasını beklediklerini söyledi.
Hami Çolak, tezgahlarda pek fazla çeşit olmadığını ama hamsinin her gün çıktığını vurguladı.
Halde 15 yıldır balıkçılık yapan Sefa Yazıcı da denizde palamut olmayınca büyük kayıkların ağlarını hamsiye çevirdiğini o nedenle hamsinin bol olduğunu anlattı.
Hale balık almak için gelen Baki Komar da fiyatların ucuz olduğunu söyledi.
Duygu Avunduk
AA
Askeri araç ihracatında 8×8 performans
Orman yangınlarına 39 tutuklama
Verilen süre yarın sona eriyor
İşsizlik rakamları açıklandı
Ekonomiye güven dip seviyede
Bursa orman yangınına müdahale 5. gününde
Rusya’da 8.8 büyüklüğünde deprem
Katar’dan ithal edilecek bazı ürünlerde gümrük vergisi sıfır olacak
Bakanı Yumaklı: “Sadece Bursa yangını devam ediyor”
Bursa’da ormanı yakmaya çalışan kişi kaçtı
Bursa’daki orman yangınını şüphelinin ifadesi ortaya çıktı
Orman yangınlarına 39 tutuklama
Verilen süre yarın sona eriyor
İşsizlik rakamları açıklandı
Ekonomiye güven dip seviyede
Bursa orman yangınına müdahale 5. gününde
Rusya’da 8.8 büyüklüğünde deprem
Katar’dan ithal edilecek bazı ürünlerde gümrük vergisi sıfır olacak
Bakanı Yumaklı: “Sadece Bursa yangını devam ediyor”
Bursa’da ormanı yakmaya çalışan kişi kaçtı
Bursa’daki orman yangınını şüphelinin ifadesi ortaya çıktı
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.