21 Mayıs 2026 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
ihracatçıların dünya pazarlarına güvenilir ürünlerle girmesi, “Türk malı” ibareli ürünlerin itibar kazanması ve helal belgeli ürünlere yönelik tüketici güveninin artırılabilmesi için çalışmalar devam ediyor.
Bu kapsamda, HAK tarafından akredite edilmiş kurum/kuruluşlarca düzenlenen helal belgeleri, Bakanlık tarafından verilen destekler kapsamına alındı.
Bakanlık, “Pazara GiriÅŸ Belgelerinin Desteklenmesine İliÅŸkin Karar”da güncellemeye giderek, karar kapsamında desteklenecek belgeler arasında HAK tarafından akredite edilmiÅŸ kurumlarca verilen helal belgelerini de ekledi. Buna göre, sadece HAK tarafından akredite edilmiÅŸ belgelendirme kuruluÅŸları tarafından düzenlenen helal belgeleri destek kapsamında deÄŸerlendirilecek.
Karar uyarınca, ÅŸirketler tarafından, akredite edilmiÅŸ kurum ve/veya kuruluÅŸlardan alınan yurt dışı pazara giriÅŸ belgelerinin belgelendirme iÅŸlemleri ile ara malı üretim ve ihracat yetkinliklerinin artırılmasına yönelik gerçekleÅŸtirilen harcamaların belirli bir bölümü Destekleme ve Fiyat İstikrar Fonu’ndan karşılanıyor.
Buna göre, şirketlerin, helal belgesi gibi pazara giriş belgelerine ilişkin giderleri yüzde 50 oranında desteklenecek. Karar kapsamında pazara giriş belgelerine yönelik olarak şirket başına yıllık en fazla 250 bin dolara kadar destek verilecek. Şirket başına 250 bin dolarlık üst sınır, bir takvim yılı içinde yapılan başvurular esas alınarak hesaplanacak.
HAK nedir?
HAK, Türkiye’nin de üyesi olduÄŸu ve İslam İşbirliÄŸi TeÅŸkilatına (İİT/OIC) baÄŸlı olarak görev yapan İslam Ülkeleri Standartlar ve Metroloji Enstitüsü (SMIIC) tarafından yayımlanan ve uyumlaÅŸtırılarak milli standart haline getirilen OIC/SMIIC standartlarına göre akreditasyon hizmeti sunuyor ve yine bu standartlar çerçevesinde helal belgesi düzenleyen belgelendirme kuruluÅŸlarını akredite ediyor.
HAK, Türkiye’de helal akreditasyon hizmeti sunma yetkisine sahip tek kurum olarak görev yapıyor.
AA
Gübre üreticileri ham madde istiyor
1
Dış ticaret açığı 100 milyar dolar sınırında
344698 kez okundu
2
Dış ticaret açığı, ağustosta yüzde 168 arttı
112043 kez okundu
3
MENŞEİ BELGESİNDEKİ BÜYÜK YANLIŞ; FİRMALAR YİNE CEZADA
31700 kez okundu
4
MENŞEDE YAPILAN HATA AĞIR CEZAYLA SON BULABİLİR
26676 kez okundu
5
Türk iklimlendirme sektöründen ihracat rekoru
25408 kez okundu
Ünlülere yönelik uyuşturucu operasyonu: Onur Tuna, Feyza Civelek ve Mabel Matiz gözaltında
Mehmet Akif Ersoy hakkında 286 yıla kadar hapis talebi
Usta sanatçı Haluk Levent yoğun bakıma alındı
Toyota testi geçemedi
BEST Grubu 172. Toplantısını Gerçekleştirdi
İhracatçı, ‘sistem kaydı’ maÄŸduru
Konut fiyatları yine enflasyonun gerisinde
Altında son 2 ayın en düşük rakamları görüldü
Tokat’ta taÅŸkına karşı mahalle ve köyler tahliye ediliyor
Malatya’da 5.6 büyüklüğünde deprem
Ünlülere yönelik uyuşturucu operasyonu: Onur Tuna, Feyza Civelek ve Mabel Matiz gözaltında
Mehmet Akif Ersoy hakkında 286 yıla kadar hapis talebi
Usta sanatçı Haluk Levent yoğun bakıma alındı
Toyota testi geçemedi
BEST Grubu 172. Toplantısını Gerçekleştirdi
İhracatçı, ‘sistem kaydı’ maÄŸduru
Konut fiyatları yine enflasyonun gerisinde
Altında son 2 ayın en düşük rakamları görüldü
Tokat’ta taÅŸkına karşı mahalle ve köyler tahliye ediliyor
Malatya’da 5.6 büyüklüğünde deprem
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan