11 Haziran 2026 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

a

İçimiz yanıyor: “19 bin 388 can hayatını kaybetti”

Cumhurbaşkanı Erdoğan Malatya'da açıklamalarda bulunuyor. Erdoğan, hayatını kaybeden vatandaşların sayısının 19 bin 388'e, yaralı kurtarılanların sayısı 77 bin 711'e ulaştığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malatya Şeker Fabrikası bahçesinde kurulan çadır kentte açıklamalarda bulunuyor.

Erdoğan’ın açıklamaları:

Tüm Malatya’ya, Malatyalı kardeşlerime geçmiş olsun dileklerimi ifade etmek istiyorum. Milletçe tarihimizin en büyük doğal afetlerinden birini yaşadım. Pazartesi günü ülkemiz 7.7, 9 saat sonra da 7.6 büyüklüğünde depremle sarsıldı. Kahramanmaraş merkezli bu depremler 10 ilimizde çok ciddi yıkıma ve can kaybına sebep oldu. İllerimizden biri de Malatya’ydı.

Milletçe yüreklerimizde yanan ateşi tarif edecek kelime bulamıyorum. Kayıplarımızın sayısı arttıkça üzüntümüz de katlanarak artıyor. Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı 19 bin 388′e, yaralı kurtarılanların sayısı 77 bin 711‘e ulaştı.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Bütün partiler imzaladı

HIZLI YORUM YAP

2