15 Ağustos 2025 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Ankara Sanayi Odası haziran ayı meclis toplantısına katıldı. Muş şunları söyledi;
“Salgın dönemi, devlet ve özel sektörün ahenk içerisinde çalışmasının önemini bir kez daha göstermiştir”
“Salgının en yoğun yaşandığı 2020 yılında özel sektörümüzün gayreti ve devletimizin verdiği destekler sayesinde yüzde 1,8’lik büyüme oranıyla Çin’in ardından G-20 içerisinde en yüksek büyümeyi kaydeden ülke olduk”
“Sanayi sektörünün yeni tip koronavirüs salgını sürecinde ülkenin büyümesini sırtladığını görmekteyiz”
“2021 yılı ilk çeyreğinde Türkiye ekonomisi yüzde 7 oranında büyürken imalat sanayiinin yüzde 12,2 büyüyerek büyümeye en çok katkı sağlayan sektör olması bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir”
“Önümüzdeki cuma günü açıklayacağımız dış ticaret rakamları ihracatımızın ekonomik büyümenin lokomotifi olmaya devam ettiğini gösterecektir. Haziran ayında rekor bir oran, rekor bir rakam beklediğimizi buradan ifade etmek isterim”
“İnanıyorum ki 2021 yılı sonu itibariyle ihracatımızı, orta vadeli programın 2022 yılı hedefi olan 198 milyar doları da aşarak 200 milyar doların üzerine çıkartmış olacağız”
“Avrupa Birliği başta olmak üzere komşu ve çevre ülkelerle ticaretimizin artırılması konusunda girişimlerimize hız kesmeden devam ediyoruz. Küresel ekonomide yaşanmakta olan belirsizlikler ve kırılganlıklar, uluslararası işbirliğini zaruri kılarken Türkiye ile AB arasındaki Gümrük Birliği’nin ilişkisinin ortak çıkarlar temelinde geliştirilmesi daha da önemli bir hale gelmiştir.”
“Devlet olarak sınırda karbon düzenlemesi başta olmak üzere yeşil mutabakat ile hayata geçirilecek uygulamaların Türkiye ile AB arasında korumacı politikalara dönüşmemesi ve bu alanda AB’nin yeşil dönüşüme yönelik fonlarına erişim başta olmak üzere işbirliklerinin geliştirilmesi amacıyla AB ve üye ülkeler nezdinde girişimlerimizi sürdürüyoruz”
AA
Mayıs ayında dış ticaret açığı…
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan CHP lideri Özel’e tazminat davası
9 belediye başkanı Ak Parti’ye geçti
Özlem Çerçioğlu CHP’den istifa etti
Merkez, enflasyon tahminini açıkladı
ABD, Rusya’ya yönelik bazı mali yaptırımları geçici olarak hafifletti
Ekrem İmamoğlu hastaneye sevk edildi
CHP’de kurultay süreci resmen başladı
Avukat Rezan Epözdemir rüşvet suçlamasından tutuklandı
CHP’nin “Topuklu Efe”si AK Parti’ye katılıyor
Acı haber; Orman yangınında şehidimiz var
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan CHP lideri Özel’e tazminat davası
9 belediye başkanı Ak Parti’ye geçti
Özlem Çerçioğlu CHP’den istifa etti
Merkez, enflasyon tahminini açıkladı
ABD, Rusya’ya yönelik bazı mali yaptırımları geçici olarak hafifletti
Ekrem İmamoğlu hastaneye sevk edildi
CHP’de kurultay süreci resmen başladı
Avukat Rezan Epözdemir rüşvet suçlamasından tutuklandı
CHP’nin “Topuklu Efe”si AK Parti’ye katılıyor
Acı haber; Orman yangınında şehidimiz var
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.