18 Aralık 2025 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Hazır giyim sektörü, bu yıl takım elbise, pantolon, ceket gibi dış giyim ürünleri ihracatında düÅŸüÅŸ olmasına raÄŸmen neredeyse geçen yılın ihracat rakamlarını yakaladı. Bunda eÅŸofman, sweatshirt, pijama gibi ev giyim ürünlerine talebin artması etkili oldu.
Kovid-19 salgını nedeniyle evde geçirilen zamanın artması tüketici tercihlerini de deÄŸiÅŸtirdi. Davete, yemeklere ya da iÅŸe giderken tercih edilen takım elbisenin yerine alışveriÅŸ sepetlerine eÅŸofman, sweatshirt gibi giysiler eklendi.
Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları BirliÄŸi BaÅŸkanı Burak SertbaÅŸ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sektörün bu yıl ihracatta beklenenden daha iyi bir performans sergilediÄŸini ve geçen yılın rakamlarına yaklaşıldığını söyledi.
Pandeminin etkisiyle iÅŸ kıyafetleri talebinde düÅŸüÅŸ yaÅŸandığını belirten SertbaÅŸ, rahat günlük kıyafetlere ilginin ise arttığını ifade etti.
Kovid-19’un mart ayında Avrupa’ya yayılmasıyla ilk olarak düÄŸünlerin yasaklandığını hatırlatan SertbaÅŸ, “DüÄŸünlerin etkisiyle İzmir’in öncü olduÄŸu gelinlik, damatlık, abiye sektörü büyük darbe gördü. Haziran ayında kuralların gevÅŸemesiyle arkadaÅŸlarımız biraz hareketlendi ama sonra yasak gelince tekrar eski duruma döndük.” diye konuÅŸtu.
Evde kalan tüketicinin tercihlerinde meydana gelen deÄŸiÅŸimin ihracat rakamlarına da yansıdığını belirten SertbaÅŸ, “Takım elbise, ceket, pantolon alanında düÅŸüÅŸ var. Geçen sene bu kalemde 1,7 milyar dolarlık ihracat gerçekleÅŸtirmiÅŸiz. Åžu anda 1,3 milyar dolardayız. DüÅŸüÅŸün gelecek yıl da devam edeceÄŸini tahmin ediyorum.” ifadelerini kullandı.
Hazır giyim ihracatında rahat kıyafetlerin ön plana çıktığını vurgulayan SertbaÅŸ, Türkiye’nin hazır giyim ihracat tutarının neredeyse geçen seneyle aynı olduÄŸunu, iÅŸ giysilerinin ihracatındaki azalışın, eÅŸofman gibi ev içinde kullanılan kıyafetlere yönelik talepteki artışla kapandığını anlattı.
SertbaÅŸ, 2021 yılından beklentilerine iliÅŸkin olarak da “Kendimizi dijitalleÅŸme adına geliÅŸtirmemiz gerekiyor. Bu yönde iyi yatırımlar yapılırsa 2021’de iç piyasa da toparlanacaktır.” dedi.
AA
“TCMB enflasyon hedeflemesi rejimini kararlı bir ÅŸekilde uygulayacak”
1
Dış ticaret açığı 100 milyar dolar sınırında
296433 kez okundu
2
Dış ticaret açığı, ağustosta yüzde 168 arttı
109435 kez okundu
3
MENŞEİ BELGESİNDEKİ BÜYÜK YANLIŞ; FİRMALAR YİNE CEZADA
29341 kez okundu
4
MENŞEDE YAPILAN HATA AĞIR CEZAYLA SON BULABİLİR
24347 kez okundu
5
Türk iklimlendirme sektöründen ihracat rekoru
23097 kez okundu
Tokat Belediye BaÅŸkanı’nın makam odasında dinleme cihazı bulundu
Akaryakıtta indirim yağmuru
Bursalılar “zemheri” geldi
Altından daha değerli; Kod adı: ALTIN S1
Gümrük işlemlerine yönelik ceza tutarı arttırıldı
Bursa’da okullara “yeni yıl” yasağı
Mehmet Akif Ersoy’un uyuÅŸturucu testi pozitif
Vergi yüzsüzleri açıklandı
MSB: Karadeniz’de insansız hava aracı düşürüldü
Gain Medya’ya operasyon: 3 yönetici gözaltında! TMSF, kayyum olarak atandı
Tokat Belediye BaÅŸkanı’nın makam odasında dinleme cihazı bulundu
Akaryakıtta indirim yağmuru
Bursalılar “zemheri” geldi
Altından daha değerli; Kod adı: ALTIN S1
Gümrük işlemlerine yönelik ceza tutarı arttırıldı
Bursa’da okullara “yeni yıl” yasağı
Mehmet Akif Ersoy’un uyuÅŸturucu testi pozitif
Vergi yüzsüzleri açıklandı
MSB: Karadeniz’de insansız hava aracı düşürüldü
Gain Medya’ya operasyon: 3 yönetici gözaltında! TMSF, kayyum olarak atandı
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan