16 Mart 2025 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, sosyal medya hesabından Ticaret Bakanlığı’nın otomotiv sektöründeki denetimlerine ilişkin bilgi verdi.
Bu konuda atılan adımlara iÅŸaret eden Bolat, “Otomotiv sektöründe sıfır ve ikinci el araç alım satımında gerçekleÅŸen piyasa bozucu faaliyetler ile haksız fiyat ve stokçuluk fiillerine iliÅŸkin, Bakanlığımız birimlerince çalışmalarımız hassasiyet ve kararlılıkla devam edecektir. VatandaÅŸlarımızın otomotiv piyasasında oluÅŸturulmaya çalışılan arz-talep dengesizliÄŸinde maÄŸduriyet yaÅŸamaması Bakanlığımızın nihai önceliÄŸi durumundadır.” ifadesini kullandı.
Bolat, Ä°kinci El Motorlu Kara Katışlarının Ticareti Hakkında Yönetmelik’in “6 ay 6 bin kilometre” düzenlemesi uyarınca 51 milyon 920 bin 782 lira idari para cezası uygulandığını belirterek, “Aynı yönetmelikte yapılan deÄŸiÅŸiklikle sıfır taşıta ulaşılmasını zorlaÅŸtırıcı faaliyette bulunanların ikinci el yetki belgesinin iptal edilebilmesine yönelik düzenleme yapılmış olup, bu düzenleme kapsamında 14 yetkili bayiye 66 milyon 879 bin lira idari para cezası uygulanmış ve bu bayilerden 9’unun yetki belgesi iptal edilmiÅŸtir. Böylece, 2023 yılında otomotiv sektöründe haksız fiyat ve stokçulukla mücadele kapsamında Bakanlığımız müfettiÅŸleri ve il müdürlüğü personelince yapılan denetimler neticesinde 118 milyon 799 bin 782 lira idari para cezası uygulanmıştır.” bilgisi verildi.
Ä°kinci el araçların, ilan yoluyla üretici tarafından tavsiye edilen satış fiyatının üzerinde pazarlanmasına kısıtlama getirildiÄŸini ve bu düzenlemeye aykırı her ilan başına 300 bin liraya kadar idari para cezası uygulanmasına imkan saÄŸlandığını anımsatan Bolat, ÅŸunları kaydetti: “Bu kısıtlamaya aykırı ilan verenler hakkında 35 milyon 447 bin lira idari para cezası uygulanmıştır. 6 Temmuz’da yayımlanan ve 15 Temmuz’da yürürlüğe giren ilan kısıtlaması düzenlemesi öncesinde bu düzenlemeye aykırılık teÅŸkil eden ilan sayısı 8 Temmuz’da 20 bin 985 iken hem mezkur düzenlemenin yürürlüğe girmesi hem de Bakanlığımızda kamuoyunun bilgilendirilmesi neticesinde 15 Temmuz’da 7 bin 483 seviyesine gerilemiÅŸ olup, 24 Temmuz tarihinde ise 3 bin 217’ye düşmüştür.”
Kira davalarında zorunlu arabuluculuk dönemi
Türk Yıldızları, Çanakkale’de selamlama uçuÅŸu yaptı
Gümrükte 8,1 milyar lira ile rekor yakalama
ABD Yemen’i vurdu; 31 ölü 101 yaralı
İnternette sponsorlu-reklamlı dolandırıcılık uyarısı
“PKK ve uzantıları bir an önce fesih kararını almalı”
Soğuk ve yağışlı hava geri dönüyor
Patent ve marka ücret tarifesinde değişiklik
Otomobil ve ticari araç satışları geriledi
Yaşlı kadınların sayısı erkekleri geçti
Firari FETÖ’cü yakalandı
Türk Yıldızları, Çanakkale’de selamlama uçuÅŸu yaptı
Gümrükte 8,1 milyar lira ile rekor yakalama
ABD Yemen’i vurdu; 31 ölü 101 yaralı
İnternette sponsorlu-reklamlı dolandırıcılık uyarısı
“PKK ve uzantıları bir an önce fesih kararını almalı”
Soğuk ve yağışlı hava geri dönüyor
Patent ve marka ücret tarifesinde değişiklik
Otomobil ve ticari araç satışları geriledi
Yaşlı kadınların sayısı erkekleri geçti
Firari FETÖ’cü yakalandı
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.