14 Kasım 2025 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş Adamları Derneği (İMSİAD) Başkanı Mustafa Andıç, gelecek yıldan umutlu olduklarını belirterek, “Yukarı doğru bir gidişin başlayacağına inanıyoruz. Bu konuda ciddi önlemler alınıyor. 2020 yılının yavaş yavaş çıkış yılı olacağına inanıyoruz.” dedi.
Andıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sektörde bu dönemde konut kredisi faizlerinin düşmesiyle hareketlilik yaşandığını söyledi.
İnşaat sektöründeki gelişmelerin bağlantılı iş kollarını da etkilediğini vurgulayan Andıç, şöyle devam etti:
“Satışların yoğun olarak ipotekli olması, konut kredisi faizlerinin günümüzdeki faiz oranlarına göre düşük olması, son derece önemli ve normal. 0,99 üzeri psikolojik eşiktir. Bunun devamının olmasını istiyoruz ama yatırımların önünün açılması için ticari faizlerin de düşmesi lazım. Sadece konut kredi faizlerinin düşmesi sektörün önünü tam anlamıyla açamaz. Hükümetten beklentimiz, güven ortamının oluşturulması. Faiz oranları yüzde 1’in altında kaldığında vatandaşımızın uzun vadeli borçlanarak gayrimenkul alabilmesi daha kolay olacaktır.”
“Şirketlerin finansal yapılarıyla ilgili önlemler var”
Andıç, açıklanan rakamlara göre konut satışlarının bu yıl 1 milyon adedin altında kalacağını ve 2018’den düşük gerçekleşeceğini öngördüklerini anlatarak, “2020’den umutluyuz, yukarı doğru bir gidişin başlayacağına inanıyoruz. Bu konuda ciddi önlemler alınıyor. Şirketlerin finansal yapılarıyla ilgili de devletimizin aldığı önlemler var. 2020 yılının yavaş yavaş çıkış yılı olacağına inanıyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.
Son dönemde müteahhitlik yasası ve birçok yönetmeliğin de değişmesinin söz konusu olduğuna dikkati çeken Andıç, mevzuata yönelik taleplerini Ankara’daki ilgili makamlara ilettiklerini söyledi.
“2020’de 1 milyon konut satışı iyi bir rakam”
Belirsizlikler içeren yönetmeliklerdeki değişikliklerin yerine oturmaya başladığını ifade eden İMSİAD Başkanı Andıç, şunları kaydetti:
“Müteahhitlik yasasıyla ilgili de kimler iş yapabilecek, bunun sınıflandırılması yapılıyor. Sektörde biraz daha taşlar yerli yerine oturuyor. Bunlardan önemlisi yatırımların önünün açılması açısından konut kredi faizlerinin düşük olarak seyretmesi, ayrıca şirketlerin ekonomik anlamda borçlarının yapılandırılmasıyla ilgili de devletin aldığı önlemler var. Bunların hepsini topladığınızda sektör biraz nefes alacak. 2020 yılında konut satışında 1 milyon iyi bir rakam olacak diye düşünüyorum. Gelecek yıl ülkedeki büyüme oranının da pozitif olacağına inanıyoruz.”
Muhabir: Sinan Balcıkoca
AA
Emlak vergisi ödemelerinde son 10 gün
2026’nın ilkbaharında “İlk Göktürk” izleyici ile buluşacak
Ticaret Bakanlığına 65 sözleşmeli ve 30 kadrolu personel alınacak
YKS 20-21 Haziran 2026’da yapılacak
Zorunlu kış lastiği uygulaması yarın başlıyor
“Orkinos Bulut-2” operasyonunda 138 kişi yakalandı
Yarım Asırlık Yolculuk: Yeşilova Holding 50 Yaşında
Uçağın enkazından ilk görüntü
Ahmet Özer tahliye edildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Rabbim şehitlerimize rahmet eylesin
Bu habere yürek dayanmaz; 20 askerimiz şehit oldu
2026’nın ilkbaharında “İlk Göktürk” izleyici ile buluşacak
Ticaret Bakanlığına 65 sözleşmeli ve 30 kadrolu personel alınacak
YKS 20-21 Haziran 2026’da yapılacak
Zorunlu kış lastiği uygulaması yarın başlıyor
“Orkinos Bulut-2” operasyonunda 138 kişi yakalandı
Yarım Asırlık Yolculuk: Yeşilova Holding 50 Yaşında
Uçağın enkazından ilk görüntü
Ahmet Özer tahliye edildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Rabbim şehitlerimize rahmet eylesin
Bu habere yürek dayanmaz; 20 askerimiz şehit oldu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan