25 Nisan 2025 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Özge Comba Alkış
Kalite Birliği Başkan Vekili Mustafa Karaman, başlattıkları “Milli Ses Ver” projesinin detaylarını Rekabet.net’e anlattı. Projeyle üretimin nitelikli ürünlere dönmesini istediklerini belirten Karaman, “Katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesini istiyoruz” dedi.
Projeyle tüketicilerin, “yerli, milli ve kaliteli, TSE markalı ürünleri satın almalarını” teşvik etmeyi hedeflediklerini kaydeden Karaman, sanayiciye de mesajları olduğunu söyledi.
SANAYİCİYE MESAJ
Sanayicinin Türk Standartları Ürünleri (TSE) ile hareket etmesini istediklerini vurgulayan Karaman, “Sanayicinin, milli sertifikasyon sistemine geçmesini ve yıllık 5 milyar doların yurt dışına gitmemesini istiyoruz” dedi.
Projeyle yerli ve milli algı oluşturmayı amaçladıklarını kaydeden Karaman, “sanayicinin, tedarikçilikle yapmış olduğun istihdam, ülkeyi zenginleştirmiyor. Üreticinin ana sanayi olması ülkemizin zenginleşmesi için şarttır” dedi.
ÇEVREYİ KİRLETME
Sanayicinin gelecek yılları düşünerek hareket etmesi gerektiğini vurgulayan Karaman, “kurumsallaşma, markalaşma ve kalite, olmazsa olmazdır” ifadelerini kullandı.
Karaman sözlerine şöyle devam etti; “Sanayici ülkemiz için çok değerli. Biz bu projemizde sanayinin oluşturduğu çevre kirliliğine de dikkat çekiyoruz” dedi.
Karaman bu konuda şu sloganı kullandıklarını belirtti; “Ancak, vatanımızdan daha değerli değilsin! Arıtma tesisini kur, çevreyi kirletme, doğayı katletme…”
“TÜRK BAYRAĞI ALTINDA BİRLEŞELİM”
“Tüm vatandaşların, ayrışmayı bırakarak, Türk bayrağı altında birleşmesini istiyoruz” çağrısını yaptıklarını kaydeden Karaman, ‘Hediyenin en güzeli Tük bayrağıdır’ anlayışının yaygınlaşarak, bayrak hediye etme alışkanlığının olmasını ve şanlı bayrağın solmamasını, hiçbir yerde solmuş, yırtılmış, yıpranmış Türk bayrağı olmamasını istiyoruz ve her platformda bunları savunuyoruz” dedi.
ÖZENALP’DEN DESTEK
Bursa Organize Sanayi Bölgesi (BOSB) Denetim Kurulu Üyesi Ahmet Özenalp de, Kalite Birliği tarafından başlatılan “Milli Ses Ver” projesine destek verdiklerini söyledi. Özenalp; “Toprağı kullanılmaz hale getiren, suyu içilmez kılanın ne yarattığı KDV’ye ne de istihdama bu vatanın ihtiyacı yoktur. Kendilerine iş olsun diye vatan toprağını bir daha kullanılmaz hale getirenleri istemiyoruz” dedi.
Rekabet.net
Marmarabirlik’ten ortaklarına ödeme
Beymen’in kurucusu insanı Osman Boyner vefat etti
“Bir mucizenin peşine düştük gidiyoruz”
Türk ve Rus heyetleri İstanbul’da görüşmeye başladı
Deprem sonrası fahiş fiyata 14,5 milyon TL ceza
MASAK’tan kara para iddialarına yanıt!
ABD, 15 ülkeyle özel ticaret görüşmeleri planlıyor
Ekrem İmamoğlu’ndan bayrak çağrısı
57. Alay Vefa Yürüyüşü başladı
Kütahya’da peş peşe depremler
Çanakkale Kara Savaşları’nın 110. yılı
Beymen’in kurucusu insanı Osman Boyner vefat etti
“Bir mucizenin peşine düştük gidiyoruz”
Türk ve Rus heyetleri İstanbul’da görüşmeye başladı
Deprem sonrası fahiş fiyata 14,5 milyon TL ceza
MASAK’tan kara para iddialarına yanıt!
ABD, 15 ülkeyle özel ticaret görüşmeleri planlıyor
Ekrem İmamoğlu’ndan bayrak çağrısı
57. Alay Vefa Yürüyüşü başladı
Kütahya’da peş peşe depremler
Çanakkale Kara Savaşları’nın 110. yılı
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.