12 Ocak 2026 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Edirne’de saÄŸanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. SaÄŸanak nedeniyle Kapıkule Gümrük Sahası’nı su bastı.

Kentte etkili olan saÄŸanak sebebiyle Kapıkule Gümrük Sahası’nda bazı noktalarda 20-30 santimetre yüksekliÄŸinde su birikintileri oluÅŸtu.

Şiddetli yağış sebebiyle sınır kapısından geliş ve gidişlerde aksamalar yaşandı. Çok sayıda araç suya gömüldü.

Polis ve jandarma ekipleri, sınır kapısından geçişleri kontrollü sağlıyor.

Bazı araçların su birikintilerinden güçlükle geçtiği gözlendi.

Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, Belediye Başkanı Recep Gürkan, Emniyet Müdürü Mustafa Alçalar bölgede incelemede bulundu.

AFAD, İl Özel İdaresi ve itfaiye ekipleri de suyun tahliyesi için çalışmalarını sürdürüyor.

Kırbıyık, AA muhabirine, kentte beklenenden fazla kuvvetli yağışla karşılaştıklarını söyledi.

Bölgenin altyapısında da problem olduğunu gördüklerini aktaran Kırbıyık, şu bilgileri verdi:
“Yeterince cevap vermedi ihtiyaca. Bir su baskınıyla karşı karşıya kaldık. Haber aldığımız ilk andan itibaren ilgili kuruluÅŸlarımız AFAD olsun, itfaiyemiz olsun yine Devlet Su İşleri ekipleri, İl Özel İdaresi ekipleri ile müdahale etmeye çalışıyoruz. İlk önceliÄŸimiz içerideki tahliyeyi saÄŸlayabilmek, araçların tahliyesini saÄŸlayabilmek. Büyük oranda araçların tahliyesi saÄŸlanmış durumda. İçeride kısmen 15-20 araç kaldı. ArkadaÅŸlarımız onları da hızlıca tahliye edecek. Sonrasında çok hızlı bir ÅŸekilde suyun deÅŸarjı ile ilgili çalışmalarımızı sürdüreceÄŸiz. Yarından itibaren de bu altyapının nasıl kuvvetlenebileceÄŸine dair ilgili kuruluÅŸlarımızla toplantı yapacağız. GeçmiÅŸ olsun diyoruz. Hakikatten riskli bir durum atlatıldı.”

Yurt dışına çıkış yapılan sahada su birikintisi nedeniyle mahsur kalan 25 civarında aracın çekiciyle çıkarılmasına başlandı.

AFAD ve Edirne itfaiyesi sahada su tahliyesi çalışmalarına devam ediyor.

Kapıkule’den Türkiye giriÅŸ trafiÄŸi normale dönerken, yurt dışına çıkışlar yoÄŸun su birikintisi nedeniyle gerçekleÅŸtirilemiyor.

Kentte dün akÅŸam saatlerinde etkili olan saÄŸanak sebebiyle Kapıkule Gümrük Sahası’nda özellikle yurt dışı çıkışların yapıldığı sahada su birikmiÅŸti. Yarım metreye yaklaÅŸan su birikintisi nedeniyle trafik durmuÅŸ bazı araçlar suda mahsur kalmıştı.

Türkiye’ye giriÅŸlerde trafik normal seyrinde ilerlerken yurt dışına çıkış trafiÄŸi durmuÅŸ, Bulgaristan’a çıkış yapmak isteyen araçlar Hamzabeyli Sınır Kapısı’na yönlendirilmiÅŸti.
Avukatlık asgari ücret tarifesi belirlendi
2
Gümrük alacaklarını yapılandırmaya ilişkin usul ve esaslar belli oldu
59830 kez okundu
3
Tır kuyruğu 20 kilometreyi aştı
9256 kez okundu
5
Gümrük muhafaza ekiplerine ödül geliyor
8784 kez okundu
En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?
3 şirketten 1’i kapanıyor
BM’den Türkiye için büyüme ve enflasyon tahmini
Altın kaçakçılığına yönelik yeni operasyon
Osmangazi Köprüsü’ne fırtına engeli
Bedelli askerlik başvuruları başladı
İSO açık: İhracat iklimi 5 ayın en düşük seviyesine geriledi
İşte Aralıkta en çok kazandıran yatırım aracı
İki alkollü içecek grubuna zam
Bursa için acil uyarı
En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?
3 şirketten 1’i kapanıyor
BM’den Türkiye için büyüme ve enflasyon tahmini
Altın kaçakçılığına yönelik yeni operasyon
Osmangazi Köprüsü’ne fırtına engeli
Bedelli askerlik başvuruları başladı
İSO açık: İhracat iklimi 5 ayın en düşük seviyesine geriledi
İşte Aralıkta en çok kazandıran yatırım aracı
İki alkollü içecek grubuna zam
Bursa için acil uyarı
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan