29 Mart 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

Kırtasiyeciler bu yıl zam yapmayacak

İstanbul Kırtasiyeciler Odası Başkanı Tekçe, "Stoklarımız biriktiği için İstanbul Kırtasiyeciler Başkanı olarak İstanbullulara söz veriyorum; geçen senenin fiyatından mal satacağız." dedi.

Ä°stanbul Kırtasiyeciler Odası BaÅŸkanı Yavuz Tekçe, uzaktan eÄŸitim nedeniyle stoklarında ürün biriktiÄŸini belirterek, “Ä°stanbul Kırtasiyeciler BaÅŸkanı olarak Ä°stanbullulara söz veriyorum; geçen senenin fiyatından mal satacağız. Zam yapmadık. Ä°stanbullular lütfen marketteki fiyatlarla kırtasiye esnafındaki fiyatları deÄŸerlendirsin, ona göre kırtasiye esnafından alışveriÅŸ yapsın.” dedi.

Tekçe, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ve uzaktan eÄŸitim öÄŸretimin kırtasiye sektörüne etkisini AA muhabirine deÄŸerlendirdi.

Kovid-19’un esnaf arasında en çok kırtasiye sektörünü etkilediÄŸini belirten Tekçe, mart ayından sonra kırtasiyeci esnafının bir süre dükkanlarını açamadığını hatırlattı.

Daha sonra belirsizlik nedeniyle hiç satış yapamadıklarını anlatan Tekçe, “Hükümetimizin verdiÄŸi desteklerden faydalandık ancak yeterli deÄŸil. Ä°ÅŸ yapamadığımızdan dolayı elektrik, su, telefon, vergi SGK ve muhtasar vergilerimizi ödeyemez hale geldik.” diye konuÅŸtu.

Kırtasiyecilerin yılbaşından önce fuarlardan ve toptancı firmalardan 6 ay vadeli mal aldığını belirten Tekçe, ÅŸunları kaydetti:

“Eylül ayında öÄŸrencilerimize satmak için mallarımızı aldık, okulların açılmasını özlemle bekliyoruz. Okullar açılmadığı sürece esnaf yandı. Bazı okullarımız, bazı öÄŸretmenlerimiz eÄŸitime baÅŸladı. Bazı öÄŸretmenlerimiz öÄŸrencilerimize liste verdi. Onlara çok teÅŸekkür ediyorum. YavaÅŸ yavaÅŸ satışlarımız baÅŸladı.”

Tekçe, Kovid 19’a karşı tüm üye kırtasiyelerde önlem aldıklarının altını çizerek, kırtasiyeleri dezenfekte ettiklerini, iÅŸ yerlerine sosyal mesafe için uyarı iÅŸaretlemeleri yaptıklarını ifade etti.

Maskesi olmayanlara maske verdiklerini anlatan Tekçe, veli ve öÄŸrencilerin birlikte alışveriÅŸe gelmeleri halinde iÅŸ yerinde yoÄŸunluÄŸu önlemek için bazı müÅŸterilerini dışarıda beklettiklerini söyledi.

“e-ticaret kırtasiye sektörünü olumlu etkiledi”

Tekçe, pandemi döneminde satışların e-ticaret üzerinden yapılmaya baÅŸlandığını belirterek, “Kendi üyelerimize, ‘siz de e-ticarete girin, e-ticarete girmezseniz baÅŸkası girecek’ dedik. ‘Nasılsa vergi levhanız, faturanız, oda kaydınız var, siz niye e-ticarete girmiyorsunuz?’ diye onları yönlendirmeye çalışıyoruz. Tabii ki e-ticaret kırtasiye sektörünü olumlu etkiledi.” deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Marketlerin de kırtasiye ürünleri sattığını hatırlatan Tekçe, bu ürünlerin bazılarının zararlı olduÄŸunu savunarak, ilgili kurumlardan denetimlerini sıklaÅŸtırmasını istedi.

Velilere tavsiyelerde bulunan Tekçe, ÅŸöyle devam etti:

“Marketin birinde solvent içeren tahta kalemi satılıyor. Üzerinde saÄŸlığa zararlıdır yazıyor. Çocuklarımız, geleceÄŸimiz. Veliler olarak çocuklarımıza öyle ürünler almamalıyız. Arkasında imalatçı ve ithalatçı adresi olan, CE belgesi olan ve saÄŸlığa zararlı deÄŸildir ibaresi olanları almalıyız. Burada öÄŸretmenlerimizin verdiÄŸi listeye göre alışveriÅŸ yapsınlar. Veliler marketlerden alışveriÅŸ yapıyor, sonradan gelip bizden alışveriÅŸ yapıyor. Kırtasiye esnafımız hiçbir zaman velilerimize kullanmayacağı ürünü vermez. Ä°mitasyon ve sahte ürün üretiliyor. Bandrole dikkat etmek lazım. GüvenmediÄŸinizi almayın, markasız ürünleri almayın. Özellikle tezgahlarda satılan malları almalarını tavsiye etmiyoruz. Çocuklarımız hasta olacak. Kanser olacak, deri döküntüsü olacak, alerji olacak. Bunun için çok dikkatli davranmalıyız.”

Tekçe, Kovid-19 nedeniyle geçen yıldan stoklarında ürün biriktiÄŸine dikkati çekerek, “Ä°stanbul Kırtasiyeciler BaÅŸkanı olarak Ä°stanbullulara söz veriyorum; geçen senenin fiyatından mal satacağız. Ä°stanbul’da yaklaşık 5 bin kırtasiye esnafımız var. Zam yapmadık. Lütfen Ä°stanbullular marketteki fiyatlar ile kırtasiye esnafındaki fiyatları deÄŸerlendirsin, ona göre kırtasiye esnafından alışveriÅŸ yapsın. Stoklarımız olduÄŸu için elimizdeki malı satmak zorundayız. Borçlarımız var. Zam da yapmadık. Elimizdeki stokları bitirelim, yeni mal aldığımız zaman, zamlı aldığımız haliyle biraz da zamlı satacağız.” ÅŸeklinde konuÅŸtu

“Elimizde fazla stok olduÄŸu için daha uygun fiyatlara müÅŸterilerimize satıyoruz”

Zeytinburnu’nda bir kırtasiyede iÅŸletme müdürü olarak görev yapan Ayça Kanber ise Kovid-19 nedeniyle mart, nisan ve mayıs ayında iÅŸlerinin epey azaldığını söyledi.

Kanber, 31 AÄŸustos’ta uzaktan baÅŸlayan yeni eÄŸitim öÄŸretim yılıyla birlikte sektörde bir hareketliliÄŸinin yaÅŸandığını dile getirdi.

Ä°ÅŸ yerlerinde Kovid-19’a karşı tedbir aldıklarını kaydeden Kanber, “Marttan itibaren ürünlerimizi dezenfekte ettik. MaÄŸazamıza sosyal mesafe uyarı iÅŸaretleri yapıştırdık. MaÄŸazamızın giriÅŸinde ve ortasında dezenfektan yerleÅŸtirdik. MüÅŸterilerin ateÅŸini ölçüyoruz. MüÅŸterilerden maske takmaları ve sosyal mesafeye uymaları konusunda uyarıda bulunuyoruz. Ä°çeride çok yoÄŸunluk olmuyor, olursa dışarıda bekletiyoruz.” dedi.

Mart ayından itibaren kırtasiye ihtiyacının azaldığına vurgu yapan Kanber, “Özellikle ikinci dönemde çocuklar okula gidemediÄŸi, kırtasiye ihtiyacı azaldığı için ürünler stoklarda mevcut. Stoktaki ürünlere hiç zam koymadan geçen seneki fiyatlardan satıyoruz. Marketlere göre elimizde fazla stok olduÄŸu için daha uygun fiyatlara müÅŸterilerimize satıyoruz.” bilgisini verdi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Ağustosta en fazla reel getiri külçe altında oldu

HIZLI YORUM YAP



Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.