23 Şubat 2026 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
İstanbul’da kızamık hastalığı nedeniyle 2 çocuk hayatını kaybetti. Nisan 2022 – Mart 2023 arasında Türkiye, 457 kızamık vakası ile Avrupa’da 3. sırada yer aldı. Vakaların 343’ünün ise 2023’ün ilk 2 ayında görülmesi dikkat çekti.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Haluk ÇokuÄŸraÅŸ, CerrahpaÅŸa Çocuk KliniÄŸi’ne 4.5 ayda 22 kızamık vakası geldiÄŸini dile getirdi. ÇokuÄŸraÅŸ, vakaların 11 tanesinin aşısız, 11 tanesinin aşılı olduÄŸunu belirterek, “Bu 22 vakanın 3 tanesi yabancı uyruklu ama çoÄŸunluÄŸu Türk. Bir kere aşısızlar ciddi risk altında. Ama aşılı olmak da her zaman çok yeterli deÄŸil. KoruyuculuÄŸu yüzde 96-98 gibi. Yani 100 çocuÄŸa aşı yaparsanız bunlardan 3-4 tanesi korunamıyor.” dedi.
KIZAMIK SALGINI MI VAR?
“Bir kızamık salgınından bahsedebilir miyiz?” sorusuna da yanıt veren ÇokuÄŸraÅŸ “Evet, kızamıkta çok ciddi bir artış var. Çünkü kızamık yakın zamanlara kadar neredeyse sıfırlanmış bir hastalık gibiydi. Bunun için bir salgın diyebiliriz” diye konuÅŸtu.
“KIZAMIK SALGINININ EN ÖNEMLİ NEDENİ AÅžI KARÅžITLIÄžI”
Kızamık salgınının en önemli nedeninin aşı karşıtlığı olduğunu belirten Çokuğraş, şöyle devam etti:
“Pandemiden sonra özellikle aşı karşıtlığında bir artış söz konusu. Öte taraftan yurt dışından çok sayıda kontrolsüz insan ülkemize girdi. Ne yapıp edip çocuklarımızı yüzde 100 ya da ona yakın bir oranda aşılamamız gerekiyor.”
ÇokuÄŸraÅŸ, “Anne babaların çocukları için aşı hakkında karar verdikleri ve bu kararlarla ilgili farklı yaklaşımlar ele alınmalı mı?” sorusuna da yanıt verdi. Pek çok ülkede aşısını yaptırmayan çocukların toplum içerisinde ya da kamusal alanlarda kabul edilmediklerini söyleyen ÇokuÄŸraÅŸ, “Bizim ülkemiz için bence birtakım yasal düzenlemeler gerekli. Çünkü o çocuk sadece anne babanın çocuÄŸu deÄŸil, toplumun çocuÄŸu her ÅŸeyden önce.” diyerek sözlerini noktaladı.
Kilo verdiren en iyi 11 meyve!
1
7 gün hiç şeker yemediğinizde ne olur?
12084 kez okundu
2
Cilt kanseri kadın ve erkekleri farklı şekilde etkiliyor
9576 kez okundu
3
Limon suyu görünümlü ürünler raflarda yer almayacak
9384 kez okundu
4
63 can kaybı, 5 bin 91 yeni vaka
8775 kez okundu
5
84 can kaybı, 5 bin 955 yeni vaka
7134 kez okundu
“Dolaylı vergilerin payı yüzde 66’dan yüzde 62’ye indi”
CHP kurultayı ceza davasında üçüncü duruşma
Çeyrek, gram ve yarım altın ne kadar?
Trump, gümrük vergilerini yüzde 15’e çıkaracak
Kabine toplanıyor. Gündemde hangi konular var?
KVKK’dan, sosyal medya platformlarına inceleme
Gazeteci Alican Uludağ tutuklandı
Kadına dayak “kemik kırılmadığı sürece” serbest bırakıldı
Kapasite kullanımı şubatta gerilemeye devam etti
Eski İngiltere Prensi Andrew gözaltına alındı
“Dolaylı vergilerin payı yüzde 66’dan yüzde 62’ye indi”
CHP kurultayı ceza davasında üçüncü duruşma
Çeyrek, gram ve yarım altın ne kadar?
Trump, gümrük vergilerini yüzde 15’e çıkaracak
Kabine toplanıyor. Gündemde hangi konular var?
KVKK’dan, sosyal medya platformlarına inceleme
Gazeteci Alican Uludağ tutuklandı
Kadına dayak “kemik kırılmadığı sürece” serbest bırakıldı
Kapasite kullanımı şubatta gerilemeye devam etti
Eski İngiltere Prensi Andrew gözaltına alındı
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan