28 Temmuz 2025 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) tarafından “Acil Kullanım Onayı” verilmesinin ardından Çinli Sinovac firmasınca üretilen CoronaVac aşısının ilk doz uygulamaları, dün Ankara Şehir Hastanesinde yapıldı.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın CoronaVac aşısının ilk dozunu olmasının ardından Koronavirüs ve Toplum Bilim Kurulu üyeleri, aşı yaptırdı.
Hastalığa maruz kalma, hastalığı ağır geçirme ve bulaştırma riskleri ile hastalığın toplumsal yaşamın işleyişi üzerindeki olumsuz etkisi değerlendirilerek belirlenen Kovid-19 aşısı uygulanacak meslek grupları da belli oldu.
Buna göre, aşılamanın birinci aşamasının A grubunda sağlık kurumunda çalışanlar (kamu, özel, üniversite, vakıf vb. tıp fakültesi ve diş hekimliği fakültesi stajyer öğrencileri dahil) ile tüm eczane çalışanları (eczacı ve kalfalar dahil) bulunuyor.
Birinci aşamanın B grubunda yaşlı, engelli, koruma evleri gibi yerlerde kalan ve çalışanlar, C grubunda ise 65 yaş ve üstü bireyler yer alıyor
İkinci aşamada A grubunda, hizmetin sürdürülmesi için öncelikli sektörlerin çalışanları bulunuyor. Bu sektörler ise şu şekilde sıralanıyor:
“Milli Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, kritik görevlerdeki kişiler, zabıta, özel güvenlik, Adalet Bakanlığı, cezaevleri, eğitim sektörü (öğretmenler ve öğretim üyeleri), gıda sektörü (SGK kayıtlarına göre) çalışanları (fırın, yemek fabrikaları, gıda imalathaneleri, ambalajlanmış su üreticileri vb.), taşımacılık (SGK kayıtlarına göre) sektöründe çalışanlar”
Bunların ardından ikinci aşamada 50-64 yaşlarındaki bireyler aşılanacak.
Aşılamanın üçüncü aşamasında, öncelikle kronik hastalığı olan kişilere aşı yapılacak.
Bu kişilerden ilk olarak 40-49 yaşındakiler aşılanırken, bu grubu 30-39 yaş ve 18-29 yaş grubu takip edecek.
Üçüncü aşamada son olarak, diğer gruplarda bulunan sırasıyla 40-49 yaş, 30-39 yaş ve 18-29 yaşlarında olanlara aşı uygulanacak.
Dördüncü aşamada ise aşılanma sırası geldiği halde zamanında yaptırmayanlar aşılanacak.
AA
Kalite Birliği’nden “yerli ve milli” çağrısı
Bursa’nın yeşili griye döndü
“Orman yurdun hem süsü hem gücüdür”
TİM İhracat Talep Endeksi eşik değerin altında
ABD, Çin’e yönelik ihracat kontrollerini dondurdu
Türk markalı zeytinyağında yüksek oranda kanserojen madde bulundu
ABD ve AB’den ticaret anlaşması
Kabine toplanıyor: Ana gündem orman yangınları olacak
Orhaneli ve Harmancık’da orman yangını 3. gününde
Otomobil fiyatlarındaki değişimi takibe aldı
Başkan Bozbey: “Yangının 5-6 bölgede olması düşündürücü”
Bursa’nın yeşili griye döndü
“Orman yurdun hem süsü hem gücüdür”
TİM İhracat Talep Endeksi eşik değerin altında
ABD, Çin’e yönelik ihracat kontrollerini dondurdu
Türk markalı zeytinyağında yüksek oranda kanserojen madde bulundu
ABD ve AB’den ticaret anlaşması
Kabine toplanıyor: Ana gündem orman yangınları olacak
Orhaneli ve Harmancık’da orman yangını 3. gününde
Otomobil fiyatlarındaki değişimi takibe aldı
Başkan Bozbey: “Yangının 5-6 bölgede olması düşündürücü”
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.