16 Kasım 2025 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri BirliÄŸi (Marmarabirlik) Yönetim Kurulunun aldığı karar doÄŸrultusunda yaÄŸlık zeytin alım fiyatı 4 liraya yükseltildi.
Birlikten yapılan açıklamaya göre, daha önce iri kalibrenin de azami teslimat miktarı dışına çıkarılması konusunda karar alan Marmarabirlik Yönetim Kurulu, üreticilerin sorunlarını çözmeye devam ediyor.
Açıklamada görüÅŸlerine yer verilen Marmarabirlik Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Hidamet Asa, kuruma zarar vermeden ve ortakları da maÄŸdur etmeden sorunları çözmeye devam etiklerini belirtti.
Bugüne kadar verdikleri sözlerini bir gün dahi geciktirmediklerini dile getiren Asa, ÅŸöyle devam etti:
“Son günlerde yaÄŸlık zeytinde randımanın artması sebebiyle birliÄŸin yönetim kurulu tarafından yaÄŸlık zeytin fiyatı 4 lira olarak belirlenmiÅŸtir. Ortaklarımız azami teslimat miktarı dışında rekolte beyanına kadar yaÄŸlık zeytin teslim edebilecekler. YaÄŸlık zeytin bedelleri daha önce açıklanan ödeme planı dahilinde yapılacaktır. Ortaklarımız vermiÅŸ oldukları yaÄŸlık zeytin ile 5 yıllık ortalamalarını yükseltme fırsatı yakalamış olacaklardır. Marmarabirlik Yönetim Kurulu olarak üzerimize düÅŸeni yapmaya gayret ediyoruz.”
Marmarabirlik olarak bugüne kadar üreticilerden gelen taleplere her zaman olumlu cevap verdiklerini vurgulayan Asa, ÅŸunları kaydetti:
“Marmarabirlik’in imkanları el verdiÄŸi oranda üreticimizi her zaman koruduk, kolladık. Bugünlerde geçmiÅŸte yaÅŸanan sıkıntıları ve Marmarabirlik’in nereden nereye geldiÄŸinin unutulduÄŸunu görüyoruz. Sadece bugünü düÅŸünerek yapılacak bir uygulamayla belki bugünü kurtarırız ama gelecekte yaÅŸanacak sıkıntıların da baÅŸlangıcı olur. Kampanya öncesinde Marmarabirlik’e 85 bin ton rekolte beyanı geldi. Görülüyor ki bazı ortaklarımız teslim edemeyeceÄŸi ürünü beyanı ederek Marmarabirlik’in saÄŸlıklı bir alım planı yapamamasına sebep olmuÅŸtur. Alım planından çok uzak rekolte beyanı geldikçe bu sıkıntıların yaÅŸanması kaçınılmazdır. Marmarabirlik olarak kendimizi sorguluyoruz ama ortaklarımız da bu konularda kendilerini sorgulamalı ve kooperatiflerine yardımcı olmalıdır.”
AA
Z kuşağı kripto paraya güveniyor
1
İş dünyası 2020’ye umutla bakıyor
382554 kez okundu
2
Sanayi Bakanı Müjdeyi verdi!
293395 kez okundu
3
Dış ticaret açığı, ağustosta yüzde 168 arttı
108991 kez okundu
4
Pegasus’tan İsrail kararı
51411 kez okundu
5
Gümrük alacaklarını yapılandırmaya ilişkin usul ve esaslar belli oldu
42554 kez okundu
Metro tünelleri olağanüstü durumlarda sığınak olarak kullanılacak
10 suçlu Türkiye’ye getirildi
İstanbul’da metro inÅŸaatında iskele çöktü
KKTC’nin 42. kuruluÅŸ yıl dönümü kutlandı
Zorunlu kış lastiği uygulaması başladı
Ege Denizi’nde 4 büyüklüğünde deprem
A Milli Takımımız play-off’u garantiledi
2026’nın ilkbaharında “İlk Göktürk” izleyici ile buluÅŸacak
Ticaret Bakanlığına 65 sözleşmeli ve 30 kadrolu personel alınacak
YKS 20-21 Haziran 2026’da yapılacak
Metro tünelleri olağanüstü durumlarda sığınak olarak kullanılacak
10 suçlu Türkiye’ye getirildi
İstanbul’da metro inÅŸaatında iskele çöktü
KKTC’nin 42. kuruluÅŸ yıl dönümü kutlandı
Zorunlu kış lastiği uygulaması başladı
Ege Denizi’nde 4 büyüklüğünde deprem
A Milli Takımımız play-off’u garantiledi
2026’nın ilkbaharında “İlk Göktürk” izleyici ile buluÅŸacak
Ticaret Bakanlığına 65 sözleşmeli ve 30 kadrolu personel alınacak
YKS 20-21 Haziran 2026’da yapılacak
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan