08 Mayıs 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

Meslek lisesinden ihracat atağı

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı bir meslek lisesi, yeni tip koronavirüs ile mücadele kapsamında ürettiği cerrahi maskeyi ihraç ederek, bir ilki başardı.

Milli EÄŸitim Bakanlığı (MEB), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) koronavirüs önlemleri kapsamında mesleki ve teknik Anadolu liselerinde üretim kapasitesini harekete geçirmiÅŸti.

Bu çerçevede, meslek liseleri Kovid-19 ile mücadele kapsamında toplumun ihtiyaç duyduÄŸu dezenfektandan maskeye, tek kullanımlık önlük ve tulumdan yüz koruyucu siperlik üretimine kadar çok sayıda ürünü hızla üretti.

Farklı illerde kurulan Ar-Ge merkezlerinde cerrahi maske makinesi, solunum cihazı, N95 standardında maske makinesi, video laringoskop cihazı, yoÄŸun bakım yatağı, hava filtrasyon cihazı, numune alma ünitesi gibi çok sayıda ürünün de üretimi gerçekleÅŸtirildi. Meslek liseleri “baÅŸarılarına” bir yenisini daha ekleyerek, ilk kez ürettiÄŸi bir ürünü ihraç etti. 

Ar-Ge çalışmaları kapsamında Ä°stanbul’da GaziosmanpaÅŸa Küçükköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde üretilen otomatik üç katlı telli ultrasonik cerrahi maske makinesiyle, burun telli ultrasonik dikiÅŸli tek kullanımlık maskeler üretilmeye baÅŸlandı. 

Bu maskeler, tescil belgeleri ile yurt dışı ihracat onaylarının alınmasının ardından Çekya’ya ihraç edildi. Avrupa standartlarında üretilen cerrahi maskelerin tüm geçirmezlik testleri, Ekoteks Laboratuvarları’nda yapıldı.

“Meslek lisemiz ürettiÄŸi ürünü ihraç ederek bir ilki baÅŸardı”

Milli EÄŸitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kovid-19 salgını sürecinde mesleki ve teknik eÄŸitim kurumlarının üretim çeÅŸitliliÄŸi ve kapasitesinin artırıldığını anımsattı.

Mesleki ve teknik eÄŸitimdeki dönüÅŸümün devam edeceÄŸini ifade eden Özer, ÅŸu deÄŸerlendirmelerde bulundu:

“Meslek lisemiz Bakanlıklardan gerekli izinleri aldı ve ürettiÄŸi ürünü ihraç ederek bir ilki baÅŸardı. Meslek lisemizin yurt dışına ihracat yapması gurur verici. Bu kapsamda, çalışmalar devam edecek. Bu sürecin en önemli katkısı mesleki eÄŸitimin eski itibarlı günlerindeki öz güvenini tekrar kazanması oldu. Bundan sonra Ar-Ge merkezlerimizin ana odağı ürün geliÅŸtirme, patent, faydalı model, tasarım ve marka üretmek, tescil ettirmek ve ticarileÅŸmesini saÄŸlamak olacak. Ürün çeÅŸitliliÄŸini sürekli artıracağız. ÖÄŸretmen eÄŸitimlerimizi artık bu bölgesel Ar-Ge merkezlerinde gerçekleÅŸtireceÄŸiz. GeçtiÄŸimiz aylardaki çalışmalarımız, mesleki eÄŸitimin önemini bir kez daha göstermiÅŸtir.”

Maskelerin üretim sürecinde Ä°stanbul’daki yönetici ve öÄŸretmenlerin fedakarca çalışmalarının her türlü takdirin ötesinde olduÄŸunu vurgulayan Bakan Yardımcısı Özer, Ä°stanbul Ä°l Milli EÄŸitim Müdürü Levent Yazıcı, Mesleki ve Teknik EÄŸitimden sorumlu Müdür Yardımcısı Serkan Gür, Destek Hizmetleri Åžubesinden sorumlu Müdür Yardımcısı Zekine DayıoÄŸlu ile okul müdürü Gülfem YelenlibaÄŸ’a, öÄŸretmenlere, öÄŸrencilere ve idari personele teÅŸekkür etti.

AA

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Altın bazlı yatırım fonlarına girişte ocak-mayıs rekoru

HIZLI YORUM YAP



Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.