21 Mayıs 2026 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Merkez BaÄŸlar ilçesinin TavÅŸantepe Mahallesi’nde 21 AÄŸustos’ta 2024’te kaybolan ve 8 Eylül 2024’te EÄŸertutmaz Deresi’nde cansız bedenine ulaşılan Narin Güran’ın öldürülmesine iliÅŸkin 6’sı tutuklu, 3’ü suça sürüklenen çocuklardan oluÅŸan 15 sanık hakkında Diyarbakır Cumhuriyet BaÅŸsavcılığınca yürütülen soruÅŸturma tamamlandı.
BaÅŸsavcılık tarafından tutuklu sanıklar Birsen, Fuat ve MaÅŸallah Güran, Salim Güran’ın işçisi Mehmet Selim Atasoy, Mehmet Åževket Kaya ve Muhammed Kaya ile tutuksuz şüpheliler Åžeyma Kaya, Hediye Güran, İbrahim Halil Güran, Barış Güran, KurtuluÅŸ Güran ve Ömer Faruk Güran hakkında “suçluyu kayırma” suçundan 6 aydan 5’er yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame, Diyarbakır 17. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından, çocuklar R.A. (16), M.G. (16) ve İ.K. (17) hakkında aynı suçtan hazırlanan iddianame ise 2. Çocuk Mahkemesince kabul edildi.
Diyarbakır 2. Çocuk Mahkemesinin, tensip zaptında dosyanın, Diyarbakır 17. Asliye Ceza Mahkemesince 6’sı tutuklu 12 sanık hakkında açılan dava ile birleÅŸtirilmesi yönündeki talebi deÄŸerlendirildi.
Talebi değerlendiren 17. Asliye Ceza Mahkemesinin kararında şu ifadelere yer verdi:
“Yapılan incelemede, mahkemenize ait 2025/84 esas sayılı dosya ile mahkememizin 2025/112 esas sayılı dosyası arasında hukuki ve fiili irtibat bulunduÄŸu anlaşıldığından birleÅŸtirmeye muvafakat verilmiÅŸtir.”
12 sanık ile 3 çocuÄŸun “suçluyu kayırma” suçundan yargılanmasına 14 Nisan’da baÅŸlanılacak.
Narin Güran cinayeti davasında mahkeme heyeti, 28 Aralık 2024’teki duruÅŸmada, tutuklu sanıklar anne Yüksel, aÄŸabey Enes ve amca Salim Güran’ın “iÅŸtirak halinde çocuÄŸa karşı kasten öldürme” suçundan ağırlaÅŸtırılmış müebbet, Narin’in cansız bedenini EÄŸertutmaz Deresi’ne sakladığını itiraf eden Nevzat Bahtiyar’ın da “suç delillerini yok etme, gizleme veya deÄŸiÅŸtirme” suçundan 4 yıl 6 ay hapisle cezalandırılmalarına ve tutukluluk hallerinin devamına karar vermiÅŸti.
IBAN’a para transferi yapılırken bu ÅŸart aranacak
Ünlülere yönelik uyuşturucu operasyonu: Onur Tuna, Feyza Civelek ve Mabel Matiz gözaltında
Mehmet Akif Ersoy hakkında 286 yıla kadar hapis talebi
Usta sanatçı Haluk Levent yoğun bakıma alındı
Toyota testi geçemedi
BEST Grubu 172. Toplantısını Gerçekleştirdi
İhracatçı, ‘sistem kaydı’ maÄŸduru
Konut fiyatları yine enflasyonun gerisinde
Altında son 2 ayın en düşük rakamları görüldü
Tokat’ta taÅŸkına karşı mahalle ve köyler tahliye ediliyor
Malatya’da 5.6 büyüklüğünde deprem
Ünlülere yönelik uyuşturucu operasyonu: Onur Tuna, Feyza Civelek ve Mabel Matiz gözaltında
Mehmet Akif Ersoy hakkında 286 yıla kadar hapis talebi
Usta sanatçı Haluk Levent yoğun bakıma alındı
Toyota testi geçemedi
BEST Grubu 172. Toplantısını Gerçekleştirdi
İhracatçı, ‘sistem kaydı’ maÄŸduru
Konut fiyatları yine enflasyonun gerisinde
Altında son 2 ayın en düşük rakamları görüldü
Tokat’ta taÅŸkına karşı mahalle ve köyler tahliye ediliyor
Malatya’da 5.6 büyüklüğünde deprem
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan