02 Haziran 2026 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Organize Sanayi Bölgeleri Üst KuruluÅŸu (OSBÜK) BaÅŸkanı MemiÅŸ Kütükcü, yazılı açıklamasında, OSB’lerde üretim yapan sanayi tesislerinin doÄŸal gaz tüketiminde uygulanacak kademe sistemine iliÅŸkin bilgiler verdi.
Yıllık 300 bin metreküpün altında doÄŸal gaz kullanan OSB sanayicilerinin artık, yüksek fiyatlı “kademe-2” yerine, çok daha düşük fiyatlı tarife olan “kademe-1” üzerinden deÄŸerlendirileceÄŸini bildiren Kütükcü, uygulamanın 1 Mayıs itibarıyla baÅŸlayacağını aktardı.
Kütükcü, daha önce OSB’lerin tek bir tüketici gibi görüldüğü için faturalarını çok daha yüksek olan kademe-2 fiyatından ödemek zorunda kaldıklarına dikkati çekti.
Düşük tüketimli bir OSB sanayicisinin, doğal gazın metreküpüne 3,34 lira ödemesi gerekirken, 9,4 lira olan kademe-2 tarifesi üzerinden faturalandırıldığını aktaran Kütükcü, şu ifadeleri kullandı:
“Bu da düşük doÄŸal gaz tüketen OSB sanayicilerimizi, OSB dışında faaliyet gösteren iÅŸletmelere göre çok daha dezavantajlı duruma düşürüyordu. OSBÜK olarak bir süredir doÄŸal gaz dağıtımını kendisi yapan Türkiye genelindeki 91 OSB’mizin ve bu OSB’lerdeki sanayicilerimizin yaÅŸadığı bu maÄŸduriyeti gidermek için yürüttüğümüz çalışmalardan sonuç aldık.”
Kütükcü, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının yaptığı düzenlemeyle düşük tüketimli OSB sanayicilerinin maÄŸduriyetini ortadan kaldırdığını belirterek, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Fatih Turan ile Boru Hatları İle Petrol Taşıma AÅž Genel Müdürü Burhan Özcan’a teÅŸekkürlerini iletti.
Düzenlemenin detaylarına iliÅŸkin bilgiler de paylaÅŸan Kütükcü, doÄŸal gaz dağıtım ÅŸebekesini kendisi iÅŸleten OSB’lere, burada faaliyet gösteren iÅŸletmelerin doÄŸal gaz tüketimlerinin uzaktan okuma sistemleri veya beyan yoluyla doÄŸal gaz tedarik ÅŸirketleriyle paylaşılması hususunda yetki verildiÄŸini aktararak, ÅŸunları kaydetti:
“Verilen yetki ile artık OSB bölge müdürlüklerimiz, uzaktan okuma sistemleri veya beyan yolu ile OSB sanayicilerinin doÄŸal gaz tüketimlerini okuyacak ve BOTAÅž’a bildirecek. BOTAÅž da yıllık 300 bin metreküpün altında doÄŸal gaz tüketen sanayi tesislerini ‘kademe-1’ fiyatından faturalandıracak.”
AA
Geri dönüşüm tesisinde yangın
Türkiye’nin günlük ihracatı 2,4 milyar doları aştı
Özgür Özel, yeniden CHP TBMM Grup Başkanı seçildi
İcra memurları CHP Genel Merkez’de
KılıçdaroÄŸlu’ndan ilk adım: Üç avukatı azletti
CHP, ‘mutlak butlan’ kararının ardından YSK’ya baÅŸvurdu
YÖK’ten kapatılan Bilgi Üniversitesi ile ilgili açıklama
Dış ticaret açığı nisanda 8,5 milyar dolar
CHP’de mutlak butlan kararı; KılıçdaroÄŸlu göreve iade edilecek
Ünlülere yönelik uyuşturucu operasyonu: Onur Tuna, Feyza Civelek ve Mabel Matiz gözaltında
Mehmet Akif Ersoy hakkında 286 yıla kadar hapis talebi
Türkiye’nin günlük ihracatı 2,4 milyar doları aştı
Özgür Özel, yeniden CHP TBMM Grup Başkanı seçildi
İcra memurları CHP Genel Merkez’de
KılıçdaroÄŸlu’ndan ilk adım: Üç avukatı azletti
CHP, ‘mutlak butlan’ kararının ardından YSK’ya baÅŸvurdu
YÖK’ten kapatılan Bilgi Üniversitesi ile ilgili açıklama
Dış ticaret açığı nisanda 8,5 milyar dolar
CHP’de mutlak butlan kararı; KılıçdaroÄŸlu göreve iade edilecek
Ünlülere yönelik uyuşturucu operasyonu: Onur Tuna, Feyza Civelek ve Mabel Matiz gözaltında
Mehmet Akif Ersoy hakkında 286 yıla kadar hapis talebi
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan